Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΛΩΤΟ HOT SPOT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

Μ' ένα βοηθητικό πλωτό hot spot θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο κράτησης της...

Μόριας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη «τρέχει» ήδη με γοργούς ρυθμούς διαγωνισμός για την ναύλωση πλοίου.
Σε αυτό αναμένεται να μεταφερθούν οικογένειες με παιδιά, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και πρόσφυγες τρίτης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν, μετά τις καταστροφές. Ταυτόχρονα θα δοθεί και μια ανάσα στην μέχρι σήμερα ασφυκτικά γεμάτη δομή του νησιού.
«Θεωρούμε ότι σήμερα - αύριο θα πρέπει να έρθει. Όπως ακούμε αυτό το ναυλωμένο πλοίο θα φυλάσσεται από δυο διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες έρχονται στο νησί» λέει στο CNN Greece η διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας «Πολιτικά»,Βαρβάρα Γκιγκιλίνη.
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας στο νησί. Αίτημα το οποίο έγινε αμέσως δεκτό. Έτσι τις επόμενες ώρες θα φτάσουν στην Μυτιλήνη δύο διμοιρίες ΜΑΤ.
«Δεν μπορεί το βόρειο Αιγαίο να σηκώσει άλλο βάρος. [...] Οδηγούμαστε σε καταστάσεις οι οποίες δεν είναι διαχειρίσιμες» δηλώνουν όλοι οι τοπικοί φορείς.
Οι βίαιες συγκρούσεις στη Μόρια είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το 60% της δομής που ήταν χώροι όπου διέμεναν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καθώς και σκηνές με φάρμακα, τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά.

Από το πρωί, συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την φωτιά στο βόρειο τμήμα του hot spot.
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι οποίοι μέχρι χθες διαδήλωναν για τον εγκλεισμό τους εκεί, σήμερα βοηθούν στις επισκευές.
Την ίδια ώρα, όμως, η τοπική κοινωνία παραμένει ανάστατη.
«Οι κάτοικοι της Μόριας έχουν σηκώσει το βάρος όλου του προσφυγικού στην πλάτη τους γιατί μένουν στην τριγύρω περιοχή. Φοβούνται και για αυτό έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις», λέει στο CNN Greece η κύρια Βαρβάρα Γκιγκιλίνη.
Σε ό,τι αφορά το hot spot στην Μόρια η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύση στα εξής προβλήματα:
-Στον υπερδιπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί σε σχέση με τη χωρητικότητα 
-Στις ομάδες που έχουν χωριστεί και στις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούνται
-Στον πολύμηνο εγκλεισμό με άγνωστη κατάληξη.

6 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ.

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΟΡΘΩΣΗ
      ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ...

      Διαγραφή
  2. Ρε πετάχτε τους στην θάλασσα να γυρίσουν κολυμπώντας στην κωλοτουρκιά.Άντε να τελειώνουμε με τα κοπρόσκυλα από την Μογγολία!
    Μιλάω με δεκάδες Έλληνες κάθε μέρα, ένας δεν έχει βρεθεί που να έχει αντίθετη άποψη από αυτήν που έγραψα πιο πάνω...που είναι οι "αλληλέγγυοι";Δεν κυκλοφορούν μεταξύ μας να πετύχω κάποιον να τον γαμ....τον πούστη;Και θα τον γαμ...όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για το χρήμα που έχει βγάλει τόσους μήνες εις βάρος μου!!ΈΝΑΝ ΘΈΛΩ ΝΑ "ΠΕΤΎΧΩ"... έναν γαμημένο πούστη!!

    club 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αριστεροί είναι λεχρίτες όλοι τους και έχουν βγάλει πολλά λεφτά από τις παράνομες ΜΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν πολλοί, αγαπητέ Ανώνυμε 12:33, άμα κάνετε μια βόλτα στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται εδώ κι εκεί, και που στόχο έχουν να βοηθούν τους αναξιοπαθούντες από τη Μογγολία και το Αφγανιστάν, θα βρείτε ένα σωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θέλω να μπω στο "στόμα του λύκου" μόνος, να τον "ξεμοναχιάσω" θέλω, όπως εγώ θα είμαι ένας, έτσι και αυτός μόνος του...να δω πόσοοο μάγκας είναι μόνος του; Πόσο;;;

    club 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή