Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΕΡΗ! ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΕ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΡΟΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΠΡΙΝΤΕΡ!

Πέρασαν δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που ο Κώστας Κεντέρης άφηνε… άφωνο ολόκληρο τον πλανήτη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο...

στα 200 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ. 
Πέρασαν δεκατρία χρόνια από τότε που η ίδια η Ελλάδα διέσυρε τον κορυφαίο σπρίντερ που ανέδειξε ποτέ, επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιτυχία του και κάποιοι άλλοι απλά δεν έκαναν το χρέος τους.
Σε ολόκληρη αυτή την περίοδο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μίλησαν ή έγραψαν για την αδικία που βίωσαν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου…
Βλέπετε, οι μεγαλοδημοσιογράφοι φρόντισαν να βγουν και να… θάψουν τους δύο Έλληνες πρωταθλητές πείθοντας το «αφελές» κοινό πως αμφότεροι ήταν ένοχοι.
Αυτές ήταν οι προσωπικές (;) τους απόψεις και έτσι μέσω της τηλεόρασης καταδίκασαν δύο αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς στον απόλυτο χλευασμό. Στοιχεία είπατε; Δεν τα χρειάζονταν!
Ο Παγκόσμιος Τύπος και… διάφορα συμφέροντα ήθελαν τους δύο Έλληνες εκτός παιχνιδιού. Εκείνοι απλά έπαιξαν άθελά τους αυτό το παιχνίδι! Έτσι, πολύ απλά καταδίκασαν Κεντέρη και Θάνου χωρίς καμία απολύτως απόδειξη.
Έχοντας στα χέρια μου την εφημερίδα Goal (τον Σεπτέμβριο του 2014) διάβασα το άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και συγκινήθηκα.
Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που δεν «τσίμπησαν» το τυράκι της ΔΟΕ, των πολυεθνικών και φυσικά πολλών ανόητων Ελλήνων και δεν πίστεψαν σε ό,τι ειπώθηκε εκείνη τη βραδιά. Που ακόμα και σήμερα αναρωτιούνται, γιατί στις 12 Αυγούστου του 2004 η ΔΟΕ δεν πήρε αίμα από τον Κεντέρη και τη Θάνου, τη στιγμή που εκείνοι βρίσκονταν στο ΚΑΤ μετά το ατύχημά τους; Γιατί κανείς ποτέ δεν έβγαλε σε πρωτοσέλιδο τη δικαίωση των δύο αθλητών για το ατύχημα εκείνο, όπως προέκυψε από την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη;
Γιατί η ίδια η Ελλάδα δεν προστάτεψε τους δύο σημαντικότερους αθλητές της και μεγαλύτερες ελπίδες της για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που η ίδια φιλοξενούσε; Υπήρχαν άραγε κάποιοι που δεν έκαναν τη δουλειά τους από ανικανότητα ή μήπως δεν έκαναν τίποτα από σκοπιμότητα;
Αλήθεια, γιατί κανείς δεν είπε ποτέ ότι ο Κεντέρης δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και η IAAF αναγκάστηκε να προβεί σε συμβιβασμό μαζί του, επιτρέποντας την επιστροφή του στους στίβους;
Και γιατί η ίδια η IAAF έθεσε ως όρο για τον συμβιβασμό αυτό την σιωπή του Κεντέρη για την όλη υπόθεση; Θα μου πει κανείς… «Για ποιο λόγο ο ίδιος ο Κεντέρης δεν θα ήθελε να μιλήσει για τα όσα έζησε;
Μήπως επειδή είχε λερωμένη τη φωλιά του;». Θέλετε την αλήθεια γι’ αυτό; Δεν θα σας μεταφέρω κάποια υπόθεσή μου ή κάποια θεωρία συνωμοσίας.
Απλά θα σας ζητήσω να δείτε τι έγινε με την Κατερίνα Θάνου, η οποία επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από την τιμωρία της, κατάφερε να πιάσει το όριο για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και… ξαφνικά η ΔΟΕ δεν της επέτρεψε τη συμμετοχή σε αυτούς.
Εννοείται βέβαια πως η Θάνου δεν πήρε ποτέ το Χρυσό Μετάλλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπως θα έπρεπε να γίνει από τη στιγμή που η ευνοούμενη όλων τότε, Μάριον Τζόουνς αναγκαζόταν από τις αποκαλύψεις να παραδεχθεί πως ήταν ντοπέ!
Για την ιστορία, όταν επί ημερών Sportaction προσπάθησα να πάρω απαντήσεις για ό,τι είχε συμβεί με Κεντέρη και Θάνου από τις ΔΟΕ, IAAF και φυσικά τον ΣΕΓΑΣ, στον κόπο να μου μιλήσει μπήκε μόνο η ΔΟΕ.
Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου