Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ 7 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ...ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ!

Από τον έλεγχο/κρισάρα των τοκογλύφων της ΕΕ/Eurogroup περνά ο Βαρουφάκης προκειμένου να δει αν πέρασε στις εξετάσεις για την...επόμενη μέρα (το επόμενο ...πήδημα δηλαδή). 
Δεν νομίζουμε ότι διαφέρει σε σχέση με αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι. Απλώς, τους ελιγμούς του αλλάζει και προσπαθεί να ξεφύγει όσο μπορεί από τις δαγκάνες των εγκληματικών-οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδος! 
Διαβάστε το ρεπορτάζ από τη zougla.gr και τα μέτρα που δεσμεύεται ότι θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πάρει τα 7,2 δις ευρώ (κατά τα άλλα δεν τα ήθελε):



Στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup βρίσκεται το e-mail του Γιάνη Βαρουφάκη με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.

Νέο e-mail με μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η ελληνική πλευρά στα χέρια των Βρυξελλών. Κοστολογημένες δεσμεύσεις και όχι ασαφείς προτάσεις απαιτούν οι δανειστέςΑν και το περιεχόμενο της επιστολής δεν έχει γίνει γνωστό, πληροφορίες αναφέρουν πως οι νέες προτάσεις του υπουργού Οικονομικών, o oποίος θα έχει επαφές στην Ιταλία πριν τη συνεδρίαση των Βρυξελλών, δεν διαφέρουν σε σημαντικό βαθμό με τις αντίστοιχες του πρώτου e-mail που εστάλη μετά τη συμφωνία του Eurogroup για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Ουσιαστικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης εντάσσει στις μεταρρυθμίσεις του ελέγχους στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, αφήνοντας έτσι ανοικτό «παραθυράκι» για επιπλέον φόρο στα κέρδη.

Μια δεύτερη διαφοροποίηση παρατηρείται στις μεταρρυθμίσεις για την «καλύτερη προετοιμασία του προϋπολογισμού», πρόταση ωστόσο που «χωρά» πολλές ερμηνείες και μέτρα, και την οποία η ελληνική πλευρά θα κληθεί να εξειδικεύσει στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν διαμηνύσει προς την Αθήνα ότι θέλουν να δουν κοστολογημένες δεσμεύσεις αυτήν τη φορά, οι οποίες θα εφαρμοστούν χωρίς αστερίσκους, ασάφειες και εξαιρέσεις. Η δυσαρέσκεια Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη στάση υπουργών της κυβέρνησης -που με δηλώσεις τους αναιρούν τα όσα υποσχέθηκε η Αθήνα για να πάρει το «ok» για την επέκταση της δανειακής σύμβασης- είναι έντονη. Την ίδια στιγμή, έχει καταστεί ξεκάθαρο προς την ελληνική πλευρά πως «χωρίς μεταρρυθμίσεις, ρευστό δεν υπάρχει». Το… γλυκό για την Αθήνα δένει με την απόφαση του Μάριο Ντράγκι για αποκλεισμό των ελληνικών ομολόγων από το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), εξέλιξη που προκαλεί περαιτέρω ασφυξία στην ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι μεταρρυθμίσεις που είχε στείλει στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης και για τις οποίες οι Ευρωπαίοι ζητούν εξειδίκευση και κοστολόγησή τους είναι:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΆΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ "ΘΕΣΜΟΙ" !

    ΜΠΟΥΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ
    ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή