Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΠΛΗΡΟΙ ΤΟ ΚΤΕΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ;"

Ο βουλευτής Νίκος Δένδιας (ΝΔ) και πρώην υπουργός κατέθεσε σημαντική ερώτηση για το ΚΤΕΟ Χολαργού το οποίο προβλέπεται να επαναλειτουργήσει.
Δείτε τη στα περισσότερα...

Αθήνα, 11.03.2015

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:
α) κ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

β) κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας
           

Θέμα:  Πληροί τις προϋποθέσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού;

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία των κατοίκων του Δ. Παπάγου – Χολαργού έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την επαναλειτουργία του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) Χολαργού (Λ. Μεσογείων αρ.156) και μάλιστα με τέσσερις σειρές ελέγχου, δύο βαρέων και δύο επιβατικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου ΚΤΕΟ δεν είναι συμβατή με τη μελέτη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Αθηνών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, τους όρους εγκατάστασης ΚΤΕΟ του αρ.34 ν.2963/2001 (μικρή απόσπαση από το ΓΝΑ ‘Γ. Γεννηματάς’, σταθμούς λεωφορείων και Μετρό ‘Εθνικής Άμυνας’), επιφέρει δε δυσμενείς επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής (εκπομπές ρύπων, ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση).

Κατόπιν τούτων,
ερωτώνται οι κ.κ. συναρμόδιοι Υπουργοί

α) Κατόπιν ποιας διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και ιδία το Δήμο Παπάγου – Χολαργού αλλά και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής έλαβε την απόφαση επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ Χολαργού (Λ. Μεσογείων αρ.156);

β) Πως συμβιβάζεται η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου ΚΤΕΟ με το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή;

γ) Πληροί, τέλος, τους όρους εγκατάστασης του αρ.34 παρ.4 ν.2963/2001, οι οποίες ισχύουν και για τα δημόσια ΚΤΕΟ;


Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας


1 σχόλιο: