Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΣΧΕΔΟΝ 100 ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ!

Καθημερινά αυξάνονται τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη...


που τελούν υπό κατάληψη. Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη 50 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Αναβρασμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα σχολεία που προχωρούν σε καταλήψεις ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Μαθητές είναι συγκεντρωμένοι στα υπό κατάληψη σχολεία και έχουν αναρτήσει στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ αρκετοί σε ανακοινώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι «η δράση τους σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα». 

Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, 50 σχολεία – γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, πραγματοποιούν κατάληψη. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη εκτιμάται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι σήμερα το πρωί στο 30% των σχολείων από τα συνολικά 170 είτε πραγματοποιείται κατάληψη είτε οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο και η στο άγαλμα Βενιζέλου.   

Σε καταγραφή των υπό κατάληψη σχολείων προχωρά από το πρωί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Σήμερα στο χορό των καταλήψεων μπήκαν και οι μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς. Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «συμβολική πράξη αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και την πρωτοφανή παραχάραξη της ιστορίας». 

Ανάλογη εικόνα με καταλήψεις στα σχολεία καταγράφεται και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες. 


Πηγή: https://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου