Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία στη χώρα, η κυβέρνηση Τσίπρα διαψεύδει όσους εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτή. 
Τα ...οχυρά της πέφτουν το ένα μετά το άλλο, σχεδόν αμαχητί! Από τη "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους", περάσαμε στο "δεν...


θέλουμε παράταση του Μνημονίου γιατί είναι καταστροφικό για τη χώρα"! Πάει και αυτό το οχυρό. Κωλοτούμπα σε χρόνο ρεκόρ. 
Η κυβέρνηση αμέσως άλλαξε τροπάριο και ψέλλιζε την επιμήκυνση του χρέους και ολιγόμηνη παράταση (γέφυρα την έλεγε) για τη δημιουργία νέας συμφωνίας! Και αμέσως μετά  ζήτησε παράταση της δανειακής σύμβασης! Απίθανες καταστάσεις που δείχνουν στρατηγική μηδέν!
Και τώρα ο Σόιμπλε ο οποίος θέλει να ταπεινώσει μέχρι τέλους την κυβέρνηση Τσίπρα, διαμηνύει ότι το Πρόγραμμα είναι ένα, ενιαίο. "Τι κουραφέξαλα δηλ. μας λες Τσίπρα; Παράταση δανειακής και Μνημόνιο είναι ένα και το αυτό ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ.  ΄Αρα πρέπει να συνεχίσεις να τηρείς τα Μνημόνια όπως ο Σαμαράς"! 
"Δεν παίρνουμε μονομερείς αποφάσεις" , λέει ο Τσίπρας και οι τοκογλύφοι του σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά λέγοντας: "Μονομερείς αποφάσεις είναι αυτές που πήρες με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μονομερής απόφαση είναι η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ! Άρα πάρε πίσω τις αποφάσεις αυτές"! 
Και ο Τσίπρας συνεχίζει να κάνει τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη! Θα πάει σαν ξεπουπουλιασμένη κότα στους δανειστές για να κάνει τελικά ό,τι του ζητήσουν. Αντί να τους στείλει επί τόπου στο διάολο και να πει ότι "με εκβιαστές δεν συνεργάζομαι', αντί να τους βροντοφωνάξει: 'Είστε κατακτητές που θέλετε τη διάλυση της χώρας και τη γενοκτονία του λαού. Χρεωκοπούμε και κάνουμε στάση πληρωμών", συνεχίζει και όχι μόνο συνδιαλέγεται μαζί τους αλλά σκύβει. Και όλο περισσότερο σκύβει!!!
ΞΕΦΤΙΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου