Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ 35 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ! ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Ιδού ή...αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και το πώς βγαίνουμε από τα μνημόνια! Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου.

Oι σεισμόπληκτες Λέσβος και Κως προς το παρόν δε είναι ανάμεσα στα...

νησιά που θα δουν τη σφαγή, ωστόσο οι συντελεστές αυξάνονται και να πηγαίνουν από το 5% στο 13% ο χαμηλός, από το 9% στο 13% ο μεσαίος και από το 17% στο 24% ο υψηλός, σε 35 νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι απομακρυσμένα! Τρίβει τα χάρια του ο Ερντογάν για την εξαθλίωση και το επικείμενο άδεισμα των ελληνικών νησιών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σημαίνει ότι από την 1η μέρα του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε προϊόντα όπως φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

Οι ανατιμήσεις θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Ποια νησιά αφορούν οι αυξήσεις:

Λήμνος
Ικαρία
Άγιος Ευστράτιος
Ψαρά
Οινούσσες
Φούρνοι
Θύμαινα
Άγιος Μηνάς
Κως
Κάλυμνος
Αστυπάλαια
Κάλυμνος
Κάσος
Τήλος
Σύμη
Λέρος
Νίσυρος
Πάτμος
Χάλκη
Σαρία
Λειψοί
Ψέριμος
Αγαθονήσι
Λέβιθα
Καστελόριζο
Αρκοί
Γυαλί
Τέλενδος
Φαρμακονήσι
Κίναρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου