Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!!!

Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, και κάτω απο αδιευκρίνιστες....

συνθήκες, εκδηλώθηκαν τα πρώτα πύρινα μέτωπα της χώρας τα οποία ταλαιπωρούν το πυροσβεστικό σώμα, τους εθελοντές που καταβάλλουν προσπάθεις αλλά και τους κατοίκους των περιοχών μέχρι και αυτή την ώρα.
Βόρεια Εύβοια
Απο νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αυτή την ώρα καίει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης.
Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη ένα ολόκληρο πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.
Αξιοσημείωτο είναι πως η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων, εξαπλώθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Αυτή την στιγμή στο σημείο επιχειρούν 33 οχήματα της πυροσβεστικής με 70 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα
44 ατόμων, επτά μηχανήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα και δύο πετζετέλ σε συνεργασία και με πυροσβεστικες δυνάμεις των γύρω περιοχών όπως την Λαμίας, την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα αλλά και την Αθήνα.
Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμει και ο στρατός.

Ρέθυμνο
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και το μέτωπο που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι  αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σαχτούρια στο Ρέθυμνο και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος και προς τις Μέλαμπες.
Ο οικισμός του Αγίου Παύλου εκκενώθηκε προληπτικά.
Την μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 45 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 8 υδροφόρες του δήμου.
Οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης καθώς πραγματοποιούνται  χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων.
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε στον λόφο της Ασπίδος στον Προφήτη Ηλία Άργους, Σάββατο 28 Μαΐου 2016. Στο σημείο επιχειρούν 10 άντρες και τρία Πυροσβεστικά οχήματα . Γίνεται προανάκριση από την Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Λοιπές εστίες
Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Παγγαίο Όρος του νομού Καβάλας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 62 άτομα πεζοπο τμήμα πέντε οχήματα και δύο πετζετέλ.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μη πλησιάσει σε οικισμό που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και στο Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (6:00-18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές.
ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου