Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο πατήρ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ: "ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ"!

Makis Krassanakis
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ "ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ"
Χθες , Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7 μ.μ., στο «Θεατράκι» του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής έγινε από τις εκδόσεις «Γρηγόρη» η...

επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του παπά Σταύρου Τρικαλιώτη με τον τίτλο «Δωμάτιο με θέα». Για το εν λόγω βιβλίο μίλησαν πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων οι: Γιάννης Ζανής, επιμελητής του έργο και εκπρόσωπος των εκδόσεων Γρηγόρης», Λυκούργος Μαρκούδης, διευθυντής προγράμματος του Ρ/Σ Πειραιά, ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, Θεολόγος- φιλόλογος, Πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών κ.α. Το συντονισμό έκανε η φιλόλογος Κοραλία Τρικαλιώτη, κόρη του συγγραφέα.
Παρευρέθηκαν πάρα πολλοί εκπρόσωποι της εκκλησίας, καθώς και πάρα πολλοί επώνυμοι της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σιδέρη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, τον πρωην Δήμαρχο Βασίλης Ζορμπά, Κωστόπουλο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Οικονόμου, τη δημοτική Σύμβουλο και πρόεδρο Β/Ν Σταθμών Μαργαρίτα Καβρουδάκη, τον Πρόεδρος Κρητων Αδαμ (Μάκη) Κρασανάκη, τον πρόεδρο Π.Σ. Πευκακίων Στέφανο Μπακογιάννη, τον πρ. πρόεδρο ΠΑΟΔΑΠ Βασίλη Σάρκουλα, Αντωνοπούλου Πανάγου Ηλέκτρα κ.α. 
Ο λογοτέχνης Στ. Τρικαλιώτης με το εν λόγω βιβλίο του έρχεται σήμερα να προσθέσει ένα ακόμα σκαλοπάτι στο συγγραφικό του έργο. Απλά αυτή τη φορά θέλησε να εξωτερικέψει τον ψυχικό του κόσμο, τις σκέψεις, τα οράματα και τις αντιλήψεις του με πεζά, αφού το προηγούμενο έργο του ήταν ποιητικό και με τον τίτλο «Ο ποιητής των βράχων», ενώ το νέο, το βιβλίο «Δωμάτιο με θέα», είναι διηγήματα. Το νέο βιβλίο είναι ένα κομψό, καλοτυπωμένο βιβλίο με διηγήματα, που κρατά πολύ ευχάριστη συντροφιά στον αναγνώστη οπουδήποτε βρεθεί. Η γλώσσα είναι όμορφη, απλή, δουλεμένη, ακριβής και συνοπτική. Κάνει το λόγο να ρέει αβίαστα και να εξασφαλίζει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Εν κατακλείδει το βιβλίο αυτό είναι ένα αξιόλογο λογοτεχνικό έργο και ο συγγραφέας του αναδεικνύεται ως έμπειρος και συνάμα ταλαντούχος πεζογράφος. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στη λογοτεχνική παραγωγή της πόλης μας και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις νέες του δημιουργίες.
Να σημειώσω επίσης ότι ο πατήρ Τρικαλιώτης είναι όχι μόνο ένας αξιόλογος λογοτέχνης, αλλά και ένας εξαίρετος, ένας σπάνιος άνθρωπος. ‘Ένας άνθρωπος με λεπτά αισθήματα, ευθύτητα και ειλικρίνεια. Το ήθος, η ευγένεια, η πνευματικότητα, αλλά και η αγάπη του προς τον συνάνθρωπο αποτελούν τους φωτεινούς φάρους της έως τώρα διαδρομής του. Εκτός από ιερέας και το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί , σημειώστε επίσης, είναι και πατέρας δέκα άριστων και σπουδασμένων τέκνων, 6 αγόρια και 4 κορίτσια. Συνεπώς τα συγχαρητήρια μου για όλα αυτά τόσο στον ίδιο τον π. Σταύρο Τρικαλιώτη, όσο και στην εξαίρετο σύζυγό του, τη φιλόλογο Παναγιώτα Παπακώστα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ" 4-12-2018
ΜΑΚΗΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου