Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ: "ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ"! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕ ΜΠΟΥΛΗ; ΜΕ ΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

Τώρα ξύπνησε από το λήθαργό του ο Καμμένος. Φωνάζαμε εδώ από τις 18 Φεβρουαρίου ότι υπάρχει σχέδιο από την Τουρκία να συλλάβει Έλληνες και αντί να οχυρώσει σαν αστακό τον Έβρο και κάθε σημείο της χώρας, αυτός είχε εξαφανιστεί και στο στρατό κάνανε σχέδια για...

wi-fi! Τώρα, πήρε χαμπάρι το τι γίνεται και ήδη κάνει λόγο ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν μέχρι και 15 χρόνια στις φυλακές, ενώ επισημαίνει ότι ήταν προσχεδιασμένο περιστατικό από τους Τούρκους η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. 
Το σχετικό ρεπορτάζ του news247.gr αναφέρει:
Επίθεση του υπουργού Άμυνας στον Ερντογάν. Χαρακτήρισε προσχεδιασμένο γεγονός τη σύλληψη των δύο Ελλήνων και κατήγγειλε ότι στην Τουρκία τα Δικαστήρια λειτουργούν με εντολή Σουλτάνου

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
02 Απριλίου 2018 17:03
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει και 15 χρόνια για να επιστρέψει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς λόγω παρεμβάσεων του Ερντογάν στα Δικαστήρια έκανε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε εάν μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος για να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες.

«Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή Σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια» ανέφερε. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι στους δύο Έλληνες δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Χαρακτήρισε, επίσης «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με τον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς και χαρακτήρισε μάλιστα «τρελό» τον Ερντογάν.

Μπορεί οι Τούρκοι να θελήσουν να προκαλέσουν...
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «υπάρχει πράγματι ένταση» και ότι «μπορεί να θελήσουν να προκαλέσουν ». Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σήμερα σε «απελπιστική κατάσταση». Κληθείς να απαντήσει εάν είναι καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν καθησυχάζει. «Είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης» ανέφερε αλλά ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει πρόκληση «θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

«Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν ο οποίος βγαίνει και βρίζει δημόσια πλέον τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, με ποιον να επικοινωνήσεις;» είπε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα επικοινωνίας με την Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Διέψευσε, μάλιστα, τον ισχυρισμό του Ερντογάν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε πως θα απελευθέρωνε τους οκτώ Τούρκους που διέφυγαν στην Ελλάδα. «Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν να του απελευθερώσει τους οκτώ; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, ότι θα δούμε» ανέφερε και σημείωσε ότι η Ελλάδα επέστρεψε το ελικόπτερο στην Τουρκία σε ένδειξη καλής θέλησης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι οκτώ Τούρκοι είναι εκείνοι που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. «Λένε, “προστατέψτε μας μην μας σκοτώσουν”. Είναι η ίδια περίπτωση με τους δύο Έλληνες;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος τασσόμενος κατά κάθε σύνδεσης των δύο περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου