Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ξαναχτύπησε  ο σουλτάνος Ερντογάν ρίχνοντας «βόμβες» σε δύση και...

Ανατολή ενώ εμμέσως απείλησε και την Ελλάδα.  

Ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ξανά σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος ΑΚΡ προκαλώντας ξανά την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ με τις οποίες οι σχέσεις  φέρονται να έχουν διαρραγεί οριστικά .

Ο ίδιος αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη συμμαχία δήλωσε :

«Αν επιλέξουμε μια άλλη πορεία την οποία  επιθυμούμε  σε σχέση με την  συμμαχία  τότε θα πούμε «αντίο» και τίποτα άλλο», είπε αφήνοντας πελώρια ερωτηματικά για το τι προτίθεται να κάνει με το ΝΑΤΟ.

«Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όλοι αυτοί γέμισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα με  ψεύδη, λέγοντας:

«Είμαστε πέντε χώρες. Κυριαρχούμε στον κόσμο, όποιος μας αντιτίθεται έχει τελειώσει. Κοιτάξτε, δεν λέω ότι έχουμε τα δικαιώματα που έχουν οι 5 αυτές χώρες. Αλλά το  κάνουν όλο αυτό με ειδικό τρόπο προς τους  ηγέτες σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει παραέξω. Γιατί; Ο κόσμος έχει γίνει ένας κόσμος του φόβου. Μπροστά τους ( 5 χώρες της δύσης) , καμία χώρα δεν μπορεί να «μιλήσει με την φωνή της. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να σταθεί ανεξάρτητα και να μιλήσει Αλλά κατά κάποιο τρόπο, όλοι σωπαίνουν» , είπε ο Τούρκος ηγέτης .

« Εμείς όμως δώσαμε  όρκο  μόνο στην Τουρκία, και εμείς θα κάνουμε όλα όσα προτάσσει το συμφέρον μας . Το ξέρουν αυτό. Δεν υπάρχει νικητής πέρα ​​από τον Αλλάχ. Θα το δούμε όπως  πάει αλλά εμείς έτσι θα κινηθούμε . Ναι έχουμε τον Αλλάχ μαζί μας . Θα το δούμε έτσι», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εμείς θα  συνεργαστούμε με όποιον επιθυμεί για να νικήσουμε την τρομοκρατία  κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας και η όποια  συμφωνία θα υλοποιείται με γνώμονα αυτόν μόνο τον  στόχο.


Το υπογραμμίζω αυτό.  Πράγματι, υπάρχουν πολλές περιοχές παγίδες στις εκτάσεις που κατακτήσαμε στο Afrin, ενώ δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την κάννη ενός όπλου ( ΗΠΑ) . Είναι φιλικοί; Είμαστε σύμμαχοι; Ήμασταν μαζί στο NATO . Όλοι τους όμως στρουθοκαμηλίζουν .

Αυτοί μετράνε τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Raqqa ενώ η ίδια κατάσταση ισχύει και στα ανατολικά του Ευφράτη.

Εδώ είναι σαφές ότι η Τουρκία είναι ο στόχος τους. Η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας εξαρτάται από το Αφρίν .

Οι ίδιοι οι σύμμαχοι παίζουν πολλά παιχνίδια διπλωματίας. Το βλέπουμε αυτό το γεγονός.  Δεν είναι πια ποιος ή τι λέμε, αλλά ποιος νοιάζεται και τι κάνει. Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί είναι μπροστά στα  μάτια μας τώρα και είναι μάταια. Επομένως, καμία συναίνεση δεν θα δείξουμε για την οποία δεν θα έχουμε δει συγκεκριμένη εφαρμογή .

Η 15η Ιουλίου είναι ορόσημο σε αυτό το θέμα. Η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα σημείο κομβικό . Ο αγώνας για την ελευθερία δεν είναι όπλο, είναι η καρδιά μας. Η πίστη μας είναι μεγάλη .

Με την ΕΕ είχαμε μια συμφωνία η οποία διακόπηκε . Η  Ρωσία και το Ιράν, είναι τώρα σύμμαχοι μας και υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Η Τουρκία δεν έχει καμία προκατάληψη εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Έχουμε κοινά έργα με όλους και μιλάμε με όλους όσο σέβονται τις ευαισθησίες μας ( Ελλάδα).

Όταν η Ελλάδα πήρε πυραύλους S-300 για παράδειγμα όλα καλά , τώρα που η Τουρκία πάει να αγοράσει S-400  λένε ότι είναι λάθος διότι λένε η Ρωσία θέλει να εισβάλει στην χώρες του ΝΑΤΟ .

Δεν μπορούμε να κινηθούμε  προς αυτή την κατεύθυνση. Θα είμαστε υγιείς σε αυτή τη διαδικασία.

Διατηρούμε σταθερά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η  αντιπολίτευση σκιάζει την πολιτική σκηνή στην χώρα , αλλά δεν έχει αρκετές συνταγές.

Οι «διαχειριστές» αυτού του κόμματος δεν είναι πλέον σε θέση να δώσουν συμβουλές για το 2019 όσο και να προσπαθήσουν  σήμερα.

Τώρα θα έχουμε μια γερουσία, και τοπικές εκλογές. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε τις προετοιμασίες μας για αυτές τις  εκλογές.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν  οι κοινοβουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2019. Έτσι, το 2019 αναμένουμε να λάβουμε  αυτή την λαϊκή υποστήριξη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Για όλα αυτά, για  όλες οι υπηρεσίες μας, οι βουλευτές μας έχουν πολύ σημαντικά καθήκοντα», κατέληξε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πολλά μέσα στην εθνικιστική του παραζάλη θυμίζοντας …απλά θυμίζοντας λέμε,  το περιεχόμενο των δηλώσεων του αείμνηστου Αμερικανού προέδρου  Τ.Κένεντυ, περί σκοτεινών  κέντρων εξουσίας που ελέγχουν την Αμερική και τον πλανήτη …λίγο πριν τον δολοφονήσουν στο Ντάλλας .

Βέβαια οι δύο αυτοί πολιτικοί δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση αλλά η ομολογία του Τούρκου προέδρου σήμερα προδικάζει α. ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πόλεμο με την Ρωσία στον οποίο ο Ερντογάν δεν συμμετέχει και β. ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και να προσχωρήσει στην ευρασιατική ένωση παραλαμβάνοντας ταυτόχρονα ρωσικά εξελιγμένα όπλα και αμέριστη ρωσική «στοργή».

Θα προλάβει ;   
https://www.pentapostagma.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου