Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ!


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Όπως αναφέρει το pamebala.grένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον...


Απόλλωνα Πόντου και στην ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου από τη νομική της υπηρεσία, η ΕΠΟ… κόβει τα μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τις φανέλες των δύο ομάδων. Σύμφωνα το pamebala.gr, η Ομοσπονδία απαντά στις δύο ομάδες ότι οι φράσεις «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» και «Ο Πόντος ζει» στη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, και «353.000 + Μνήμη» στη φανέλα του Απόλλωνα Πόντου, είναι αντίθετες σε ό,τι ορίζει το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA.

Την απάντηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ υπογράφει ο Βασίλης Σαράκης.

Όπως τονίζεται, η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει «πλατφόρμα» για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, «ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Θράκης και η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου απευθύνθηκαν εγγράφως στην Ομοσπονδία προκειμένου να διευκρινιστεί κατά πόσο τέτοιου είδους μηνύματα στις φανέλες είναι συμβατά με τον διεθνή κανονισμό. Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου προτού ακόμα λάβει απάντηση η ΕΠΣ, που είναι η διοργανώτρια Αρχή, παρουσίασε τη φανέλα (έχοντας ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις), ενώ ο Απόλλων Πόντου εδώ και καιρό αναζητούσε φόρμουλα προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του κανονισμού. 

Η ομάδα της Καλαμαριάς, που δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τη φανέλα της, έχει ανακοινώσει ότι αυτή τη σεζόν δεν θα έχει χορηγό, παρά μήνυμα για τη Γενοκτονία, ωστόσο ούτε το «353.000 + Μνήμη» δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από την ΕΠΟ.
Και λέμε εμείς μετά από όλα αυτά: δεν μοιάζουν με γιουσουφάκια της Τουρκίας εκεί στην ΕΠΟ, όταν βγάζουν τέτοιες αποφάσεις; Συντελέστηκε ρε ή όχι η γενοκτονία τγων Ποντίων; Ήταν ή όχι αδιαμφισβήτητο γεγονός; Τότε λοιπόν, γιατί ενεργείτε ως Τουρκόσποροι κάνοντας τα χατίρια των Τούρκων;

1 σχόλιο:

  1. Η αφελληνική και ρατσιστική ΕΠΟ έκανε ένα πολύ μεγάλο εσκεμμένο ατόπημα εις βάρος των δύο ποδοσφαιρικών συλλόγων Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου που με δόλο η αφελληνική ρατσιστική ΕΠΟ δεν άφησε στους δύο ελληνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους να βάλουν στις φανέλες τους το μήνυμα για την γενεοκτονία. Αφελληνισμός από την ΕΠΟ σε όλο το μεγαλείο του!

    Και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε στην διάταξη που λέει ότι θα προβάλλονται "η ακόμα την σημαία της χώρας". Εδώ η ΕΠΟ δεν αφήνει να μπουν στις φανέλες των ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων και σε όλες τις εθνικές ομάδες της Ελλάδος η ελληνική σημαία και μάλιστα δεν βάζει σε όλες τις εθνικές ομάδες το σωστό Εθνόσημο-σήμα με την ελληνική σημαία, ενώ η ΕΠΟ διατηρεί στις φανέλες των ποδοσφαιρικών συλλόγων και σε όλες τις εθνικές ομάδες της Ελλάδος την κακοποιημένη παραποίηση ελληνική σημαία που δεν είναι σε καμία πρείπτωση ελληνική σημαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή