Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ παπα-ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ! "ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΩ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ!" ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ παπα-ΠΑΟΚΤΣΗ!!!

Προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο, με έδρα τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης...

και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, κι όμως ο πατέρας Χρήστος βρίσκεται υπό διωγμό!

Η επίσημη εμφάνιση της περιόδου 2017-2018 στο PAOK FC Store

Ο κατά κόσμον Χρήστος Μήτσιος, ο ακόμη πιο γνωστός ως παπά-ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει διαρκώς τα τελευταία χρόνια την απειλή απομάκρυνσής του από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τριλόφου. Ποιοι και γιατί; «Τους χαλάω τη σούπα. Αρνούμαι να μπω στο παιχνίδι τους. Το δικό μας έργο γίνεται χωρίς να παίρνουμε χρήματα από κανένα. Και απορούν πώς καταφέρνουμε να ταΐζουμε τόσο κόσμο χωρίς να διακινείται το χρήμα» τονίζει στη FORZA, και συνεχίζει: «Τους απαντώ ότι όλο αυτό το έργο παράγεται χάρη στους χίλιους εθελοντές, που σαν εφόδια έχουν την αγάπη προς το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη προς όλους όσοι έχουν την ανάγκη μας»

Και συνεχίζει: «Το παιδάκι στη λασπωμένη Ειδομένη …πούλησε πολύ. Να ξέρετε ότι όλο αυτό που φέρει την ταμπέλα «κοινωνική αλληλεγγύη» είναι πολύ προσοδοφόρο. Και να περιμένετε στο μέλλον να ξεσπάσουν πολλά και μεγάλα σκάνδαλα γύρω από αυτό το σύστημα. Εμείς βοηθάμε τον κόσμο χωρίς να μαζεύουμε χρήματα. Κι αρνούμαστε κάθε τέτοια προσφορά. Αρκεί να σας πω ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε όλη την καλή διάθεση να υποστηρίξει το έργο μας, προσφέροντας χρήματα. Αλλά δεν τα δέχτηκα. Ετσι λειτουργούμε, κι έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Δεν μπήκαμε καν σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αν και είχαμε τη σχετική δυνατότητα. Και δεν έχουμε λάβει την παραμικρή επιδότηση. Αν το κάναμε, θα χάναμε πολλά στις καρδιές των ανθρώπων, όλων αυτών που θυσιάζουν το χρόνο και τον κόπο τους για να βοηθήσουν τους αδύναμους. Κι αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε με μοναδικό μας εφόδιο την αγάπη. Και μόνο όσοι ζουν από μέσα αυτήν τη διαδικασία, είναι σε θέση να αντιληφθούν το έργο που παράγεται. Αρκεί να σας πω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού εξασφαλίσαμε σε συνανθρώπους μας πέντε τόνους ψάρια».

Πέρα από τα παραπάνω, ο πατέρας Χρήστος έχει ενοχλήσει τις ανώτερες βαθμίδες της εκκλησιαστικής ιεραρχίας για τη συνεχή παρουσία του στα γήπεδα και την ένθερμη υποστήριξη του προς την ομάδα του Δικεφάλου.

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΕΡΓΟ

Όλα άρχισαν την περίοδο των Χριστουγέννων του 2013, όταν ιδρύθηκε το μη κερδοσκοπικό σωματείο, η κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος» με έδρα τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Η προσφορά του είναι πολυποίκιλη. Κατ’ αρχήν, λειτουργεί το κοινωνικό συσσίτιο, μέσω του οποίου προσφέρονται κάθε μήνα από 6.000 μέχρι και 10.000 γεύματα. Επιπλέον, στα δύο Κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο και Περαία) συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών καθαριότητας σε άφθονη ποικιλία και όλα αυτά μοιράζονται σε εκατοντάδες απόρους. Στην Περαία, επιπλέον, λειτουργεί κοινωνικό κατάστημα ρούχων και παιχνιδιών, με μεγάλη ποικιλία ρούχων για μικρούς και μεγάλους. Άξια αναφοράς, φυσικά, είναι και η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου στον Τρίλοφο για ανασφάλιστους και ανήμπορους με στόχο τη θεραπεία, ενημέρωση και πρόληψη

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Θετική ενέργεια, όχι άλλο γκρίνια»

Ο παπά-Χρήστος δηλώνει βέβαιος ότι, αργά ή γρήγορα, ο ΠΑΟΚ θα βρει το δρόμο του: «Είναι γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε στη σεζόν που άρχισε το ξεκίνημα που όλοι προσδοκούσαμε. Αλλά ας κοιτάξουμε και τι γίνεται και σε άλλες ομάδες, κοντά ή και μακριά από εμάς. Η Ρεάλ Μαδρίτης, παραδείγματος, είχε απρόσμενες απώλειες στο ισπανικό πρωτάθλημα τις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν γίνουμε μια πραγματική οικογένεια, τότε θα μπούμε και στο δρόμο των επιτυχιών. Ας πάψει αυτή η γκρίνια μεταξύ μας, που τίποτα δεν προσφέρει, παρά μόνο μας πάει προς τα πίσω. Η ομάδα χρειάζεται τη θετική μας ενέργεια και μόνο. Βέβαια, κι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ομάδα και παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, ας είναι στο μέλλον πιο προσεκτικοί για να αποφεύγουν λάθη που στοιχίζουν…».

πηγή: FORZA, http://inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου