Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΙΓΚΑΣ: "ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ..."!

Δελτίο Τύπου 40

                                                           28 Ιουλίου 2016


Νέα Απάντηση
στην Απάντηση - Αφήγημα του Δημάρχου για τους Κινδύνους για παιδιά και γονείς από τη ΜΗ Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών
Κύριε Δήμαρχε,

Ευχαριστώ για την έστω και μέσω των διαφόρων blogs απάντησή σας και όχι απευθείας σε μένα όπως θα έπρεπε, σχετικά με  «Τις Παιδικές Χαρές που δεν Πιστοποιήθηκαν, αλλά και το  Πόσο κινδυνεύουν τα παιδια»....

για τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

        Το αν, όπως μας λέτε,  ο  Αντιδήμαρχος κ. Τσουροπλής Γεώργιος είναι αρμόδιος για τις Παιδικές χαρές (λειτουργικότητα-μικροεπισκευές), δεν έχει να κάνει με τις κατασκευές, ανακατασκευές και πιστοποίηση των παιδικών χαρών για τις οποίες μιλάμε στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε και βέβαια το Υπουργείο μιλάει. Η ευθύνη των κατασκευών – ανακατασκευών και πιστοποίησης είναι αποκλειστικά δική σας δεδομένου ότι για δικούς σας λόγους δεν διορίσατε Αντιδήμαρχο Έργων και κρατήσατε εσείς την αρμοδιότητα αυτή. Το ξέρετε άλλο αν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.
        Το έγγραφο που σας απεστάλη, σας το παραθέτω πιο κάτω για να θυμηθείτε τι λέει και να μη σπεύδετε να λέτε ότι παραπληροφορούμε ή τρομοκρατούμε τον κόσμο. Εμείς απλά ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αθήνα,  22/06/2016
Α.Π.: οικ. 49709/19013

Ταχ. Δ/νση:       Κατεχάκη 56
Ταχ. Κώδικας:   11525 Πληροφορίες: Α. ΓΊαπαηλιάδου Τηλέφωνο:       2132035616 Αριθμός Faχ:   2132035746
 Προς
1. Δήμο Πεντέλης 
2. Δήμο Παπάγου- Χολαργού
3. Δήμο Μεταμόρφωσης
4. Δήμο Νέας Ιωνίας
5. Δήμο Βριλησσίων
 Γραφεία κ.κ. Δημάρχων
ΘΕΜΑ: Έλεγχοι και πιστοποιήσεις παιδικών χαρών
          Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικ. Μεταρρύθμισης μας γνωστοποιήθηκε ότι οι Δήμοι σας παρουσιάζουν σημαντικότατη καθυστέρηση στην υλοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης των παιδικών χαρών που βρίσκονται στις περιοχές αρμοδιότητας σας. Η απουσία ελέγχου και η ενδεχόμενη λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί οι χώροι και τα παιχνίδια που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους. Η δε ασφαλής χρήση των παιδικών χαρών εξασφαλίζεται αποκλειστικά από τις ενέργειες στις οποίες οφείλετε να προβαίνετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας (Υ.Α. 28492/09 και Υ.Α. 27934/14), την οποία και πρέπει να τηρείτε απαρέγκλιτα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης των παιδικών χαρών που βρίσκονται στο πεδίο αρμοδιότητας σας, ενημερώνοντας μας για τα αποτελέσματα των ενεργειών.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑΔΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

        Το γεγονός ότι το έγγραφο πήγε και σε κάποιους άλλους Δήμους από το συνολικό αριθμό των Δήμων Αττικής, δεν σας απαλλάσσει  των ευθυνών. 

Για να αντιληφθείτε τους βραδύτατους ρυθμούς με τους οποίους κινείστε, θα υπενθυμίσω ότι για τις επτά (7) παιδικές χαρές από τις δεκατρείς(13) συνολικά, οι διαδικασίες άρχισαν τον Ιούνιο 2014 και είμαστε Ιούλιο 2016, δυο χρόνια και πλέον και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε τελικά θα πάρουν την πολυπόθητη πιστοποίηση.

 Είμαι βέβαιος πως ούτε και σεις ξέρετε, αφού δεν ασχολείστε καν με το θέμα. Πέστε μας πόσες φορές πήγατε στο Υπουργείο ή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να κάνετε παράσταση και να πιέσετε για την πιστοποίηση; Δυστυχώς ούτε μία.

        Για τις υπόλοιπες έξι (6) παιδικές χαρές, ποιος ξέρει πότε θα γίνουν. Τώρα πάντως  είμαστε στο ΘΑ:
ΘΑ υπογραφεί σύμβαση, όταν
ΘΑ τελειώσουν,
ΘΑ αιτηθούμε τη λήψη πιστοποιητικών .

         Το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι εκτός του ότι δεν κάνετε τίποτε απολύτως, αλλά και εκεί όπου σας επιβάλλεται κάτι να κάνετε, κινείστε με βραδύτατους ρυθμούς. Το προεκλογικό σας αφήγημα για τις «νέες ιδέες» στη «νέα εποχή» έχει τελείως ξεφτίσει και η κοινωνία και οι συνδημότες μας σας έχουν ήδη μάθει για τα καλά.



Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Ίδρυμα Χαρτών και Χαρακτικής : Βάνα Κατσούλη
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Καμβύσης





12 σχόλια:

  1. Μην μας το κάνεις αυτό Κε Κώστα μας, εμάς μας αρέσει ο δήμαρχος, μας αρέσει η παρακμή που έχει περιέλθει ο δήμος από το 2011, μας αρέσει να πατάμε σκυλοσκατά, να μυρίζουμε τα σκουπίδια αντί για το αγιόκλημα, να "γνωρίζουμε από κοντά" τα συμπαθέστατα Μίκυ Μάους,(κάποιοι κακοπροαίρετοι τα αποκαλούν τρωκτικά!!) να μην νιώθουμε ασφάλεια μέσα στα σπίτια μας, ενίοτε και όταν κυκλοφορούμε στους σκοτεινούς δρόμους του δήμου μας, -είναι ρομαντικά έτσι;- μας αρέσει ο "δημαρχούκος" να μας "κοιμίζει" με τα ωραία παραμύθια, που εξακολουθεί να μας λέει από το 2014, (πριν από αυτήν την χρονιά, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε αυτό το παιδί!)τόσο καλό παιδί είναι!!!Δεν ενοχλεί κανέναν περίοικο με κομπρεσέρ και άλλα μηχανήματα έργων, γιατί δεν κάνει και έργα και έτσι στις γειτονιές έχουμε ησυχία.
    Και σε λίγο καιρό, θα μας φέρει σε επαφή και με άλλους λαούς από τα βάθη της ασίας και της αφρικής, για να μάθουμε τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων, εδώ, στα σπίτια μας, στις αυλές μας, στα σοκάκια μας...! Να δεις που θα σου αρέσει και εσένα να "ανταλλάσσεις πολιτισμό" με τους αξιαγάπητους βάνδαλους...συγγνώμη "τουριστικούς πρόσφυγες" ήθελα να πω!
    Άντε γειά Κε Κώστα μας και να θυμάσαι, ``μη μου τους κύκλους τάραττε΄΄...ΚΑΙ ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ να περάσεις στις όμορφες παραλίες μας, που έχουν κατακλυστεί από τους καημένους τους "πρόσφυγες" που κάνουν την τουαλέτα τους ανενόχλητοι!!!
    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ "ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ. ΦΙΛΕ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ. ΜΑΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ.ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ φίλε συνσχολιαστή 10:00μμ, αυτή είναι η άποψή μου και χαίρομαι που έχεις την ίδια γνώμη κι΄ εσύ... "υποπτεύομαι" ό,τι συμφωνούν μαζί μας και χιλιάδες συντοπίτες μας!
    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό είναι που λένε στο χωριό μου..."τον έσφαξε με το μπαμπάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διοίκηση Αποστολόπουλου έδειξε,μέσα σε δύο μόλις χρόνια,οτι και ο προκάτοχος και υποστηρικτής του ένα αφήγημα παρουσίαζε στην πολίχνη-Παπάγου που δεν αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.Στον καλλικρατικό δήμο δεν τα κατάφερε γιαυτό και θέλησε να εκλέξει κάποιον από την παράταξή του και υποστήριξε εκείνον που είχε τη μεγαλύτερη πιθανότητα εκλογής όχι για τις ικανότητές του αλλά γιατί είναι χολαργιώτης ( όλοι θυμόμαστε το "ποτέ παπαγιώτης δήμαρχος" )είχε καλό επικοινωνιολόγο, οικογενειακό παρελθόν στην αυτοδιοίκηση,θεωρείται "καλό παιδί" και ίσως να υπήρχαν και άλλες συμφωνίες μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παπαγιώτης δεν ήθελε ικανούς συνεργάτες.Τους ικανούς,έξυπνους και με άποψη τους ανάγκαζε να φύγουν.

      Διαγραφή
  6. Σήμερα το πρωί στου Παπάγου επί της 25ης Μαρτίου στα φανάρια κσι 8.5 το πρωί έξω και κάτω από τους κάδους απορριμάτων υπήρχαν σωροί από σκουπίδια φαγητά καφέδες και σουβλάκια με πολλά μπουκάλια μπύρας άδεια . Οι κάδοι απορριμάτων ήταν κενοί . Δίπλα υπάρχει καινούριος μεταλικός κάδος . Συνεργείο του Δήμου καθαριότητος μάζευε τα σκουπίδια (τα είχε μαζέψει και εχθές) και ήταν όλοι εκνευρισμένοι με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τους κάδους σκουπιδιών και την ανευθυνότητα πολλών κατοίκων . Δύο πράγμστα συμβαίνουν . Η οι εργάτες καθαριότητος δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους η καποιοι ανευθυνοι βρομιάριδες χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον μολύνουν τον Δήμο μας κάθε μέρα με σκουπίδια και κάθε λογής ακαθαρισίες . Οι εργάτες καθαριότητος κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους , το γνωρίζω επειδή κατοικώ στην συγκεκριμένη περιοχή , αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι συμπολίτες μας που δεν σέβονται τίποτε κσι πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους μη συμορφόμενοι σε κανόνες καλής συμπεριφοράς . Σχόλια ανεύθυνα κενά περιεχομένου δεν βοηθούν κανένα παρά πολιτικές σκοπιμότητες . Όλοι οι πλαστικοί κάδοι είνσι σε αθλία κατάσταση αλλά και οι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ . Τα καπάκια είναι κομένα με πριόνι . Πιοι αδιάζουν κάθε μέρσ τους κάδους για να πάρουν υλικά ανακύκλωσης και ότι άλλό βρουν με αποτέλεσμα να βρωμάει ο τόπος ; Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν έχει ασχοληθεί κανένας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρομά και Πακιστανοί έχουν κάνει τον Δήμο Παπάγου Χολαργού ΧΩΜΑΤΕΡΗ . Κανείς δεν έχει το θάρρος να το πει . Έχουν καταστρέψει όλους τους κάδους . Πουλάνε τα καπάκια για πλαστικό . Έχουν την συμπαράσταση των ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ . Γι αυτό και δεν φοβούνται . Βρομάει όλη η Ελλάδα από τα σκουπίδια . Τα ίδια λέγατε και για τον Νικολάου . Τον βρίζατε μέρα νύχτα . Όσοι έχουν σκύλους πρέπει να μαζεύουν και τα σκατά τους . Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εργάτες καθαριότητος να μαζεύουν σκατά . Ας τα μαζέψουν ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ . ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ . ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο εχθρός είναι ΕΝΑΣ .Η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΑΝΤΑΡCIA και το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΒΡΟΜΟ κκε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλος πολιτικός ΑΛΗΤΗΣ είναι ο Τσίπρας . Και τους αμπελώνες θα ξεριζώσει από την Ελληνική Γη ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή