Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ! ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ! ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ...ΒΡΑΣΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΟΥ!

Τι δείχνει το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη – Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει για το δάνειο – σκάνδαλο | in.gr
Η ώρα της κρίσης και των απαντήσεων έφτασε για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Η αποκάλυψη ενός εξωφρενικού...
καταναλωτικού δανείου που έλαβε από την μη συστημική τράπεζα Attica, έχει προκαλέσει σάλο. Και κυρίως πλήττει καίρια το ηθικό πλεονέκτημα του ιδίου, του πρωθυπουργού που τον καλύπτει και της Αριστεράς που κυβερνά. Όχι γιατί έχει γίνει κάτι παράνομο. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου ο κ. Πολάκης είναι αθώος. Και νόμιμα πήρε το δάνειο, και το αποπληρώνει και δεν υπάρχουν σκιές (προς το παρόν) σχετικά με το ότι μπορεί αυτό το ποσό να καλύπτει κάτι άλλο.
Όμως, όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν και να βγει ο ίδιος ο υπουργός να μιλήσει για όσα του καταμαρτυρούν. Και πρέπει η διοίκηση της Attica Bank που ενέκρινε αυτό το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ, όταν το αρνείται σε άλλους επιχειρηματίες που το έχουν ανάγκη, να εξηγήσει γιατί το έδωσε στον κ. Πολάκη. Επειδή ήταν υπουργός ή επειδή πράγματι μπορούσε να το πάρει με βάση τα δικαιολογητικά που κατέθεσε;
Σίγουρα δεν είναι σύνηθες να δίνει μια τράπεζα δάνειο 100 χιλ. ευρώ, και μάλιστα καταναλωτικό, σε κάποιον που βάζει δεύτερη υποθήκη το σπίτι του (στα Σφακιά) το οποίο έχει αντικειμενική αξία κάτω κι από το ποσό με το οποίο δανειοδοτείται. Ο κ. Πολάκης και η τράπεζα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γιατί η ανώτατη επιτροπή πιστοδοτήσεων έβαλε την υπογραφή της για το συγκεκριμένο δάνειο.

Η περιουσιακή κατάσταση

Όμως, αυτό το θέμα είναι η μία όψη της υπόθεση Πολάκη. Η άλλη είναι η περιουσιακή κατάσταση του υπουργού. Ο ίδιος στην απάντησή του προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα λέει ότι το πήρε το δάνειο για να μπορέσει να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά του, και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα που δεν τα ακούμε ούτε από έναν μεροκαματιάρη ο οποίος με 1.000  ευρώ το μήνα εισόδημα και παιδιά μεγαλώνει και τα σπουδάζει.
Ο κ. Πολάκης, όμως, λέει και κάτι άλλο εξωφρενικό στην απάντησή του, κι αν δεν είναι μια ακόμη… σαχλαμαρομαγκιά τότε θα πρέπει η Δικαιοσύνη και η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής να παρέμβει και να το ελέγξει.
Γράφει μεταξύ άλλων ο υπουργός:
«Επειδή από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου.
-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου «φτιάξουν» το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)
-Και επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο «αγροίκος και ορεσίβιος» που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς».
Αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης ότι πριν γίνει βουλευτής έβγαζε διπλά και τριπλά χρήματα αλλά τα… θυσίασε γιατί ήθελε να προσφέρει στην Αριστερά και στην πατρίδα, γιατί ήθελε να διώξει το παλιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την ελίτ και τα βοθροκάναλα της διαπλοκής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής, σήμερα ένα βουλευτής παίρνει περί τις 7.000 ευρώ μικτά. Εικάζουμε δηλαδή ότι ο κ. Πολάκης όσο ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού και μάλιστα του εντατικολόγου θα πρέπει να έπαιρνε περί τα 15 με 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα. Αρα είχε ένα εισόδημα 200 με 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως, χωρίς στα εισοδήματα αυτά να προστίθενται και τα χρήματα που έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει η σκληρά εργαζόμενη σύζυγός του.
Πέραν του γεγονότος ότι το να βγάζεις 200 και 300 χιλιάρικα το χρόνο για κάποια περίοδο είναι δεδομένο ότι σου εξασφαλίζει μια άνετη ζωή για την οποία ούτε δάνεια χρειάζεσαι ούτε και να κλαις γιατί δεν έχεις λεφτά να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, γεννάται το μείζον ερώτημα για τον κ. Πολάκη:
Αυτά τα χρήματα ο υπουργός τα έχει δηλώσει; Υπάρχουν στο πόθεν έσχες του εισοδήματα αυτής της τάξης μεγέθους, προτού γίνει βουλευτής και υπουργός;

Η καριέρα του

Να θυμίσουμε ότι εξελέγη βουλευτής το 2015 και από τότε «τρέχει» ο μισθός του από τη Βουλή. Την περίοδο 2011 – 2014 ήταν δήμαρχος στα Σφακιά, ιδιαίτερα αγαπητός μάλιστα και δημοφιλής, επομένως ο μισθός ενός τίμιου σε όλα (όπως το ομολογεί και η τοπική κοινωνία) δεν θα μπορούσε να ξεπερνά τα 2.500 – 3.000 ευρώ το μήνα.
Η καριέρα του ιδιαίτερα καλού εντατικολόγου Παύλου Πολάκη, έχει να καταγράψει θητεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου είχε αναπτύξει κι έντονη συνδικαλιστική δράση. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πειραϊκό Θεραπευτήριο, σε ιδιωτική μονάδα υγείας δηλαδή. Ενδεχομένως τότε να έβγαζε πολλά χρήματα ο κ. Πολάκης, αν και είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και στα χρόνια των παχιών αγελάδων να παίρνει ένας γιατρός, έστω και διευθυντής ΜΕΘ, περί τα 20-30 χιλιάρικα (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ιδίου).
Επομένως, είτε ο κ. Πολάκης είπε σαχλαμαρομαγκιές για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με το δάνειό του από την Attica Bank, ή με κάποιο τρόπο πρέπει να μας εξηγήσει πόσα χρήματα έβγαζε και γιατί εξαναγκάστηκε να προσφύγει σε δανεισμό 300 χιλ. ευρώ για να φτιάξει το σπίτι του και προσφάτως 100.000 ευρώ ως καταναλωτικό δάνειο για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε σκιές, ούτε να εκτοξεύονται υπονοούμενα για το τι μπορεί να κρύβει αυτή η δανειοδότηση. Και ειδικά για τον κ. Πολάκη ο οποίος πλασάρεται ως ο «Ρομπέν των φτωχών» και ο απηνής διώκτης των ελίτ, των διεφθαρμένων και των διαπλεκόμενων.

Το πόθεν έσχες

Το πόθεν έσχες (δείτε το εδώ polakis-pdf-new) του υπουργού είναι ευτυχώς κατατεθειμένο  και μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, το 2015 τα έσοδα του κ. Πολάκη, διπλασιάστηκαν.
Συγκεκριμένα δηλώνει έσοδα από κάθε πηγή που αποκτήθηκαν το προηγούμενο έτος 100.333 ευρώ, εκ των οποίων τα 24.674 ευρώ είναι από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σε καταθέσεις ο κ. Πολάκης δηλώνει περί τα 3.789 ευρώ σε εννιά λογαριασμούς, ποσό το οποίο βρίσκεται σε τράπεζες του εσωτερικού.
Ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα ο κ. Πολάκης δηλώνει πέντε ακίνητα. Το πρώτο είναι στο Ρέθυμνο, έχει το 18% της κυριότητας και έτος κτήσης το 1974. Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στα Χανιά, δηλώνει 100% κυριότητα και αποτελεί γονική παροχή ( πηγή προέλευσης από δανεισμό 300.000), με έτος κτήσης 2008. Τα υπόλοιπα τρία ακίνητα βρίσκονται στην Αθήνα, ανήκουν στη σύζυγό του, με έτος κτήσης το 1994.  Σε οχήματα, και πλωτά μέσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δηλώνει ένα ΙΧ αυτοκίνητο κυβισμού 3165, αποκτήθηκε το 2003 με τίμημα 32.000 ευρώ. Έχει, επίσης, δύο δίκυκλα , εκ των οποίων το ένα αποκτήθηκε το 2013 και το δεύτερο το 2006. Ο κ. Πολάκης διαθέτει και ταχύπλοο 9 μέτρων αξίας 71.500 ευρώ και έτος κτήσης 2004. Η σύζυγός του δηλώνει ένα επιβατικό αυτοκίνητο αξίας 10.000 ευρώ με έτος κτήσης το 2014.
Το 2014 ο Παύλος Πολάκης δήλωνε εισοδήματα 54.436 ευρώ.
Το 2012 είχε εισοδήματα 119.592 ευρώ και το 2013 είχε 45.141 ευρώ. Ηταν όταν έκανε τη θητεία του στο δήμο Σφακίων.
Θα πρέπει ο υπουργός, λοιπόν, να καταθέσει τις φορολογικές δηλώσεις και των προηγούμενων ετών ώστε να μάθει ο κόσμος αν έπαιρνε τα διπλά και τριπλά χρήματα απ’ ότι παίρνει ως βουλευτής και υπουργός.
Και φυσικά, χωρίς κανείς να θέλει να κάνει έλεγχο στο πώς ξόδευε τα χρήματά του, αν ισχύουν όσα είπε, θα πρέπει να εξηγήσει πώς πέρασαν τόσα λεφτά από τα χέρια του αλλά το 2008 πήγε και πήρε δάνειο 300 χιλ. ευρώ, το οποίο βεβαίως αποπληρώνει κανονικά. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, σε μια επταετία (2008-2015) το υπόλοιπο του δανείου του κ. Πολάκη ήταν 201 χιλιάδες ευρώ, επομένως το εξυπηρετεί κανονικά και μπράβο του.
Αλλά, είναι απορίας άξιο πώς ο ίδιος σπεύδει να πάρει νέο δάνειο, καταναλωτικό για να καλύψει τις ανάγκες του.
https://www.in.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου