Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ! ΥΠΗΡΞΑ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ, ΣΤΑ 1988! Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 82 ΕΤΩΝ! ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ.

Από τη στήλη αυτή απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό στον Άγγελο Κεδίκογλου, τον στρατηγό του πυροβολικού, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 82 ετών.

Ο Αγγελος Κεδίκογλου καταγόταν από την Ιστιαία της Βόρειας Εύβοιας. Αποφοίτησε από τη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων και από όλες τις...

στρατιωτικές σχολές (Πολέμου, Εθνικής Αμύνης, Γενικής Μορφώσεως, ξένων γλωσσών) με άριστες επιδόσεις.

Υπηρέτησε επί 42 συναπτά έτη στο στρατό, στο πυροβολικό, σε κρίσιμες θέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έλαβε διακρίσεις, μεταξύ αυτών και από το ΝΑΤΟ για τη Μονάδα που διοικούσε. Προήχθη στον ανώτατο βαθμό του Αντιστρατήγου ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και του απεδόθη ο τίτλος του Επιτίμου.

Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Κρητικού και είχε δυο παιδιά, το Συμεών και τη Βασιλική.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 9/2 στη 1 μ.μ. στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου στην Ιστιαία Ευβοίας.
Στα όσα αναφέρει το ιστολόγιο evia365.gr θέλω να προσθέσω ότι υπήρξα οδηγός του, λίγο πριν από την απόλυσή μου από τον στρατό, στα 1988, όταν ο στρατηγός επέστρεψε από την Κύπρου, όπου υπηρετούσε ως τότε. Με αγαπούσε ιδιαίτερα. Μια μέρα μάλιστα, από το Μεγάλο Πεύκο , όπου ήταν διοικητής πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλευόταν ο γιος του Συμεών, λόγω κάποιου προβλήματος που αντιμετώπιζε τότε (ήταν μόλις 15 ετών). Πολύ αργότερα ο γιος του έγινε υφυπουργός Παιδείας απί κυβερνήσεως Σαμαρά. ο αείμνηστος Άγγελος Κεδίκογλου έγινε κάτοικος Χολαργού, με αγαπούσε δε ιδιαίτερα και συχνά περνούσε από τον χώρο εργασίας μου να με αγκαλιάσει, και να μου δώσει συγχαρητήρια! Τον τιμούσα πάντα. Ας είναι αιωνία του η μνήμη. 
Μ.Β. 

1 σχόλιο:

  1. χαιρετιζω και τον εκλιποντα ,αλλα και σενα που ειχες την ποιοτητα χαρακτηρα να κανεις την συγκεκριμενη αναφορα,! εγω πρωσοπικα δεν τον γνωριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή