Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! 30.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (;)! ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους" το οποίο αναπαράγει και το "Πρώτο Θέμα", στον «αέρα» κινδυνεύουν να τιναχτούν τα μαθήματα για τους περίπου 30.000 φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο....

ίδρυμα έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε ένα μήνα και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπου 200 άτομα, τα οποία εφόσον αναγκαστούν να φύγουν από το ίδρυμα, θα καταρρεύσουν όλες οι λειτουργίες του, με δεδομένο ότι εργάζονται χρόνια εκεί και έχουν τεράστια εμπειρία.
Στις προθέσεις της Διοικούσας Επιτροπής είναι να δοθεί λύση στο θέμα μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η μισθοδοσία τους να καλύπτεται από πόρους του ΕΑΠ. 
Το ρεπορτάζ συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι τόσο το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σο και τα υπόλοιπα ΑΕΙ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η διοίκησή του κάνει μια προσπάθεια να στηρίξει τους φοιτητές του. 
Στο πλαίσιο αυτό, από φέτος αποφασίστηκε μια έστω και μικρή μείωση στα δίδακτρα, καθώς τόσο οι προπτυχιακοί όσο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές το ζητούσαν επιτακτικά. 
Αποφασίστηκε ακόμη να μειωθούν τα δίδακτρα στα 500 ευρώ για τις προπτυχιακές σπουδές και στα 650 ευρώ για τις μεταπτυχιακές. 
Καταλήγουμε εμείς λέγοντας ότι οι ολετήρες Τσίπρας-Καμμένος είναι...ικανοί ακομη και αυτό να καταφέρουν: να βάλουν λουκέτο στην Εκπαίδευση!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου