Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ!

Περίπου 20 άτομα με κουκούλες που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Αθηνών, στην οδό Σόλωνος...
Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτήριο, οι άγνωστοι κρατούν ρόπαλα και πυροσβεστήρες και καλούν όλους τους παριστάμενους να βγουν από τη Νομική.
Οι αναρχικοί έχουν κάνει κατάληψη στο κτήριο και μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν είναι «Λευτεριά στον Σάββα Ξηρό», ενώ ζητούν και την απελευθέρωση των συγγενών των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που έχουν καταλάβει το κτήριο αυξάνονται όσο περνά η ώρα (επί του παρόντος είναι περίπου 80). 
Προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές η συμβολή της αστυνομίας.
Το κείμενο της κατάληψης όπως αυτό αναρτήθηκε στο pastebin.com:
«Από τις 2 Μαρτίου, πολιτικοί κρατούμενοι και φυλακισμένοι αγωνιστές διεξάγουν έναν αγώνα με ανάχωμα το σώμα τους, πραγματοποιώντας απεργία πείνας η οποία κλιμακώνεται, με τη σταδιακή ένταξη περισσότερων κρατουμένων στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εμείς, από τη μεριά μας, στηρίζουμε τον αγώνα των αιχμάλωτων συντρόφων και απαιτούμε:
• Την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, άρθρα 187 και 187Α
• Την κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού νόμου («κουκουλονόμος»)
• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (ειδικές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης)
• Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
• Την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού (μέλους της ε.ο. 17Ν) για λόγους υγείας, με αναπηρία 98%.
• Την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών.
Ο αγώνας των συντρόφων/συντροφισσών πολεμά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και του κεφαλαίου, που στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα και της επανάστασης, εντός και εκτός των τειχών, μεθοδεύσεις οι οποίες αυξάνονται και εξελίσσονται αφενός όσο εμβαθύνεται η δομική κρίση του καπιταλισμού, αφετέρου όσο οργανώνεται και αντεπιτίθεται ο κόσμος του αγώνα.
Η κατάργηση του «κουκουλονόμου» και του «τρομονόμου», που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση.
Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τουςαγώνες που έπονται.
Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια «μερική» οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ». 
το διαβάσαμε στο "Αγιορείτικο Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου