Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ: ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ GREXIT. ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΗΠΙΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Την επικίνδυνη ανικανότητα του Τσίπρα αποκαλύπτουν οι Γιούνκερ και Μοσκοβισί. Ξεφτιλίζουν τον άεργο Τσίπρα που χαντάκωσε την Ελλάδα με τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις του. Δείτε πώς τον κάνουν ρόμπα και για μια ακόμη φορά του...κατεβάζουν τα βρακιά....

Το ρεπορτάζ από την Ημερησία:
Το παρασκήνιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές περιγράφει γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο μίλησαν οι πρωταγωνιστές του δράματος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έκρυψε την έκπληξή του για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στο γαλλο-γερμανικό δίκτυο ARTE, στο ίδιο ντοκιμαντέρ που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και είχε δηλώσει πως 15 από τους υπουργούς Οικονομικών είχαν συμφωνήσει πως καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα προσωρινό Grexit.
 
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Πιερ Μοσκοβισί αποκαλύπτει ποιο ήταν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε από τις κινήσεις της κατά το εξάμηνο των διαπραγματεύσεων: «Ήθελαν να εξαντλήσουν το χρόνο, θεωρώντας ότι το Grexit θα μας τρομάξει και θα υποχωρήσουμε. Ο Βαρουφάκης δεν ερχόταν για να διαπραγματευτεί», σημειώνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, ένας από τους πρωταγωνιστές των ημερών, που στέκεται ιδιαίτερα και στον ρόλο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επισημαίνοντας πως ήταν εκείνος που δεν «άφηνε» τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί.
«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί, αλλά κάθε φορά ο Παππάς του έλεγε οχι κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να υποχωρήσετε εδώ δεν μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτή τη βάση».
Όπως επισημαίνει ο κ. Μοσκοβισί αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Νίκου Παππά ήταν να επανέρχεται κάθε φορά ο Αλέξης Τσίπρα και να δηλώνει πως δεν μπορεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις από αυτή τη βάση.
Αποκαλύψεις - σοκ από Γιούνκερ-Μοσκοβισί για Παππά, Τσίπρα, Βαρουφάκη
Δηλώσεις όμως στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν και του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αλλά συνολικά 15 χώρες. Σημειώνει επίσης πως κατά του Grexit ήταν μόνο τρεις χώρες που μετέχουν στην ευρωζώνη.
Για τον Γιούνκερ, πάντως, τα πράγματα δεν ήταν καν τόσο ξεκάθαρα. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπορεί να διακρίνει «σχέδιο» πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά τις διαπραγματεύσεις. «Πιστεύω πολύ ειλικρινά, μετά από όσα ζήσαμε πως η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, την σχεδίαζαν μέρα με τη μέρα», επισημαίνει ο Γιούνκερ.

2 σχόλια:

  1. Η ξεβράκωτη "αξιοπρέπεια". Ο εσμός ψευτών, απατεώνων, ηλιθίων, ανικάνων, λωποδυτών, ανθελλήνων που σήκωσαν πριν από 70 χρόνια τα όπλα κατά της πατρίδος και υιοθέτησαν το παράγγελμα του Ζαχαριάδη "το όπλο παρά πόδα", επανέρχονται σήμερα ρεβανσιστικά σε θέση "επί σκοπόν" προκειμένου "να μας τελειώσουν" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή