Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ EFSF KAI ESM! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ΄ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ! ΠΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

Στην παρακάτω  ιστοσελίδα της ECB,
καταγράφονται  όλα τα ομόλογα κρατών και εταιρειών της Ευρώπης,  τα...

οποία ήταν 31.420 στις 6 Νοεμβρίου 2015 και τα οποία κυκλοφορούν στις αγορές και μπορούν να χαρακτηριστούν ως eligible assets.
Από τα 40 ομόλογα συνολικού πόσου 186.320.350.000€ του EFSF οποία κυκλοφορούν στις αγορές, σε ποσοστό  100% των ομολόγων, εγγυητής είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Από τα 23 ομόλογα συνολικού ποσού 87.168.850.000€ του ESM, οποία κυκλοφορούν στις αγορές, στα 23.183.300.000€ (26,60%) εγγυητής είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Συνολικά η Γερμανία είναι εγγυητής  του 76,60% των ομολόγων του EFSF και του ESM.
Από το σύνολο των 273.489.200.000€ των ομολόγων που έχουν εκδώσει ο EFSF και ο ESM το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά το ελληνικό χρέος.
Από τα στοιχεία προκύπτει πως τόσο ο EFSF όσο και ο διάδοχος του ESM είναι πλήρως ελεγχόμενοι  από την γερμανική κυβέρνηση. Ο ρόλος των υπολοίπων ευρωπαίων, στους δύο οργανισμούς είναι πλήρως διακοσμητικός. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της ECB για της οφειλές των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών στο σύστημα TARGET2.
Με την υπογραφή λοιπόν του τρίτου μνημονίου ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ESM, περνά οριστικά στα χέρια των γερμανών, οι οποίοι θα διορίζουν πλέον και τις διοικήσεις τους.
Οι γερμανοί πάντα φοβόντουσαν το κίνδυνο η Ελλάδα, να διεκδικήσει τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις και τα χρήματα του κατοχικού δανείου. Για τον λόγω αυτό, στην πρώτη δανειακή σύμβαση, του 2010, δεν συμμετείχε η Γερμανία ως κράτος, αλλά μία γερμανική κρατική τράπεζα, η KfW.
Στις επόμενες δανειακές συμβάσεις μετά το 2010 χρησιμοποίησαν τον EFSF και τον ESM, ως έναν υποτίθεται ευρωπαϊκό μηχανισμό για την παροχή πιστώσεων, ενώ στην πραγματικότητα είναι η Γερμανία που έχει τον ρόλο μεγάλου του δανειστή.
Είναι άγνωστο αν έχουν υπογραφεί μυστικές συμβάσεις μεταξύ της Γερμανίας και των EFSF και του ESM για την προμήθεια που θα λαμβάνει  η Γερμανία για να είναι ο εγγυητής των ομολόγων.
Τι θα γινόταν σε περίπτωση, που μία ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωνε πως δεν πληρώνει πλέον τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τον EFSF και τον ESM και ταυτόχρονα κατέγραφε στον προϋπολογισμό του 2016 ως έσοδα τα περίπου 300 δις ευρώ που οφείλει η ενωμένη Γερμανία στην Ελλάδα;
Αν έσκαγαν τα ομόλογα του EFSF και του ESM και η Γερμανία αναγκαζόταν να τα πληρώσει αφού είναι εγγυητής τους, θα μπορούσε να απαιτήσει από την Ελλάδα να πληρωθεί ή θα περίμενε μερικές δεκάδες χρόνια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια;
Να αναλάβει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να τινάξει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας στον αέρα είναι λιγάκι δύσκολο.
Να παραχωρήσει όμως τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών στους γερμανούς τραπεζίτες, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι το κάνουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
Όταν το δίδυμο Αλέξη-Πάνου φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» εννοούσαν έλληνα τραπεζίτη.
Ο Σόιμπλε τελικά είναι πολύ μεγάλος παίχτης.
http://lobbystas.gr/ (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου