Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΜΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ!


Για όσους θέλουν να θυμηθούν όλο το ιστορικό της υπόθεσης από την αρχή, ξαναθυμηθείτε το εδώ, όπου βρίσκεται το πρώτο μας δημοσίευμα.
Η απάντηση του Λυκειάρχη κοινοποιείται και στην Αντιδήμαρχο κα Παρίση αλλά και στον Σύλλογο Γονένων-Κηδεμόνων, όπως και στον κ. Γεράσιμο Βουτσινά, τον ομιλητή, που τελικά μετεφέρθη στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες. 
Αρχικά δημοσιεύουμε την απάντηση του Λυκειάρχη και ακολουθεί το δικό μας σχόλιο-ανταπάντηση: 
Προς τον εκδότη της εφημερίδας:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Σε άρθρο που δεν υπογράφεται από κάποιον συντάκτη και το έχετε αναρτήσει την 1­-3-2015 στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας, αναφέρεστε σε «πληροφορίες» που αφορούν το 1ο ΓΕΛ Χολαργού επιρρίπτοντας ευθύνες στον Διευθυντή του σχολείου. Επειδή δεν θεωρήσατε απαραίτητο να ενημερωθείτε από το σχολείο μας ή τον ομιλητή κύριο Βουτσινά, προκειμένου να «ενημερώσετε» τους αναγνώστες σας οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε για τα εξής: Κατ' αρχάς το άρθρο στην εφημερίδα σας βρίθει ανακριβειών. Και συγκεκριμένα:
Είχε προγραμματιστεί ενημέρωση των μαθητών μας από τον μοριακό βιολόγο ερευνητή κ. Γεράσιμο Βουτσινά, συνεργάτη του Ερευνητικού Κέντρου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ με θέμα "Σπάνιες Παθήσεις" την Παρασκευή 20-2-2015 στο χώρο του αμφιθεάτρου του σχολείου μας. Οι μαθητές ήταν στο χώρο του αμφιθεάτρου με την επιτήρηση των καθηγητών τους που είχαν μάθημα στα αντίστοιχα τμήματα. Η παρουσίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ο ομιλητής, πριν αρχίσει η ενημέρωση και δεν συνδέεται με ενέργειες κάποιου μαθητή μας. Το περιστατικό με αμπούλα που πέταξε μαθητής την ίδια ημέρα, δεν σχετίζεται με την αδιαθεσία του ομιλητή, αφού ο ομιλητής είχε αποχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης.
Η συγκεκριμένη ενέργεια του μαθητή κρίθηκε από το σύλλογο διδασκόντων σε ειδική παιδαγωγική συνεδρίαση που έγινε και ο μαθητής τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή.
Αν και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σας υποδείξουμε το περιεχόμενο του Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων, ενδεικτικά σας θυμίζουμε το άρθρο 7 παράγραφος δ', όπου αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος οφείλει:
«δ. Να μη δέχεται τη σύνταξη είδησης, σχολίου ή άρθρου ............... , αν το περιεχόμενό
τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ...».
Κατόπιν τούτου, πιστεύουμε πως οφείλετε να αναγνωρίσετε την έλλειψη εγκυρότητας του δημοσιεύματος σας και σύμφωνα με το νόμο περί τύπου να δημοσιεύσετε το παρόν στην ίδια θέση τους δικού σας δημοσιεύματος, καθώς και την ανακοίνωση του κ. Βουτσινά.

Για το σύλλογο καθηγητών του 1ου Λυκείου Χολαργού Ο Διευθυντής
  

Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς απαντάει ο κ. Διαμαντόπουλος ο οποίος δεν θέλει να μας υποδείξει τον κώδικα δενοντολογίας τον οποίο όμως τελικά μας υποδεικνύει. Ενώ μας ειρωνεύετε κι από πάνω με το ...προκειμένου να «ενημερώσετε» τους αναγνώστες σας!!! Και ειρωνία και "έξυπνο" πνεύμα από τον κο καθηγητή-Λυκειάρχη. 
Έχουμε την εντύπωση κύριε Διαμαντόπουλε ότι με το ίδιο  "έξυπνο" τρόπο προσπαθείτε να αποφύγετε τις παγίδες! Ο ομιλητής πού βισκόταν λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη ομιλία του; Μέσα στο αμφιθέατρο ή έξω από αυτό; Δεν το λέτε ή δεν θέλετε να το πείτε;  "Οι μαθητές ήταν στο χώρο του αμφιθεάτρου με την επιτήρηση των καθηγητών τους που είχαν μάθημα στα αντίστοιχα τμήματα", μας λέτε.  Ο ομιλητής πού βρισκόταν, γιατί δεν το ομολογείτε από την αρχή ξεκάθαρα; Λέτε για τον ομιλητή κ. Βουτσινά: "Η παρουσίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ο ομιλητής, πριν αρχίσει η ενημέρωση...". Πού βρισκόταν όμως ο ομιλητής όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία; Μήπως μέσα στο αμφιθέατρο; Πιο κάτω λέτε: "Το περιστατικό με αμπούλα που πέταξε μαθητής την ίδια ημέρα, δεν σχετίζεται με την αδιαθεσία του ομιλητή, αφού ο ομιλητής είχε αποχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης"!!! 
Ώπα! Για να κάνουμε μια συναρμολόγηση των όσων λέτε:  "...Ο ομιλητής είχε αποχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης..."! Ενώ αρχικά προσπαθείτε να αποφύγετε να πείτε ότι ο ομιλητής ήταν στον χώρο της εκδήλωσης, τελικά από τα συμφραζόμενα ή κατά λάθος, μάς ομολογείτε ότι ήταν στον χώρο της εκδήλωσης (δηλ. στο αμφιθέατρο) αλλά αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε και αφού αποχώρησε ένας μαθητής πέταξε μια αμπούλα στην τάξη!!!
Γιατί όμως έχουμε την εντύπωση ότι πάλι προσπαθείτε να ελιχθείτε κύριε Λυκειάρχα; "Το περιστατικό με αμπούλα που πέταξε μαθητής την ίδια ημέρα, δεν σχετίζεται με την αδιαθεσία του ομιλητή"!
Να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με τον ομιλητή η αμπούλα. Γιατί κ. Διαμαντόπουλε δεν μας λέτε ευθέως: η αμπούλα πετάχτηκε από μαθητή του αμφιθεάτρου την ώρα που ανέμεναν την επιστροφή του ομιλητή κ. Βουτσινά και μας λέτε αορίστως ότι "Το περιστατικό με αμπούλα που πέταξε μαθητής την ίδια ημέρα, δεν σχετίζεται με την αδιαθεσία του ομιλητή"! Δηλαδή η αμπούλα πετάχτηκε σε άλλη αίθουσα και όχι στην αίθουσα του αμφιθεάτρου όπου θα μιλούσε ο κ. Βουτσινάς; 
Γιατί αισθανόμαστε ότι κάτι προσπαθείτε να κρύψετε; 
Εμείς λοιπόν γνωρίζουμε από την επικεφαλής των Γονέων και Κηδεμόνων, ότι η αμπούλα πετάχτηκε μέσα στο αμφιθέατρο την ώρα που οι μαθητές ανέμεναν την επιστροφή του ασθενούντος ομιλητή! Όπως επίσης έχουμε την πληροφορία ότι ο ομιλητής την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο και πριν αρχίσει η ομιλία του γινόταν φασαρία από τους μαθητές (το λέτε κι εσείς κύριε Διαμαντόπουλε: αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης)
Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να ζητήσουμε συγγνώμη για την οποία ανακρίβεια στα πραγματικά περιστατικά, πάντως και η απάντησή σας κύριε Διαμαντόπουλε δίνει σαφή εντύπωση ότι θέλει να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά... 
Αυτή την εντύπωση αποκομίζουμε διαβάζοντας και αναλύοντας λέξη-λέξη την απάντησή σας. 
Πρέπει όμως να γνωρίζετε το εξής: Καθηγητής ο οποίος παλαιότερα δίδασκε στο σχολείο σας, μάς ανέφερε το περιστατικό όπως ακριβώς το γράψαμε. Μέσα από το σχολείο σας έχει βγει μια γενική φήμη η οποία δεν είναι και η καλύτερη. Τα δε σχόλια αναγνωστών που ακολούθησαν τα δημοσιεύματά μας δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο σας. 
Εμείς είμαστε μαζί σας και στεκόμαστε αρωγός στο έργο σας. Κοιτάξτε λοιπόν (πέρα από το περιστατικό αυτό) να ανορθώσετε το κύρος και τη φήμη του σχολείου σας. Στόχος μας δεν ήταν να πλήξουμε κανέναν σας. 
Τα περί δεοντολογίας στα οποία έρχεστε να μας κάνετε μάθημα τα ξεπερνάμε με χαμόγελο, μια και όπως βλέπετε δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντησή σας. 
Υ.Γ. Σε ένα blog, όπως και στις εφημερίδες δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υπογραφή συντάκτου σε κάθε άρθρο. Η διεύθυνση ανλαμβάνει την  ευθύνη. 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχολείο είναι η ΝΤΡΟΠΗ το ΑΙΣΧΟΣ Το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του Χολαργού . Αυτό το σχολείο δεν εκπεδεύει Ελληνόπουλα στις πανάρχαιες αξίες του Ελληνισμού . Αυτό το σχολείο εκπαιδεύει γενίτσαρους με μίσος για τον συνάνθρωπο τους . Όλοι γνωρίζουν τα αίσχει που κατά διαστήματα έχουν γίνει μέσα και έξω από αυτό . Ξυλοδαρμοί περαστικών , απειλές , βρισιές , τραμπουκισμοί από αλητομαθητές εις βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων . εμπρησμοί και λεηλασίες μέσα σε αυτό το αχούρι είναι μόνο μερικά από τα όσα όργια έχουν συμβεί . Αμέτρητες φορές έχουν κάψει την Ελληνική Σημαία ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι τραμπούκοι αυτοί καμαρώνουν για τα έργα τους στην Αθήνα με την πυρπόληση μικροεπιχειρήσεων φτωχών βιοπαλεστών . ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια φίλε εκπληκτικό το σχόλιο σου . Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μιλάει κανείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή