Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ... ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ: "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΕΧΩ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΔΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ"!


«Ουδέποτε υπέγραψα τέτοιο έγγραφο για τους μετανάστες» τόνισε ο Γιάννης Πανούσης, αναφορικά με το έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τρίτη και προέβλεπε μια σειρά από αλλαγές στο μεταναστευτικό, μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα των κέντρων κράτησης...
Ο κ. Πανούσης απέδωσε το έγγραφο σε εσωτερική ασυνεννοησία στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη. «Ανακάλεσα την διαταγή» είπε, μεταξύ άλλων ο κ Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου συμπληρώνοντας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ έτσι ώστε να βρεθούν και να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι υπεύθυνοι. «Θα δω πώς παρήχθη αυτό το έγγραφο. Δεν είχα καμία γνώση, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» είπε.
«Το κείμενο έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία και να το έχω υπογράψει και εγώ» σημείωσε ο υπουργός. Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική, αλλά έχουν ακουστεί απλά κάποιες απόψεις.
Δεν γίνεται ένας ταξίαρχος να βγάζει μια τέτοια απόφαση, επεσήμανε ο υπουργός. Τόνισε επίσης ότι το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα είναι αυτό που θα κλείσει άμεσα, όμως κάποιοι ποινικοί που βρίσκονται εκεί, θα παραμείνουν.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου Πανούση
1. Η διαταγή βγήκε κατά παρέκκλιση της διοικητικής διαδικασίας, αφού δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος, ούτε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
2. Ως προς το περιεχόμενο, νομικά στηρίζεται σε διάφορες διατάξεις και νόμους, ο ίδιος όμως διαφωνεί πολιτικά ως προς τις νομικές ερμηνείες που δίνει ο αστυνομικός που την υπογράφει.
3. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν είναι σωστός. «Δεν θα μπω σε θεωρία συνωμοσίας» δήλωσε ο κ. Πανούσης «αλλά θα καλέσω και τους συνοριοφύλακες που έδωσαν στη δημοσιότητα αυτή τη διαταγή, για να δούμε ποια ήταν η άλλη διαδρομή αυτού του εγγράφου» και πρόσθεσε ότι η αυτόματη αντίδραση από τον τέως πρωθυπουργό, τη ΝΔ και τους συνοριακούς φύλακες είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί.
4. Ερωτηθείς εαν η διαταγή εκδόθηκε σε συνεννόηση με συμβούλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γ. Πανούσης απάντησε ότι δεν το γνωρίζει ο ίδιος και θα ερευνηθεί. «Φυσικά θα ερωτηθεί και ο αξιωματικός που έστειλε τη διαταγή και τότε θα δούμε» ανέφερε. Διευκρίνισε, όμως, ότι ο ίδιος έμεινε «με το στόμα ανοιχτό», όταν άκουσε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χθες το βράδυ, για τη σχετική διαταγή και το ίδιο έκπληκτος ένιωσε και ο υπουργός Ν. Βούτσης, με τον οποίον επικοινώνησε. Συμπλήρωσε δε, ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι εσωτερικό, διοικητικό και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έδωσε εντολή γι αυτήν τη διαταγή.
5. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η καταγραφή διάσπαρτων ισχύοντων νόμων που υπάρχει στη διαταγή, έχει νομική βάση, αλλά δεν δημιουργεί πολιτική. Όπως είπε, η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί, θα ανακοινωθεί σύντομα από την αρμόδια, αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και πώς θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ Η ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή