Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ & ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΩΝ!!!

Δεν τους σώνει τίποτα !!!
Θα κουρέψουν, θέλουν δεν θέλουν και θα πληρώσουν και αποζημιώσεις!!!
1.700.000 Έλληνες έχουν διαβάσει μέχρι σήμερα την Ομαδική Αγωγή του ...
Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με πρώτους ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!
Δεν κρύβονται πλέον οι ΑΠΑΤΕΣ και οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ τους !!!

Το ελληνικό δημόσιο φαίνεται να μελετάει μια φόρμουλα τύπου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να καλυφθούν νομικά οι τράπεζες.
Μείζον θέμα ανακύπτει στο ζήτημα της διαχείρισης των NPLs, των προβληματικών δανείων καθώς οι τράπεζες θέτουν ευθέως θέμα νομικής προστασίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κυβέρνηση ζητώντας νόμο που να διασφαλίζει τις διοικήσεις των τραπεζών και τις επιτροπές.

Σε πρόσφατη συνάντηση των τραπεζιτών, με τις αρμόδιες αρχές το θέμα να υπάρξει τσουνάμι αγωγών έχει προβληματίσει τις τράπεζες.
Αν δεν υπάρξει νομική προστασία των διοικήσεων καμία αξιοποίηση των NPLs δεν θα προχωρήσει, οι τράπεζες θα τεθούν εκτός στόχων στην διαχείριση των προβληματικών δανείων και το πρόβλημα αντί να αντιμετωπιστεί θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο.
Η Τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίζει το αίτημα των τραπεζιτών ως εύλογο τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης των NPLs αν δεν έχει επιλυθεί το βασικό ζήτημα των αγωγών.
Με βάση κάποιες εκτιμήσεις, οι αγωγές που έχουν συγκεντρωθεί στις τράπεζες φθάνουν τις 3000 για τα NPLs και ο αριθμός θα εκτοξευθεί αν δεν υπάρξει μέριμνα νομικής προστασίας.
Αν ληφθούν υπόψη και οι αγωγές σε άλλα ζητήματα ο αριθμός εκτοξεύεται.
Οι διοικήσεις των τραπεζών στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αν δεν παρθούν μέτρα αντί να διαχειρίζονται NPLs θα διαχειρίζονται αγωγές εξέλιξη καταστροφική για το σύστημα.
Το ελληνικό δημόσιο φαίνεται να μελετάει μια φόρμουλα τύπου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να καλυφθούν νομικά οι τράπεζες.
Η ΤτΕ έχει ζητήσει στοχοθεσία από τις ελληνικές τράπεζες και με βάση νεότερο χρονοδιάγραμμα θα έχουν συμφωνηθεί οι στόχοι το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου.
Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι οι στόχοι που έχουν θέσει οι τράπεζες είναι ακόμη ιδιαίτερα αισιόδοξοι. 


www.bankingnews.gr, Κινημα Υπέρβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου