Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΥΝΣΤΕΡ! ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ! ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο... ΟΔΗΓΟΣ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ!

043_dpa-pa_180407-99-794060_dpai
Με «άρωμα» τρομοκρατίας η ενέργεια του οδηγού, ωστόσο τα αίτια ...

παραμένουν αδιευκρίνιστα - Μεταξύ των νεκρών και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μετά την πράξη του - Πληροφορίες για τουλάχιστον 30 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε κρίσιμη κατάσταση
Σε πλήθος ανθρώπων έπεσε ένα ημιφορτηγό στην πόλη Μύνστερ στη δυτική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζει τους αριθμούς, ενώ παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι ακόμη «αδιευκρίνιστη». 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερα άτομα -ανάμεσα σε αυτά και ο δράστης- έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 50. Οι τραυματίες, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σε καθορισμένες ζώνες. 

Ο δράστης του περιστατικού αυτοκτόνησε επιτόπου, χρησιμοποιώντας το όπλο του, γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Μέχρι στιγμής, τόσο τα κίνητρα της επίθεσης, όσο και η ταυτότητα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί. 

Πάντως, τα γερμανικά  μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στ

Ύποπτο αντικείμενο στο όχημα του δράστη 

Η αστυνομία, που έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή, εντόπισε και εξετάζει ένα ύποπτο αντικείμενο στο όχημα του δράστη. 

Το ημιφορτηγό έπεσε στους θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», που θεωρείται από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ και βρίσκεται στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Ομάδες αστυνομικών έσπευσαν στο σημείο, ενώ  οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.


Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την παλιά πόλη, μέρος της οποίας έχει εκκενωθεί. Επίσης, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία, διευκρινίζοντας ότι οι Αρχές θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, αλλά και διασώστες, ενώ ελικόπτερο πετούσε πάνω τον τόπο της τραγωδίας.

Οι αστυνομικοί έψαχναν την περιοχή για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Παράλληλα, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ. 

Αρχικά, σύμφωνα με τη Rheinishe Post, οι αστυνομικοί αναζητούσαν άλλα δύο άτομα που πιθανόν σχετίζονται με το περιστατικό, ωστόσο η αστυνομία διέψευσε στη συνέχεια την πληροφορία. 

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών.

«Αδιευκρίνιστα» τα κίνητρα του δράστη

Μέχρι στιγμής, οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν «αδιευκρίνιστα». Ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι έρευνες αφορούν σε όλα τα ενδεχόμενα. 

Δωρεές αίματος ζητά το νοσοκομείο 

Το νοσοκομείο του Μούνστερ, σε ανακοίνωση του μέσω twitter, ζητά από τους πολίτες να σπεύσουν για αίμα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, αφού οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Σε νεώτερη ανακοίνωση διευκρινίζει ότι λόγω της κατάστασης, θα δεχθεί αίμα μόνο από καταγεγραμμένους δότες.

Σε στενή συνεργασία οι αρχές ασφαλείας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.



Bundesinnenminister bestürzt über Geschehnisse in : Die Polizei arbeitet zur Stunde an der
«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ενώ έχει περίπου 300.000 κατοίκους. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, η αστυνομία προοδευτικά εκκενώνει περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης. 
View image on Twitter
View image on Twitter

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους»

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, με μήνυμά της στο twitter ανέφερε ότι «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους». 

«Τρομερά νέα από το Μύνστερ. Η αστυνομία θα σας ενημερώσει. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε η Ουλρίκε Ντέμμερ. 043_dpa-pa_180407-99-794016_dpai

043_dpa-pa_180407-99-794032_dpai
043_dpa-pa_180407-99-794099_dpai
043_dpa-pa_180407-99-794060_dpai


muenster
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου