Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΜΟΥΤΡΟ! Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ "ABN AMRO GROUP"

ΣΕ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ-ΚΗΝΣΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ!

«Έπειτα από την άσκηση πίεσης επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα υποβληθεί και ο ίδιος σήμερα σε εξονυχιστική εξέταση από το Κοινοβούλιο της...


χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group», σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.


Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, μετά την κατακραυγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι ο Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις αυξήσεις των αμοιβών.

«Ο Ντάισελμπλουμ πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του κάνουν βουλευτές σχετικά με τον έλεγχο των κινδύνων διαφθοράς στην ABN Amro, ενώ ο ίδιος ηγείται των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το πρόγραμμα βοήθειάς της με τον ρόλο του προέδρου του Eurogroup» γράφει το δημοσίευμα του Bloomberg και συνεχίζει:
 Οι βουλευτές ανησυχούν ότι το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο αιφνιδιάστηκε τον περασμένο μήνα, όταν στην ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκαλύφθηκε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014.

Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων.

newpost.gr (τίτλος, μεσότιτλοσ: δικοί μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου