Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ; Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: "ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ"! ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΕ ΚΙΟΤΗ ΚΑΜΜΕΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!!

Ο Ερντογάν ξαναχτύπησε μέσω του επικεφαλής των συμβούλων του, του...

Γιγίτ Μπουλούτ, δηλώνοντας στο γνωστό εμπρηστικό τόνο ότι εάν η Ελλάδα πατήσει πόδι στα Ίμια, η Τουρκία θα τα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου. Πού είσαι Κολοκοτρώνη, πού είσαι Καραϊσκάκη να βάλέτε μυαλό στο θράσος του Ερντογάν; Άντε νασ περιμένεις από τον Καμμένο να πατήσει το πόδι του στα ίμια! 
Το σχετικό ρεπορτάζ είναι από Το Βήμα:

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε: «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν» 

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Γιγίτ Μπουλούτ είχε εμφανιστεί και πάλι προκλητικός, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε, ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Ο ίδιος ανέφερε, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου