Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΞΕΦΤΙΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΤΖΙΑ! ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ"!

Τι και αν τα Σκόπια έχουν φτάσει σε σημείο διάλυσης; Τι και αν, με κομμένα φτερά ζητούν τη βοήθεια της Ελλάδος κάνοντας πίσω στο ζήτημα της ονομασίας; Ο Κοτζιάς αντί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση προς όφελος της χώρας μας, αρνούμενος να χαρίσει το όνομα...

της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, εξακολουθεί και ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας (με παράγωγο) στο γειτονικό κρατίδιο κάνοντας λόγω για αμοιβαίους συμβιβασμούς! Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα και προδοσία. 
Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ του Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα
Απέκλεισε την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία πριν από την επίλυση του ονοματολογικού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ. 

Η συνάντηση των κ.κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ, που ξεπέρασε τις δύο ώρες, χαρακτηρίστηκε και από τους δύο υπουργούς ως μια πολύ καλή αρχή, μέσα σε καλή ατμόσφαιρα και με καλή διάθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ και την πορεία επίλυσης του δύσκολου ζητήματος του ονοματολογικού.

Ειδικότερα γι' αυτό το θέμα και τη σύνδεσή του με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ευρωατλαντικό σύστημα, ο κ. Κοτζιάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα θέλει όλη η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων να γίνει μέρος -όπως εκείνοι το επιθυμούν, όχι γιατί το θέλουμε εμείς- του ευρωατλαντικού συστήματος. 

» Το θέμα είναι πόσο πολύ το επιθυμούν αυτές οι χώρες. Γιατί δεν μπορούν να απαιτούν να το επιθυμούμε εμείς περισσότερο από τις ίδιες. Να μας καλούν λοιπόν να κάνουμε πίσω στις απόψεις μας, αλλά εκείνες να μην κάνουν πίσω για κάτι που υποτίθεται ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο από εμάς».

Και πρόσθεσε: «Εμείς ενδιαφερόμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι ενδιαφέρονται και αυτές οι χώρες. Όταν λοιπόν ενδιαφερόμαστε και οι δύο πλευρές πρέπει να βρούμε το δρόμο της συνεννόησης και των συμβιβασμών». 

Ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι η Ελλάδα θέλει να γίνει η ΠΓΔΜ μέλος -εφόσον κι εκείνη το επιθυμεί βέβαια- και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά «αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά με το να βρούμε μία συμβιβαστική λύση στο ονοματολογικό και αμέσως μετά να πάμε στον ΟΗΕ να υπογράψουμε την νέα μας συμφωνία, να πάμε στις Βρυξέλλες και να το ανακοινώσουμε στους διεθνείς οργανισμούς που βρίσκονται εκεί».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε τόσο προσωπικά όσο και ως ελληνική κυβέρνηση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια «να βρεθεί ένας δρόμος ορθού, επωφελούς και για τις δύο πλευρές συμβιβασμού».

«Γι' αυτό» πρόσθεσε «θεωρώ πολύ σπουδαίο ότι σήμερα ξαναπιάσαμε το νήμα με τον Νίκολα, θα το συνεχίσουμε πιο σχεδιασμένα, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στα Σκόπια, και ο διάλογος και η δημοκρατική διάθεση που έχουμε και οι δύο πλευρές είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα βρούμε λύση».

«Από την σημερινή συζήτηση» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς «δε λύθηκε κανένα ζήτημα, όσον αφορά αυτό το θέμα, αλλά η καλή ατμόσφαιρα είναι θετική και άρα έχουμε τα καλύτερα δυνατά πλαίσια για να κουβεντιάσουμε το δύσκολο αυτό ζήτημα. Και για αυτή την καλή ατμόσφαιρα και την καλή διάθεση ευχαριστώ και πάλι τον Νίκολα, αν και ξέρετε ότι η καλή διάθεση δεν αρκεί, είναι όμως μια καλή προϋπόθεση για να λυθεί ένα πρόβλημα».

7 σχόλια:

 1. Ρε Κοτζιά είσαι τελειωμένος!!!!
  ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ!!!
  ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΟΤΖΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντί να παραιτηθεί ο Κοτζιάς(μόνο)δεν είναι καλλίτερα να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. The US Open: You need to know the US Open Golf Championship will be the 117th US Open Golf 2017, US Open Schedule to be played June 15–18 at Erin Hills in Erin, Wisconsin, northwest of Milwaukee. For so many years, US Open Live everyone knew what to expect US Open Golf Live and US Open Live Stream. For the second time in three years, the 2017 US Open Golf is headed to a course that has never hosted a major. It will be the first US Golf Open in 25 years that doesn't have the names Tiger Woods or Phil Mickelson among the starting times US Golf Open 2017. Woods is missing all the majors for the second straight year because of a fourth back surgery, which was a month before his DUI arrest in Florida 2017 US Open Golf Live. Mickelson US Open Golf Live Stream, with a record six runner-up finishes in the only major he hasn't won, said he plans to skip because his daughter's high school graduation is the same day as the opening round. US Open TV Coverage, US Open tee time and US Open 2017 Results


  US Open Golf 2017
  US Open Golf 2017 Live
  US Golf Open 2017
  US Open Golf 2017 Live Stream


  US Open Championship
  US Open Championship Live
  US Open Championship 2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. H Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τα ΣΚΟΠΙΑ ,πέραν του ονόματος που δεν πρέπει να εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,και ΑΛΛΑΓΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τους (απόφαση του συμβουλίου όλων των κομμάτων).Και αυτό διότι το Σύνταγμα του κρατιδίου αναφέρει οτι τα ΣΚΟΠΙΑ εκτείνονται και στην Μακεδονία μας.Περιμένουμε λοιπόν από όλο το κοινοβούλιο,ΑΡΝΗΣΗ στις ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ του κρατιδίου αυτού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Nα παραιτηθεί ο Κοτζιάς(μόνο)δεν είναι καλλίτερα να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ!!! ΤΕΛΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή