Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΔΥΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

“Μάθανε πως σκύβουμε και πλακώσανε και τα ποντίκια.” Πως αλλιώς...

μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την χαμηλή πτήση της ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής, με τον Νίκο Κοτζιά να δίνει γην και ύδωρ ακόμα και στους Αλβανούς, παραχωρώντας τους δύο θαλάσσια οικόπεδα.
Για επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για τα θαλάσσια σύνορα στο Ιόνιο Πέλαγος κάνει λόγο το κανάλι Top Channel των Τιράνων, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από την Αθήνα. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην Αλβανική πλευρά περνούν μεγάλα τμήματα από δύο θαλάσσια οικόπεδα που στην αρχική συμφωνία του 2009 μεταξύ των κυβερνήσεων Καραμανλή και Μπερίσα βρίσκονταν εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αρχική συμφωνία του 2009, η οποία ακυρώθηκε στη συνέχεια από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, τροποποιείται και μεγάλο μέρος των Οικοπέδων ΙΟΝΙΟ 1 και ΙΟΝΙΟ 2, περνούν στην αλβανική δικαιοδοσία, με την ελληνική πλευρά να αποδέχεται ότι η μέχρι σήμερα χάραξη της ΑΟΖ έχει γίνει, εν μέρει, με μεθοδολογικά εσφαλμένο τρόπο, υιοθετώντας τις θέσεις της Αλβανία. Αποδέχεται δηλαδή ότι οι θαλάσσιοι κόλποι θα πρέπει να θεωρηθούν «κλειστοί», ώστε να ισχύσει η σχετική πρόβλεψη της Σύμβασης της Θάλασσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου