Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Eντοπίστηκε στην Πάτρα - Η 59χρονη Κατερίνα Ζαζάνη είχε εντοπισθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου...

Στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Αλβανός δράστης της δολοφονίας της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη στις 11 Οκτωβρίου 2014 στο Γαλανάδο της Νάξου. Ο Αλβανός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς είχε εργαστηριακά προσδιορισθεί ως δράστης της δολοφονίας, εντοπίσθηκε σε σπίτι στην περιοχή Αγίου Βασίλείου στην Πάτρα, και προσήχθη.


Από την εξακρίβωση στοιχείων του, οι Ελληνικές Αρχές, αναζητούσαν τον «Ηλία» ή «Βαγγέλη» της Νάξου, τον Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν στα διωκτικά έγγραφα. Ο Αλβανός διατηρούσε επτά διαφορετικά δελτία ταυτότητας και σε τρία ακόμη ονοματεπώνυμα, με διαφορετικά στοιχεία γονέων, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων και όπως διαπιστώθηκε κατά την ταυτοποίηση, είχε προσδιορισθεί ως δράστης της δολοφονίας της 59χρονης εικαστικού, με παρελθόν στις Διωκτικές Αρχές και ποινικό μητρώο ως δράστης σε δολοφονίες και ληστείες.
Όπως είχε προκύψει από την εξέταση του DNA, σε σημεία και αντικείμενα από το σπίτι της, προσδιόρισαν τον Αλβανό ως δολοφόνο της 59χρονης εικαστικού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βιολογικό υλικό, έχει εντοπισθεί στο κομμάτι ύφασμα και σε σπάγγο, με τα οποία είχε στραγγαλίσει ο δράστης την εικαστικό μέσα στο σπίτι της.

Η 59χρονη Κατερίνα Ζαζάνη είχε εντοπισθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου. Ο Αλβανός εργάτης τον οποίο είχε προσλάβει για εργασίες αν και αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, δεν εντοπίσθηκε στο νησί, με τα προανακριτικά στοιχεία να τον καταδεικνύουν ως βασικό ύποπτο.

Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούν τρία τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων, στην Αρκαδία το 2008, και το 2012, και στη Σπηλιά Κυπαρισσίας το 2011.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου