Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ! ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 17:27 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ βόρεια από νήσο  Στρογγύλη...

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από δύο F-16 τα οποία είχαν απογειωθεί από την 115ΠΜ στη Σούδα όπου και εγκλωβίστηκαν  με ραντάρ σε συνθήκες βολής με βλήματα AIM-120 AMRAAM.
Το σημαντικότερο όμως και της δεύτερης τουρκικής υπερπτησης είναι πως την ώρα που το τουρκικό μαχητικό πετούσε σε ύψος μικρότερο των 1800 μ. στο νησί βρίσκονταν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π, Καμμένος όσο και ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης!
Με λίγα λόγια ο υπουργός και οι τρεις Αρχηγοί είδαν με τα μάτια τουςε ή τουλάχιστον άκουσαν τον ήχο των κινητήρων των τουρκικών μαχητικών την ώρα που πετούσαν μερικές εκατοντάδες μετρά πάνω από τη Στρογγύλη! 
Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν υπερπτηση πάνω από περιοχές τις οποίες αναγνωρίζουν ως ελληνικές, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν εγείρει θέμα ελληνικότητας της Στρογγύλης και αυτό συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση που επιδιώκει η Άγκυρα στο Αιγαίο.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου