Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ!

Εξαπλώνεται η "φωτιά" της απόσχισης και στην ρωσόφωνη Οδησσό, όπου η "Λαϊκή Δημοκρατία της Οσησσού" κήρυξε την ανεξαρτησία της δημοσιεύοντας την απόφασή της...

Το έγγραφο έχει τίτλο «Δήλωση σχετικά με την κρατική κυριαρχία της Οδησσού Λαϊκής Δημοκρατίας" με ημερομηνία 6 Απριλίου 2015:
 
«Υπό το φως των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Κίεβο (τον Φεβρουάριο του 2014) και την Οδησσό (Μάιο 2014), δηλώνουμε την μονομερή έξοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού  από την Ουκρανία, και τον επείγοντα σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ως επικεφαλής του κράτους, τονίζω ότι το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην προστασία των δημοκρατικών αξιών της περιοχής από επιθέσεις ακροδεξιών δυνάμεων,που τις έφεραν στο έδαφος της πρώην ουκρανικής περιοχής της Οδησσού οι λεγόμενες αρχές του Κιέβου.
 
Μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης, το Υπουργικό Συμβούλιο της Οδησσού Λαϊκής Δημοκρατίας θα εκπροσωπηθεί από τους ακόλουθους δημόσιους υπαλλήλους:
 
Υπουργός Άμυνας: Shilov Ν Α
Ο Υπουργός Εσωτερικών: Luzgin, Α.Α.
Ο Υπουργός Υγείας: Β Σ Εφσέγεφ
Ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης: Zharkov DN
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Σεφτσένκο ΜΚ
Στρατιωτικός Διοικητής της Οδησσού: Κοβαλένκο Π.Σ.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Οδησσού Λαϊκής Δημοκρατίας, Κοβαλένκο Π.Σ (υπογραφή)
6 Απρ 2015 ".
 
Η διακήρυξη αυτή τρομοκράτησε το Κίεβο και ο ολιγάρχης Ουκρανός πρόεδρος Π.Ποροσένκο έσπευσε αμέσως για να επισκεφθεί την Οδησσό με αφορμή την 71η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί.
 
Χιλιάδες ρωσόφωνοι πολίτες διαδήλωσαν εναντίον της επίσκεψή του φωνάζοντας συνθήματα όπως "δολοφόνε" και "φασίστα" δίνοντας το στίγμα ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές στην Ουκρανία έτοιμες να ενωθούν με την Νέα Ρωσία και να δεθούν γεωπολιτικά με την Μητέρα Ρωσία.
 
 
Οι διαδηλωτές χάλασαν την φιέστα της ουκρανικής κυβέρνησης δίνοντας το "Στίγμα" ότι είναι παράνομη και την κατηγορούν ως υπεύθυνη για τις δολοφονίες 50 ρωσόφωνων διαδηλωτών στις 2 Μαΐου 2014,οι οποίι δολοφονήθηκαν από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ακροδεξιές δυνάμεις, και τα σώματά τους, στη συνέχεια, απανθρακώθηκαν με σκοπό να μην υπάρχουν αποδείξεις.
 
Μέχρι σήμερα, το καθεστώς του Κιέβου έχει "συγχωρήσει" σιωπηρά τις επιθέσεις,και δεν έχει ξεκινήσει έρευνα, ούτε έκανε καμία ουσιαστική πρόοδο στην προσαγωγή των κατηγορουμένων στη δικαιοσύνη.
 
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν υπάρξει αναφορές ότι μια νέα "κυβέρνηση", ασκεί παράλληλη εξουσία στην πόλη και ονομάζει τον ευατό της Δημοκρατία της Οδησσού και ανακοίνωσε την απόσχιση από την Ουκρανία.
 
Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει αντίθετα προτείνει την ομοσπονδιοποίηση της χώρας, με σκοπό να χορηγήσουν μεγαλύτερη αυτονομία στα διάφορα oblasts (περιφέρειες), μια πρόταση η οποία θεωρείται θα έχει ως στόχο την προστασία των πολιτικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των διαφόρων εθνοτικών ομάδων της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένων και των Ρώσων.
 
Πολύ πιστεύουν ότι ένας γ' γύρος συγκρούσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του Μαΐου, αν όχι νωρίτερα, και μάλλον έχουν δίκιο
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου