Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ: ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από ...
την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη
Είναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο και σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ, που είχε καλέσει τη διοίκηση της Attica Bank για να δώσει εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ, πήρε τηλέφωνο τον διοικητή, κ. Γιάννη Στουρνάρα. 

Μάλιστα, αφού μαγνητοφώνησε την ιδιότυπη αυτή συνομιλία που είχαν οι δυο τους, στη συνέχεια έδωσε την απομαγνητοφώνηση στον Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος με τη σειρά του την ανέβασε αυτούσια στο site του.

Από τη δημοσιευθείσα συνομιλία γίνεται σαφές πως ο κ. Πολάκης εκβιάζει τον κ. Στουρνάρα πως, αφού εξετάζει το δικό του δάνειο, πρέπει να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων. Τον απειλεί μάλιστα πως, αν δεν το κάνει, θα πάει στο γραφείο του και δεν πρόκειται να φύγει μέχρι να διατάξει ελέγχους!

Η ωμή αυτή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος δεν έχει προηγούμενο και ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός είναι «bullying» στον κεντρικό τραπεζίτη με μεθόδους τραμπουκισμού. Από που κι ως που και με ποιο δικαίωμα μπορεί να παρεμβαίνει ένας υπουργός της κυβέρνησης στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη -και μάλιστα να χρησιμοποιεί το προϊόν της τηλεφωνικής συνομιλίας που μαγνητοφωνήθηκε, χωρίς την άδεια προφανώς του κ. Στουρνάρα, και στη συνέχεια να μοιράζεται στο διαδίκτυο. Αυτό κι αν είναι μαγκιά, ήθος και πλεονέκτημα της αριστεράς.

Σε μια οιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, θα είχε παρέμβει πάραυτα η Δικαιοσύνη και θα είχε απαγγείλει κατηγορίες στον κ. Πολάκη περί εκβιασμού, απειλής, εξωθεσμικής παρέμβασης, παράνομης καταγραφής συνομιλιών, συκοφαντικής δυσφήμισης κλπ.

Στην Ελλάδα, όμως, όλα αυτά φαίνεται πως είναι λεπτομέρειες... Γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας;

Σε διαφορετική περίπτωση και όσο θα οδεύουμε προς τις εκλογές τρέμουμε όλοι στην ιδέα τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου