Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 82ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ! ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ¨Η ΤΟΝ ΤΑΦΟ!

Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ
Τον συνέλαβαν σε ηλικία... 82 ετών για χρέη των νεκρών ανιψιών του (!) και τον... έστειλαν με καρδιολογικό επεισόδιο στο νοσοκομείο. Μέχρι και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος....

ξεσηκώθηκε… Και δικαίως εφόσον επρόκειτο για ένα απίστευτο περιστατικό που στιγμάτισε την περασμένη Παρασκευή το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκαλώντας θύελλα συζητήσεων αλλά και αντιδράσεων από νοσηλευτές οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον... ηλικιωμένο κρατούμενο. Και δεν πίστευαν ακόμα περισσότερο, μόλις πληροφορήθηκαν τον λόγο της σύλληψής του. Ότι έγινε δηλαδή για οφειλές που δεν είχε ο ίδιος αλλά τα νεκρά ανίψια του. Με τελικό αποτέλεσμα να εισάγεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τη ζωή του να κινδυνεύει. Όλα άρχισαν μερικές ώρες νωρίτερα όταν άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον 82χρονο Κ.Λ. και τον ενημέρωσαν πως έπρεπε να συλληφθεί και να κρατηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για υπέρογκα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο. Ο ίδιος δεν πίστευε στα αυτιά του νομίζοντας πως επρόκειτο για κακόγουστο αστείο., όμως επρόκειτο για τη σκληρή πραγματικότητα. Και αυτό διότι τα δύο του ανίψια όντως είχαν αφήσει οφειλές προς την εφορία. Και οι δύο έχουν «φύγει» από τη ζωή και επειδή τα στενότερα μέλη των οικογενειών τους έκαναν αποποίηση κληρονομιάς, ο «κλήρος» βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος έπεφτε στον επόμενο στενότερο συγγενή, δηλαδή τον θείο τους ο οποίος και ενεπλάκη δίχως να γνωρίζει οτιδήποτε. Όταν λοιπόν όλα αυτά του γνωστοποιήθηκαν έπρεπε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς οι οποίοι τον οδήγησαν στα κρατητήρια!
Δεν άντεξε την σύλληψη
Ο 82χρονος άνδρας δεν μπόρεσε να αντέξει αυτό που του συνέβη. Και λόγω ηλικίας ήταν και πιο ευάλωτος με την υγεία του. Ειδικά μάλιστα όταν πληροφορήθηκε πως θα έπρεπε να παραμείνει έγκλειστος μέχρι να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, δηλαδή την περασμένη Τρίτη. Με άλλα λόγια, θα παρέμενε κρατούμενος τέσσερα μερόνυχτα! Ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα κρατητήρια στην καρδιολογική του νοσοκομείου του Ρίου. Και εκεί στάιθηκε τυχερός χάρη στην αποτελεσματική κινητοποίηση των γιατρών. Οι οποίοι αφού τον βοήθησαν του έκαναν εισαγωγή , στον θάλαμο – κελί, για νοσηλε/ία και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, δίνοντάς του εξιτήριο την Τρίτη το πρωί, δηλαδή, ανήμερα της δίκης του στο αυτόφωρο όπου προσδιορίστηκε τακτική δικάσιμος.
dete.gr

1 σχόλιο: