Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΚΕΡ...

Σκληραίνει το διπλωματικό πόκερ της Ελλάδας με την Αυστρία, με το υπουργείο Εξωτερικών επί της ουσίας να ανακαλεί την Πρέσβη της...

Ελλάδας, σε μια κίνηση αντίδρασης για τις μονομερείς κινήσεις της Αυστρίας στο πεδίο του προσφυγικού.
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη, κυρία Αλειφέρη, καλείται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους. Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».


Ειρωνείες και «καρφιά» στην απάντηση της Αυστρίας
«Η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής», αναφέρεται στην ανακοίνωση-απάντηση του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.
Προστίθεται πως ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, και εκφράζεται η ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Ελληνες.
«Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Ελληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία», καταλήγει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά».
koolnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου