Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΠΟ...ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΥΣ!

"Χαμός" κατά τα κοινώς λεγόμενα έγινε στην ευρεία σύσκεψη που είχε συγκαλέσει προ ημε­ρών, ο υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής με τους διοικητές όλων των μεγάλων νοσοκο­μείων της χώρας που διαθέτουν...

ογκολογικά τμήματα, τους διευθυντές ογκολόγους των τμη­μάτων και τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων, παρουσία και των δύο γενικών γραμμα­τέων του υπουργείου κων Μπασκόζου και Κοκκινάκη.

Ο κος Κουρουμπλής, όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τις τιμές των φαρμάκων θεω­ρώντας ότι αυτές είναι υψηλές, οι παριστάμενοι του «υπενθύμισαν» ότι είναι πολιτική απόφα­ση του υπουργείου να καθορίσει τις τιμές των φαρμάκων και ότι είναι στο χέρι του ίδιου να έρθει σε συνεννόηση με τις εταιρείες και να ρίξει τις τιμές. Επίσης του επεσήμαναν ότι στα νο­σοκομεία τηρούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα και πάντα χορηγείται σύμφωνα με το νόμο το φθηνότερο γενόσημο που κυκλοφορεί στην αγορά. Εάν δε απαιτηθεί μια πιο εξειδικευμέ­νη και ακριβότερη θεραπεία ζητείται έγκριση από τον ΕΟΦ. Εκτός εάν πρόκειται για κλινικές μελέτες όπου έχουν συμφωνηθεί να εφαρμόζονται κάποιες πειραματικές εκδοχές, οπότε σε αυτή την περίπτωση, το κόστος βαρύνει τις εταιρείες.

Η μεγαλύτερη αντίδραση όμως προκλήθηκε όταν ο υπουργός Υγείας ζήτησε από έναν πα­ρευρισκόμενο που από ότι διαφάνηκε ήταν σύμβουλός του, και τον σύστησε ως μοριακό βιολόγο, να μιλήσει στους διοικητές, τους ογκολόγους και τους φαρμακοποιούς για τη με­θοδολογία που ακολουθεί ο ίδιος στο δικό του εργαστήριο που βρίσκεται σε επαρχιακή πό­λη, μεθοδολογία η οποία δεν είναι στο πλαίσιο των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.


Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ογκολογίας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ογκο­λογίας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής και της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων που ήταν παρόντες, αντέδρασαν ακαριαία, κά­νοντας επίθεση στις μεθόδους που ακολουθεί ο συγκεκριμένος ερευνητής με αποτέλεσμα να δυναμιτιστεί η ατμόσφαιρα και τελικά να υπαναχωρήσει ο υπουργός Υγείας, στην πρόθεσή του να επιβάλλει στην ομήγυρη το συγκεκριμένο ομιλητή.
Εστιάζοντας στην Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου