Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ..."!

γράφει ο 
Αλέξανδρος Ι. Νομικός 
Ιατρός-Παθολογοανατόμος 
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών 
Επιμελητής Α Ασκληπιείο Βούλας 

Σε λιγότερο από δύο χρόνια, οι δημότες θα κληθούμε και πάλι προκειμένου να ανανεώσουμε ή όχι την εμπιστοσύνη μας προς την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Αποστολοπουλο. Αναμφίβολα, η δημοτική αρχή έχει αποτύχει να πείσει την πλειοψηφία των δημοτών για την αποτελεσματικότητά της, τα δε παράπονα των δημοτών είναι εντονότατα και οποιοσδήποτε κυκλοφορεί...


στο Χολαργό ή στον Παπάγο μπορεί να το επιβεβαιώσει. 

Η δημοτική αρχή δεν έχει να απαντήσει τίποτα το πειστικό για την κατάσταση των πεζοδρομίων, την έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής και την επιμονή της σε μια ρηχή επικοινωνιακή πολιτική που εστιάζεται μόνο στην διαχείριση της εικόνας της, χωρίς να επιλύει τα προβλήματα των δημοτών. Οι εκδηλώσεις, οι φωτογραφίες, καθώς και η συνεχής παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς απτά αποτελέσματα και χωρίς αξιόλογα έργα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προσδιοριζουν την συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Ειδικά στην δημοτική κοινότητα του Παπάγου, η οποία ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην παράταξη του δημάρχου στις τελευταίες εκλογές, τα παράπονα μεγαλώνουν καθημερινά και η διαχείριση της εικόνας της Δημοτικής αρχής γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Κινήσεις απελπισίας, όπως ο χειρισμός στο θέμα του γηπέδου, δεν πείθουν και διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η δημοτική κοινότητα Παπάγου είναι, αν όχι εγκαταλελλειμένη, τουλάχιστον σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που επικρατούσε πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Κοινός τόπος όλων των προαναφερόμενων είναι πως το μεγάλο πρόβλημα της διοίκησης του Δήμου είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ποιότητα ζωής των δημοτών, στο βαθμό φυσικά που καθορίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Από την άλλη πλευρά, η υπάρχουσα αντιπολίτευση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν πείθει και αδυνατεί να εισπράξει τη φθορά της Δημοτικής αρχής. Αδυναμία συνεννόησης, άσφαιρα πυρά ή ακόμα και αντιπολιτευτικές κινήσεις που ουσιαστικά πριμοδοτούν την παράταξη του κ. Αποστολόπουλου χαρακτηρίζουν ως επί το πλείστον τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων. 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ευκόλως αντιληπτά από οποιονδήποτε ασχολείται έστω και επιδερμικά με τα του Δήμου μας. Απαιτείται αξιόπιστη και σοβαρή εναλλακτική πρόταση έναντι της διοίκησης Αποστολόπουλου. Μια πρόταση που θα εκφράζεται από μια αξιόλογη ομάδα από κοινωνικά καταξιωμένα πρόσωπα τα οποία με την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους θα μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά και να μετουσιώσουν σε πράξη τις ιδέες και τα οράματά τους. Χρειάζεται επομένως, όχι απλά μια στείρα, καταγγελτική και πολλές φορές κουραστική ή και άστοχη αντιπολίτευση, αλλά ένα Νέο Ξεκίνημα, το οποίο θα αγκαλιάσει τους δημότες μακριά από κόμματα και αγκυλώσεις και θα προβάλλει αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο δήμος μας…Μια καινούργια πρόταση, ένα σύνολο λύσεων, ένα διαφορετικό πρότυπο διοίκησης….
(αναδημοσίευση από τον έντυπο "Ανεξάρτητο & Διπλωματικό Παρατηρητή)

4 σχόλια:

  1. Ο συνδημότης Αλέξανδρος μιλάει σπανίως.
    Όταν όμως αποφασίζει να το κάνει, τότε ο λόγος του είναι ρηξικέλευθος!!!
    Φίλε Αλέξανδρε, η "απουσία σου" είναι αισθητή από τα δημοτικά συμβούλια.
    Η ποιότητα των λόγων σου, η πνευματική οξυδέρκεια και η ευαισθησίες σου προς την κοινωνία, που σε χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο πρωτίστως, αλλά παράλληλα και ως επιστήμονα,
    είναι στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία της τοπικής διοίκησης, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει..."συμπτώματα ένδειας"!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βλέπουμε ποιοι ασκούν διοίκηση σήμερα;
    Μια ματιά στα..."μηνύματα" προς τους μαθητές(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)για την νέα σχολική χρονιά αρκεί, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα!
    Κρίμα, ένας Δήμαρχος κρίνεται όχι μόνο για την δική του προσωπικότητα, αλλά και από τις επιλογές των συνεργατών που "τοποθετεί" στην διοίκηση του!
    ΧΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιό μου στις παρεμβάσεις σου για την σημερινή διοίκηση
    Κε Νομικέ είναι αυτό...

    -Όταν η αλήθεια "πονάει", τότε Άλέξανδρε φίλε μου,
    να ξέρεις ότι βαδίζεις στον σωστό δρόμο!!!-
    ΧΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "θλιβερές διαπιστώσεις" από έναν αξιόλογο συνδημότη μας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή