Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΜΕΤΡΑ ΜΕ 2 ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

- Τον ήθελαν νεκρό, λένε οι συγγενείς του, καθώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε απευθείας στην καρδιά - Ο Αλβανός ιατροδικαστής έραψε τα τραύματα και έπλυνε τη σορό καταστρέφοντας ..

στοιχεία - Η έρευνα θα συνεχιστεί από τις ελληνικές αρχές – Περίεργη η στάση των αλβανικών αρχών - Γιατί κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα
Για δολοφονία κάνουν λόγο οι συγγενείς του 35χρονου από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, ενώ την ίδια διαπιστώθηκε ότι οι αλβανικές αρχές έδειξαν μια περίεργη σπουδή να κλείσει η υπόθεση χωρίς περαιτέρω έρευνα. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας και ενώ υπήρξε παρέμβαση της Ελλάδας στο ζήτημα πολύτιμα στοιχεία εξαφανίστηκαν μέσα σε μερικές ώρες.

“’Έσβησαν τα στοιχεία”
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά από απανωτές αρνήσεις ξαφνικά χθες το απόγευμα η σορός του 35χρονου μεταφέρθηκε από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα. Εκεί διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η σορός είχε εξεταστεί, τα τραύματα είχαν ραφτεί και στη συνέχεια ο Αλβανός...

 ιατροδικαστής είχε πλύνει το σώμα.

Με τον τρόπο αυτό ο Έλληνας ιατροδικαστής δεν ήταν σε θέση να κάνει ουσιαστική έρευνα στη σορό, τα όποια στοιχεία θα μπορούσαν να υπάρχουν είχαν αλλοιωθεί.
Το γεγονός κινεί υποψίες καθώς ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ο πραγματογνώμονας της οικογένειας δεν μπορεί παρά να δεχθεί τα στοιχεία που θα λάβει από την αλβανική πλευρά.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε τη σορτό του 35χρονου για διάστημα μόλις πέντε λεπτών.
“Τον δολοφόνησαν”
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν ισχύει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.


Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο.

Αυτό, καθώς η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.

Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.
“Εσωτερική υπόθεση”
Ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστό ότι ξεκινάει έρευνα της Δικαιοσύνης οι Αλβανοί έσπευσαν να καλέσουν την πρέσβη της χώρας μας στα Τίρανα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ουσιαστικά την ενημέρωσαν ότι το θέμα είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Αλβανίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» .
Κάπως έτσι φαίνεται ότι παρά τη διακρατική συμφωνία οι αλβανική πλευρά συνεχίζει να επιλέγει τον δρόμο του γρήγορου κλεισίματος της υπόθεσης.
Άλλωστε, όπως αποκαλύφθηκε είναι ελάχιστα τα επιπλέον στοιχεία τα οποία μπορούν να προκύψουν από κάποια έρευνα από ελληνικής πλευράς, καθώς κρίσιμα στοιχεία φαίνεται ότι έχουν… πλυθεί.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου
Ωστόσο την ίδια ώρα, υπάρχουν και νέα στοιχεία, τα οποία είναι σοβαρότατα. Σύμφωνα με αυτά, δεν μπορεί να γίνει νεκροτομή στην οποία να συμμετάσχει και το ελληνικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην γειτονική χώρα.

Κι αυτό διότι ο ιατροδικαστής από την Αλβανία έκανε νεκροτομή όταν το πτώμα του Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι αμέσως μετά έραψε τα τραύματα!

Αυτό σημαίνει φυσικά πως τα στοιχεία αλλοιώθηκαν και οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να υπήρχε, το οποίο να μπορεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έχει πια καταστραφεί.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό την Τρίτη, 30.10.2018.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Οι εικόνες από την μεταφορά της σορού
Εδώ να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα την Τρίτη, στο νοσοκομείο των Τιράνων μεταφέρθηκε η σορός του 35χρονου.

Μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου, οι αλβανικές αρχές αποδέχθηκαν το αίτημα της οικογένειάς του και η σορός του να εξεταστεί από μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες με το ασθενοφόρο που μεταφέρει τη σορό του 35χρονου. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου