Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Η Ρωσία προχώρησε σε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με χιλιάδες στρατιώτες να  λαμβάνουν μέρος σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου της χερσονήσου  της Κριμαίας, των νότιων ...
περιοχών κοντά την Ουκρανία, της θάλασσας του Μπάρεντς, της χερσονήσου Καμτσάτκα, της Αρμενίας, της Νότιας Οσετίας, και της Αμπχαζίας ,ακόμα και στην Αρκτική, υλοποιώντας ένα σενάριο "ολοκληρωτικού πολεμου".
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπει ακόμα και εισβολή σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων στην κεντρική Ρωσία, καθώς η Μόσχα θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ τις ελέγχει.
 
Πρόκειται για τα σημεία τριβής με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και της Αρκτικής που αναμένεται να είναι το μελλοντικό πεδίο συκγρούσεων καθώς κρύβονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η Ρωσία λαμαβάνει από εκεί τη μερίδα του "λέοντος" και ΗΠΑ,και Καναδάς θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να το αμφισβητήσουν.
 
Περισσότεροι από 8.000 Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ασκήσεις που θα διαρκέσουν έως τις αρχές Απριλίου σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ρωσίας, της Κριμαίας, της Αρμενίας και των αποσχισθεισών περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.
 
Οι ασκήσεις είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, τόνισε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
 
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας που έχει έδρα στην Κριμαία ξεκίνησε, επίσης, ναυτικές ασκήσεις, με την χρησιμοποίηση  μαχητικών αεροσκαφών για να προσομοιώσει  επίθεση με πυραύλους  σε πολεμικά πλοία . Σημιεώνεται ότι αυτές τις ημέρες μεγάλη άσκηση πραγματοποίησε στην νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα και το ΝΑΤΟ με έξι μεγάλες μονάδες επιφανείας.
 
Το ναυτικό πραγματοποίησε επίσης ασκήσεις στην ανατολική Θάλασσα της Ιαπωνίας και στην  Θάλασσα του Μπάρεντς, με πλοία του βόρειου Στόλου. Ασκήσεις υλοποιούνται ακόμη και στην Αρκτική από χερσαίες δυνάμεις, αναφέρουν ρωσικές ιστοσελίδες .
 
Περίπου 200 Ρώσοι στρατιώτες στην κεντρική Ρωσία υλοποίησαν  άσκηση που αφορούσε την προσομοίωση «αντάρτικου πόλεων», με τη χρήση αρμάτων μάχης Τ72ΒΜ και ΤΟΜΑ BMP-3 και «έφοδο σε  πόλη», δήλωσαν αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου άμυνας. Αυτό το σενάριο παίχτηκε διότι στη Ρωσία θεωρούν βέβαιο την χρήση εξτρεμιστών σουνιτών από τους Αμερικανούς, τους οποίοιους ελέγχει σχεδόν απόλυτα η Ουάσιγκτον, για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ευρασιατικής υπερδύναμης από το μαλακό υπογάστριό της.
 
Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία ξεκίνησε μαζικές στρατιωτικές  ασκήσεις με την συμμετοχή  αρκετών χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορά της με τα κράτη της Βαλτικής, στα οποία καταφθάνουν συνεχώς αμερικανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις.
 
Από την άλλη πλευρά, οι  Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τρίμηνη στρατιωτική άσκηση στην Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία, με την ανάπτυξη περίπου 3.000 στρατιωτών  με σκοπό να «δείξουν  αποφασιστικότητά έναντι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και κατά της Ρωσίας και ότι συλλογικά μπορούν πολεμήσουν  μαζί», καταλήγει το άρθρο του  αμυντικού πόρταλ .
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος πέρυσι διέταξε μια σειρά ασκήσεων σε περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, με την μαζική συμμετοχή έως 40.000 στρατευμάτων κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ουκρανίας.
 
Οι ασκήσεις έχουν σκοπό να καταδείξουν αποφασιστικότητα και πέραν όλων ικανότητα προάσπισης όλης της ρωσικής επικράτειας από οργανωμένες υποθετικές νατοϊκές επιθέσεις.
 
Ακολουθεί βίντεο από παλαιότερες ασκήσεις
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου