Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΗΘΕΛΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΕΚΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ: ΤΟΝ ΕΣΕΡΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙ 60-70 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΒΙΝΤΕΟ!

Τον πυροβόλησαν και τον τραβούσαν αιμόφυρτο για 60-70 μέτρα - Ήταν ζωντανός και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι - Πόνος, οργή αλλά και φόβος στην ελληνική μειονότητα - Ενέργειες από τους Αλβανούς που φανερώνουν μόνο μίσος κατά των Ελλήνων 

Διπλωματικό θρίλερ άνευ προηγουμένου και «θερμό» επεισόδιο μεταξύ...

Ελλάδας και Αλβανίας προκαλεί η δολοφονία του 35χρονου Έλληνα ομογενή της Αλβανίας Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Ο νεαρός φέρεται να πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο Αργυρόκαστρο, καθώς η αλβανική αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία που είχε υψώσει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ομογενής σκοτώθηκε από πυρά ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, με τους συγγενείς του αλλά και ομογενείς της Αλβανίας να κάνουν λόγο για ξεκάθαρη δολοφονία.

«Τον έσερναν αιμόφυρτο -Του δόθηκε η χαριστική βολή»
Μια μαρτυρία που έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες στις 28/10/2018 έδωσε τη Δευτέρα ο γιατρός, Παντελής Πάπιστας.

Ο κ. Πάπιστας, ο οποίος είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στη σορό του 35χρονου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο γιατρός είπε πως βρέθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση να πλησιάσει τη σορό.

«Παρατήρησα ότι έφερε δύο τραύματα από σφαίρες ένα στον θώρακα κι ένα στο μέτωπο. Πυροβολήθηκε στην αρχή, γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη ποσότητα αίματος. Το παιδί ζωντανό ακόμη σύρθηκε στη βουνοπλαγιά, για 70-80 μέτρα υπάρχει διάσπαρτο αίμα, που δείχνει ότι ζούσε. Από εκεί και πέρα πώς βρέθηκε νεκρό μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Πάπιστας.

Εντούτοις, ο γιατρός συμμερίστηκε την εικασία ότι ο πυροβολισμός στο μέτωπο είναι μεταγενέστερος και πως ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε: «Από τη στιγμή που ήταν βαριά τραυματισμένος και συρόταν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάτι του είπαν και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Ελληνισμός”, μετά από αυτό κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε το μοιραίο τέλος», είπε ο κ. Πάπιστας.

Δείτε το βίντεο:
Βίντεο - ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών του Κατσίφα με τους Αλβανούς αστυνομικούς
Βίντεο - ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (29/10/2018) το αλβανικό κανάλι «REPORT TV».

Σε αυτό εμφανίζεται ο Έλληνας ομογένης, ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και να κρατάει ένα καλάσνικοφ, ενώ το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού.

Δείτε το βίντεο:
Εξηγήσεις από την πρέσβη της Αλβανίας και διάβημα διαμαρτυρίας
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται εκνευρισμένη τόσο από τις πρακτικές της αλβανικής αστυνομίας κατά των Ελλήνων ομογενών όσο και από τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος υποστήριξε ότι η αστυνομία της χώρας ορθώς έπραξε και σκότωσε τον «τρελό εξτρεμιστή». 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αιματηρό περιστατικό στην Αλβανία με θύμα τον 35χρονο Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του να ζητήσει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές.

Στην επίδοση διαβήματος διαμαρτυρίας προς την Αλβανική πλευρά σχετικά με το περιστατικό στους Βουλιαράτες και τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, προχώρησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και γι αυτόν τον σκοπό κλήθηκε στο υπουργείο η Αλβανίδα πρέσβης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ το διάβημα είναι στο πνεύμα της χθεσινής ανακοίνωσης και με αυστηρό τόνο ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης η οποία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Οι ίδιες πηγές επισημάνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε σε συνεργασία με την Αλβανική αστυνομία να διευκρινιστεί το συμβάν.

Οργισμένη η ομογένεια - «Ήθελαν νεκρό οι Αλβανοί» 
Πόνος και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους Έλληνες της ομογένειας, μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού, όπως και των άλλων χωριών της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουν πως ζουν σε καθεστώς τρόμου. Αυτή τη φορά λένε πως οι αλβανικές αρχές έψαχναν για θύμα. Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε το νεκρό Βορειοηπειρώτη τρελό εξτρεμιστή.

Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα
Οι γονείς του 35χρονου ομογενούς καταγγέλλουν ότι οι Αρχές είχαν βάλει στο μάτι το παιδί τους επειδή αγαπούσε την πατρίδα του και ύψωνε την ελληνική σημαία.

«Ήταν ένας λεβέντης. Γιατί του είχαν γινάτι του παιδιού μου; Τι τους είχε κάνει; Επειδή αγαπούσε την Ελλάδα και στόλιζε την πλατεία; Με το σταυρό του στο λαιμό ήταν το παιδί μου, με τα θρησκευτικά του βιβλιαράκια στο κρεβάτι. Μου κρέμασε κι εμένα το σταυρό στον λαιμό κι έφυγε. Το παιδί μου το σκότωσαν επειδή αγαπούσε την Ελλάδα», ανέφερε η μητέρα του στον απεσταλμένο του Open TV στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, τόνισε: «Ήταν δραστήριο παιδί. Πήγαινε μοναχός του και σήκωνε τη σημαία. Τον κυνηγούσαν 3-4 χρόνια, τον είχαν στο μάτι...».

Αλβανός δημοσιογράφος: Καλύτερα να κλαίνε μάνες Ελλήνων – Αν θέλετε ξαναδοκιμάστε
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, Αλβανοί δημοσιογράφοι επιμένουν στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, αντέδρασε μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απειλώντας τους Έλληνες.

Με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, ο Αρτάν Χότζα όπου εκθειάζει τους άνδρες της Renea, υπενθυμίζει τη δολοφονία δύο Αλβανών μαρτύρων στις 10 Απριλίου του 1994, του αξιωματικού Φατμίρ Σέχου και του στρατιώτη Αρσέν Γκίνι, στα αλβανο-ελληνικά σύνορα, έγραψε:

«Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρας μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά…»
54
Ο Αλβανός δημοσιογράφος πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Έλληνες: «Εάν έχουν αμφιβολία, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν…»

Φόβοι για αντίποινα 
Πέρα όμως από την οργή και τον πόνο που επικρατεί στην ελληνική Ομογένειας της Αλβανίας, έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Οι Αρχές φοβούνται πως θα υπάρξουν κινήσεις εκδίκησης από ορισμένους και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα. Ήδη τα ξημερώματα της Δευτέρας, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα με αποτέλεσμα τον πυροβολισμό ενός Έλληνα στον λαιμό και τον τραυματισμό δύο Αλβανών με μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό αν το συγκεκριμένο περιστατικό σχετίζεται με το θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας και η αντίδραση του Έντι Ράμα
Τοπικά μέσα ανέφεραν πως οι δυνάμεις της RENEA κάλεσαν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά ο Κατσίφας δεν απάντησε στις εκκλήσεις της αστυνομίας. «Άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, και συνεχίζει: «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον άνδρα, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του.

Ο Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί κατά των ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο της ζωές τους. Σε απάντηση, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ειδικές δυνάμεις τον σκότωσαν. Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ, δυο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 κάλυκες. Στο σπίτι του Κατσίφα βρέθηκε μια στολή παραλλαγής».

Μέσω Twitter, ο Έντι Ράμα στάθηκε στο πλευρό της αστυνομίας της χώρας του, αφήνοντας αιχμές εναντίον της Ελλάδας.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στο twitter.

Η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ
To υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, όπως μεταδίδει το Associated Press, εξέφρασε τη λύπη του για την «αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού» στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του υπογράμμισε επίσης ότι η αλβανική αστυνομία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και μια περίπτωση επιθετικότητας απέναντι στις Αρχές της χώρας.

Διαβεβαίωσε δε, την Αθήνα ότι η «Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους κατοίκους της, μεταξύ των οποίων και για τους Έλληνες ομογενείς».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου