Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΗΔΕΥΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΤΟΥΣ! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ; Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!

Έγινε και αυτό! Με ένα νόμο, η κυβέρνηση των αθέων του ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την Ορθοδοξία και τους κανόνες της! Έτσι, υποχρεώνει την Εκκλησία να κηδεύει όσους επιθυμούν να αποτεφρωθούν! Με μια απλή δήλωσή τους στο συμβολαιογράφο, οι ετοιμοθάνατοι θα υποχρεώνουν την Εκκλησία και τους πατέρες της να ακολουθήσουν τις επιθυμίες τους...

και να ανατρέψουν τα της Ορθοδοξίας, επειδή έτσι αποφάσισαν οι άθεοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Ο Νόμος αυτός αυτός αποτελεί προοίμιο για τα όσα δεινά έρχονται για την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας η οποία θα διωχθεί! Μέχρι και το άβατο του Αγίου όρους θα καταργήσουν οι άθεοι του Τσίπρα! Ο Ιερώνυμος φαίνεται να ποιεί την νήσσα και οι χριστιανοί αναπολούν τον μακαριστό Χριστόδουλο. Σήκω Χριστόδουλε να πάρεις το φραγγέλιο!
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί για το θέμα είναι από το orthodoxia.inf:
Υποχρεωμένοι δια νόμου είναι πλέον όλοι οι κληρικοί της χώρας να τελούν θρησκευτική κηδεία σε όσους επιθυμούν να αποτεφρωθούν άσχετα εαν κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Νο 21 της 21ης Φεβρουαρίου 2016, δημοσιεύθηκε ο νόμος 4368/2016 που ψήφισε το Σάββατο η Βουλή, στο 15ο άρθρο του οποίου αναφέρονται τα εξής:
1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωση του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωση τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ

Μια μόλις ημέρα πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο προς ψήφιση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Κιβωτός» τόνιζε πως οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της Εκκλησίας θα εξετασθούν «με πολύ προσοχή» σημειώνοντας μάλιστα πως «Ο ρόλος της (σ.σ. της Εκκλησίας) στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει σαφώς και πνευματικές διαστάσεις, είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος».
Κι όμως, το νομοσχέδιο πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εισήλθε στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε, έγινε νόμος του κράτους και η Ιερά Σύνοδος ακόμη περιμένει την απάντηση του υπουργού στην επιστολή που του απέστειλαν στις 14 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί μητροπολίτες, ύστερα από την αποκάλυψη του orthodoxia.info, σημειώνοντας εκτός των άλλων πως «Με την παραπάνω γενική διατύπωση παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία της ορθόδοξης Εκκλησίας, οι ιερείς της οποίας δεν μπορούν διά νόμου να υποχρεωθούν να τελέσουν εξόδιο ακολουθία, εάν κάποιος ζήτησε θρησκευτική κηδεία, αλλά με την ίδια ή άλλη δήλωση είχε επιλέξει την αποτέφρωση της σορού του».
Πλέον δια νόμου κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να πάει σε έναν συμβολαιογράφο να δηλώσει πως επιθυμεί να κηδευτεί με θρησκευτική κηδεία και στη συνέχεια να αποτεφρωθεί ή ακόμη και να αποτεφρωθεί πρώτα και μετά να ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία ενώπιον της τεφροδόχου του, και οι ιερείς είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν, ανεξάρτητα από τι υποστηρίζει η Ιερά Σύνοδος ακόμη και η ίδια τους η συνείδηση.

1 σχόλιο:

 1. Πάλι μαλακίες γράφετε.
  Που λέει ότι η εκκλησία υποχρεούται να τελέσει τελετή κηδείας;
  Που λέει ότι αν αρνηθεί παππάς να κάνει κηδεία, θα έχει κυρώσεις;
  Γενικώς, που υπάρχει αναφορά σε εκκλησία ή θρησκεία;

  Έλεος πια με την προπαγάνδα.
  Ανοίξτε ρε ξεφτίλες ένα βιβλίο περί προπαγάνδας, τουλάχιστον να μάθετε τον σωστό τρόπο, με τον οποίο γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή