Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΧΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

Ακραία ένταση, προπηλακισμοί και σκηνικό ταραχής στήθηκε στην πλατεία Βουνακίου, μεταξύ όσων αντιδρούν στο μεταναστευτικό...

πρόβλημα που παρουσιάζεται στο νησί και σε όσους στέκονται αλληλέγγυοι στην ανάγκη για ομαλές και πιο ήπιες λύσεις στο πρόβλημα. 
Από νωρίς το σκηνικό μύριζε μπαρούτι όταν στον ίδιο χώρο βρέθηκαν αφενός κάτοικοι από τα Καμπόχωρα και το λιμάνι που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στην περιοχή τους και αφετέρου, μέλη αλληλέγγυων ομάδων που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία στο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για μόνιμες λύσεις που δεν θα οξύνουν το πρόβλημα, με βάση τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων.
Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία του πληθυσμού παρεισφρήσανε και ακραίες φωνές που προκάλεσαν προπηλακισμούς και τραυματισμούς (τουλάχιστον ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας Χιώτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας) που τελικά φυγαδεύτηκαν από την Αστυνομία. 
Την ίδια ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μετέχουν οι δύο βουλευτές (Ανδρ. Μιχαηλίδης - ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μηταρτάκης- Ν.Δ.) διακόπηκε αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί, χωρίς να προκύψει κάποια ιδιαίτερη λύση. 
Σε ρόλο διαιτητή βρέθηκε τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμενικό με τους Ανδρέα Δαμίρη και Χρήστο Φραγκιά να προσπαθούν να απομονώσουν τις εντάσεις. Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσουν ειρηνικά κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό.
Οι πληροφορίες ότι ομάδα των διαμαρτυρόμενων θα μεταβεί στο λιμάνι ώστε να διώξει τους 300 πρόσφυγες που παραμένουν εκεί από την προηγούμενη Παρασκευή, δημιούργησε νέες ανησυχίες θέτοντας το σύνολο της δύναμης του Λιμενικού αλλά και των ΜΑΤ σε πλήρη ετοιμότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου