Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
                                                      
Παρεμβάσεις-Προτάσεις

                                                Δελτίο Τύπου 87

                                            17 Οκτωβρίου 2015


Λαϊκή εγγύς 1ου Δημ. Σχολείου Χολαργού

Επιστολή στο Δήμαρχο



Κύριε Δήμαρχε,

Το πρόβλημα της χωροθέτησης των λαϊκών αγορών στην Κοινότητα Χολαργού ( λαϊκή της Δευτέρας,      λαϊκή βιολογικών προϊόντων την....

Παρασκευή και λαϊκή χωρίς μεσάζοντες ένα Σάββατο κάθε μήνα ) δεν προέκυψε ξαφνικά. Ήρθε στη δημοσιότητα λόγω των απόλυτα δικαιολογημένων διαμαρτυριών του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, επί των οδών Περικλέους και Σύρου. Με επιστολή τους προς εσάς, την οποία δημοσιοποίησαν, οι γονείς περιγράφουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε Δευτέρα, προκειμένου να προσεγγίσουν το αποκλεισμένο από την λαϊκή αγορά σχολείο για να αφήσουν ή να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται τους εμποδίζει να παρκάρουν έστω και μακριά και να φθάσουν στο σχολείο με τα πόδια συνοδεύοντας τα παιδιά τους. Οι γονείς σας επισημαίνουν τους κινδύνους που δημιουργεί για τους μικρούς μαθητές:
·         Η επαφή των πάγκων της λαϊκής με τα κάγκελα του σχολείου.
·         Τις δυσκολίες από τον θόρυβο κατά τις ώρες διδασκαλίας.
·         Τα προβλήματα ασφάλειας αν χρειασθεί να εκκενωθεί το κτίριο.  
·         Τα προβλήματα αν χρειασθεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο.
·         Την αδυναμία των δασκάλων να φθάσουν έγκαιρα στο σχολείο, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η πρόσφατη βελτίωση που κάνατε καταργώντας τη λαϊκή ρούχων στο τμήμα της οδού Βεντούρη μεταξύ των οδών Κεραμικού και Σύρου ελάχιστα διευκόλυνε την κατάσταση. Η θύελλα διαμαρτυριών των γονέων είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να χωροθετήσει τις λαϊκές και να οριοθετήσει επακριβώς επί του εδάφους τις θέσεις των πωλητών και των φορτηγών. Οι λαϊκές της Δευτέρας και της Παρασκευής προκαλούν τεράστια προβλήματα σε όλους τους συμπολίτες μας. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής με τα φορτηγά που παρκάρουν στους παρακείμενους δρόμους, αναγκάζουν τους κατοίκους να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πολύ μακριά και δυσκολεύουν τους πεζούς. Δεν θα σταθώ στην αισθητική των απλωμένων μπροστά στο Δημαρχείο πάγκων της λαϊκής χωρίς μεσάζοντες.

Δυστυχώς, στο Χολαργό συνεχίζεται μια πρακτική παλαιού τύπου, της εποχής που ο Χολαργός είχε μία μόνο λαϊκή και οι ανάγκες του τότε Δήμου ήταν διαφορετικές. Ύστερα από ενάμιση χρόνο στη διοίκηση του Δήμου πρέπει, επί τέλους, να αναζητήσετε τις νέες ιδέες που επιβάλλουν η νέα εποχή και τα νέα δεδομένα.


Κύριε Δήμαρχε,

η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού και εγώ προσωπικά θεωρούμε ότι η απρόσκοπτη προσέγγιση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο τις ημέρες της λαϊκής και η ασφαλής λειτουργία του είναι απαραίτητο  να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και να έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.

 Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να εκπονήσει γρήγορα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη για νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, ώστε να καλύπτονται οι σημερινές ανάγκες του Χολαργού και να εξυπηρετούνται όλοι οι συμπολίτες μας. Η μελέτη θα πρέπει να στοχεύει στην εξεύρεση νέας θέσης, σε άλλη περιοχή του Δήμου, σε αντικατάσταση της υφισταμένης στην οδό Ευρυπίδου και Βεντούρη η οποία μόνο σοβαρά προβλήματα δημιουργεί. Αναμένουμε.
                                                             
  
                                           Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας 
                                                     επικεφαλής
                                         Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης

                                               Παπάγου-Χολαργού.

3 σχόλια:

  1. Ο σημερινός Δήμαρχος είναι ο χειρότερος Δήμαρχος που έχει περάσει από την πόλη μας . Είναι άχρηστος και ανίκανος να κάνει κάτι που θα είναι καλό για την περιοχή μας . Είναι τόσο ψυχ ρός με τους απλούς πολίτες για τους οποίους αδιαφορεί προκλητικά ενώ αντθθετα στηρίζει προκλητικά την κλίκα του μια ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ομάδα ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ . Οι υπόλοιποι επικεφαλείς παρατάξεων δεν κάνουν ούτε για θυρωροί στο Δημαρχείο . Εκείνος που πραγματικά είναι της γέλια είναι ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΖΗΚΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καραγκιόζηδες όλοι. Δεν έχει αντιπολίτευση ο Λιάκος και κάνει ότι γουστάρει ! Τριαξονικό καλάμι καβάλησε λες και είναι πλανητάρχης. Ένας απλός δημαρχάκος είσαι ρεεεε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ανεργία και την φτώχει της Ελληνικής οικογένειας δεν μιλάει κσνείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή