Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ; Ο ΤΙΓΚΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ...

Δελτίο Τύπου 18

                                                        4 Απριλίου 2016

Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Στις 4 Απριλίου κάθε χρόνο, αρχίζοντας από το 2010, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Με την συνδρομή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και να...

δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας και της ανοχής, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης προς όλους τους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη.

       Σε στενή συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά σωματεία μπορούμε να εφαρμόζουμε προγράμματα προστασίας αδέσποτων ζώων, προγράμματα   ουσιαστικής βοήθειας προς τα ζώα αυτά, που στόχο έχουν αφενός την καταγραφή του αριθμού τους και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.
       
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων. Πέραν όμως της αγάπης και της ευαισθησίας για τα αδέσποτα  θα πρέπει να θυμόμαστε  και τις ακόλουθες πέντε δράσεις:

Περισυλλέγουμε     -      Στειρώνουμε
Εμβολιάζουμε          -      Θεραπεύουμε
Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Αδέσποτα Ζώα θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην   εκστρατεία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων αυτών. Υπάρχουν πολλές μορφές κακοποίησης και εμείς είμαστε σταθερά απέναντι από  κάθε μορφή. Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε δυναμική εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα και  πιστεύουμε ότι δίπλα σε κάθε αδέσποτο ζώο μπορεί και πρέπει να βρεθεί ένας πολιτισμένος άνθρωπος.
O Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα Στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια την ευαισθησία τους τόσο προς τα ζώα και τους φιλόζωους, όσο και προς  εκείνους από τους συνανθρώπους μας που για οποιοδήποτε λόγο φοβούνται τα ζώα. Είναι εξ άλλου πολύ σημαντική η εκστρατεία που κάναμε για τα περιττώματα των ζώων στα πλαίσια κινητοποίησης για το σεβασμό προς το περιβάλλον, δράση που προτείνουμε να υιοθετήσει και η Δημοτική Αρχή.


8 σχόλια:

  1. Το δικό μου το αδεσποτάκι ονομάζεται Νταϊάνα. Είναι μια γλυκύτατη γατούλα, η οποία εδώ και τρία χρόνια απολαμβάνει την θαλπωρή και την αγάπη μας. Την βρήκα σε μια μάντρα να κλαίει, ήταν-δεν ήταν ενός μηνός. Την πήρα για λίγες μέρες μέχρι να ισιώσει... αλλά έμεινε!

    Και πλέον, δεν την αλλάζω με τίποτα!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι εγώ τη δική μου γλυκύτατη ασπρόμαυρη γατούλα,που υιοθετήσαμε πριν λίγους μήνες και ήταν τριών ετών,σύμφωνα με τον κτηνίατρο.

      Διαγραφή
  2. Για όλα ειδήμων ο κ.Τίγκας... Μας το παίζει και φιλόζωος, ενώ τόσα χρόνια μόνο φαρμάκι στάζει για τα αδέσποτα (και ειδικά τα σκυλιά), παρερμηνεύοντας κιόλας τον νόμο, ζητώντας θανάτωση τους! Σχολιάζει και εκδίδει δελτία τύπου, επί παντώς επιστητού! Κακώς καποιος στο παρελθόν τον απεκάλεσε "Πυρηνικό Υδραυλικό", ποιο πολύ ο τίτλος του "Ηλιθιογνώμων Πανεπιστήμονα" του ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 12.09,φαντάζομαι οτι τουλάχιστον ξέρεις τί σημαίνει"ειδήμων".Εγώ διαβάζω στην ανακοίνωσή του απλές και κατανοητές προτάσεις για τα αδέσποτα,που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα άκακα αυτά ζωάκια.Αν δεν σου αρέσει οτι ο Τίγκας είναι ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση και ενοχλεί τον ανύπαρκρκτο δήμαρχό σου,αυτό είναι δικό σου ζήτημα.Εξάλλου εσύ είσαι εξαπτέρυγό του και πρόθυμα θα γινόσουν εξαπτέρυγο οποιουδήποτε σε ευνοεί.Μη ξεχνάς οτι ο Τίγκας ότι λέει το λέει επώνυμα ενώ εσύ κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου.Γιατί κρύβεσαι;Τί φοβάσαι;

      Διαγραφή
    2. Επανεμφανίσθηκε ο Μπόλεκ. Φίλε μου 5:23μ.μ, πολύ σωστά αναρωτιέσαι για το αν ξέρει την έννοια της λέξεως ``ειδήμων΄΄, γιατί παλαιότερα και ειρωνικά, αποκαλούσαν τον ίδιο ως "ειδήμονα" σχετικώς!! Μπορεί να νομίζει ότι είναι βρισιά, σαν αυτές που γράφει στα σχόλιά του, ή κάτι άλλο, ποιος ξέρει;
      Φυσικά και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, με μία εύστοχη παροιμία...``θέλει η που...α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει΄΄, έτσι και αυτός, "καρφώνεται μόνος του" με τους "νεολεξικούς" χαρακτηρισμούς που αρέσκεται να λέει, τύπου... ``ηλιθιογνώμων΄΄(νομίζοντας έτσι ότι "εντυπωσιάζει", ενώ αντιθέτως προκαλεί τον γέλωτα)
      Όσο για το ``εξαπτέρυγο΄΄, δεν μπορείς να φανταστείς ...πόσο "διάνα" έπεσες φίλε μου!!! Ο "τυπάκος" δεν παίζεται στο πως γλύφει και μετά πουλάει τους ευεργέτες του! Το έχει αναγάγει σε... "επιστήμη"!!!

      Διαγραφή
    3. Αν δεν κάνω λάθος, αυτός που κάποτε αποκάλεσε... "πυρηνικό υδραυλικό" έναν εξαίρετο άνθρωπο, μιλώντας απαξιωτικά για ένα διακεκριμένο μέλος της κοινωνίας μας, περιμένει την σειρά του, για να μπεί σε πινάκιο δικαστηρίου, μετά από την αγωγή-μήνυση για την "ανάγωγη" συμπεριφορά του!
      Κάνω λάθος;
      Δεν φαντάζομαι να είναι ιδιαίτερα περήφανος για το ατόπημά του...! Σωστά κε 12:09 π.μ;

      Διαγραφή
  3. Πόσα λεφτά στοίχισαν τα υπαιθρια όργανα γυμναστικής ποιος πητε τη δουλεια με ποιες διαδικασίες και ποιες ήταν οι προμήθειες. Αν δεν απαντήσει δημόσια ο δήμαρχος θα αναγκαστεί να απαντήσει στον Εισαγγελέα. Ήδη έχει επιληφθεί δικηγορικό γραφείο. Φτάνει πια με τα πεταμένα λεφτά για να τα τσεπωνουν μερικοί μερικοί. Ο κόσμος πεινάει . Αυτό δεν θα περάσει έτσι αν δεν δοθεί απάντηση. Μιλάμε για πολλά λεφτά πεταμένα στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε και παγκόσμια ημέρα ηλιθιότητας με όλα αυτά που μας έχουν κάνει και σε μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο οι εβραιοσιωνιστές και τα δεχόμαστε και τρώμε ότι μας δώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή