Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΙΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ; ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Οι ΗΠΑ μετέφεραν προηγμένα ρυμουλκούμενα πυροβόλα M777A2 στην...


 Συρία, κατά παράβαση της νομιμότητας αφού ούτε άδεια από την συριακή κυβέρνηση έχουν λάβει, ούτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά ούτε και βρίσκονται σε πόλεμο με την χώρα για να δικαιολογείται η μεταφορά βαρέων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Σε ένα σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται μια ομάδα Πεζοναυτών να επιχειρεί με το πυροβόλο M777A2 των 155 χλστ. και να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά  κατευθυνόμενα με GPS βλήματα XM1156.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που εντοπίζεται παρουσία Αμερικανών Πεζοναυτών στην Συρία και το όλο σκηνικό δείχνει σαφή κλιμάκωση.

Μεε ακτίνα δράσης 35 χλμ. τα νέα βλήματα έχουν κυκλικό σφάλμα μόλις 33 μέτρα, αντί των 110 μέτρων που είχαν τα μέχρι στιγμής τα συμβατικά βλήματα!  

Ο στρατός των ΗΠΑ πεδία και άλλα είδη καθοδηγείται βλήματα πυροβολικού, το XM982 GPS-guided Excalibur. Το Excalibur αυξάνει το εύρος της M777A2 για περίπου 25 μίλια.

Η μονάδα επιχειρεί σην Ράκκα και υποτίθεται ότι βάλλει κατά του ISIS, αλλά οι Σύροι κατηγόρησαν τους Αμερικανούς ότι κτυπήθηκαν και συνάμεις του συριακού Στρατού και των σιιτικών πολιτοφυλακών (Χεζμπολάχ και Ιρανοί) που επίσης πλησιάζουν για να πολιορκήσουν την πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται να έχουν πληγεί σιιτικές πολιτοφυλακές από τον αμερικανικό Στρατό και αυτό έχει την σημασία του, πέρα από το γεγονός της μη νόμιμης παρουσίας των Αμερικανών Πεζοναυτών στην χώρα.

Πάντως το βίντεο είναι εντυπωσιακό... 

pronews.gr (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου