Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΤΑ ...ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΞΥΔΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Είναι μοναδικό φαινόμενο για την ιστορία της τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, το θανάσιμο μίσος που διακατέχει τους δυο κορυφαίους παράγοντες της πόλης Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχουν αναγάγει σε προσωπική βεντέτα την μεταξύ τους αντιπαράθεση. Με συνεχή πόλεμο ανακοινώσεων ο οποίος όμως έχει τις ρίζες του στις μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει οι δυο άντρες με κύρια αφορμή την υπόθεση της διαθήκης Καρύδη. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε τις τελευταιες ανακοινώσεις των δυο ανδρών.
                   
 Παπάγου, 13 Μαΐου 2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ         
Η υποκρισία του κ. Δημ. Νικολάου

Δυστυχώς η υποκρισία του τ. Δημάρχου Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου και της παράταξής του «Ενεργοί Δημότες» δεν έχει τέλος, για το θέμα της Αγίας Σκέπης.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολάου κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για δήθεν άστοχες ενέργειες στο έργο της ανάπλασης του χώρου γύρω από την Αγία Σκέπη, ενώ είναι ΕΚΕΙΝΟΣ που δημιούργησε τα προβλήματα με την Πολεοδομία. Το θράσος του κ. Νικολάου περισσεύει, όταν τολμά να κατηγορεί το Δήμαρχο για τη σημερινή κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της Αγίας Σκέπης. Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο κ. Νικολάου και οι ελάχιστοι που του συμπαρίστανται είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο γύρω από το Ναό χώρος.
Η Δημοτική Αρχή, που είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα, ενήργησε με υπευθυνότητα και προχώρησε στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Τώρα, ο κ. Νικολάου τι θέλει; Θέλει να μας εκβιάσει; Θέλει να επιβάλει τις απόψεις του;
Ξεκαθαρίζουμε στον κ. Νικολάου, μια για πάντα, ότι εμείς δε δεχόμαστε τους εκβιασμούς του και τους θεατρινισμούς μιας ψηφοθηρικής νοοτροπίας. Δε συζητάμε με εκείνους που φέρουν προσκόμματα στο έργο ανάπλασης του γύρω από την Αγία Σκέπη  χώρου και δε σέβονται τους συμπολίτες μας. Ας καταλάβει επί τέλους ο κ. Νικολάου ότι αυτός έμαθε ΤΩΡΑ την Αγία Σκέπη, και όλοι καταλαβαίνουν ότι το ενδιαφέρον του είναι όψιμο και ψηφοθηρικό. Ας αντιληφθεί ότι η καθυστέρηση της ανάπλασης του χώρου της Αγίας Σκέπης βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και τα ελάχιστα άτομα που τον ακολουθούν.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι βέβαιοι ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και τα προσκόμματα που δημιουργεί ο κ. Νικολάου και ο χώρος γύρω από την Αγία Σκέπη θα γίνει γρήγορα κόσμημα για τους συμπολίτες μας.  

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θεμα: Απάντηση στην, από 13-5-2011, ανακοίνωση του κ. Β. Ξύδη για τον Ι.Ν. της  Αγίας Σκέπης
Διαβάζοντας την σημερινή ανακοίνωση του κ. Β. Ξύδη, που απευθύνεται στον κ. Δ. Νικολάου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού», μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσαν  τόσο τα ψεύδη όσο και το θράσος του!
  1. Η καταγγελία, για τα παράνομα έργα της Αγίας Σκέπης, δεν έγινε από τον κ. Δ. Νικολάου, αλλά από εκατοντάδες κατοίκους του Παπάγου και η διακοπή της κατασκευής των έργων έγινε από την πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. 
  2. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έφεραν το θέμα των παράνομων έργων της Αγίας Σκέπης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και ανάγκασαν τον κ. Β. Ξύδη να καταργήσει τις 72 παράνομες θέσεις στάθμευσης που επιχείρησε να κατασκευάσει για την εξυπηρέτηση της πελατείας των παρακείμενων κέντρων διασκέδασης, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  3. Για το θέμα των  παράνομων έργων της Αγίας Σκέπης ο Πρωτοσύγκελος της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παπανικολάου, μετά από εντολή του Αρχιεπισκόπου, έστειλε επείγον και αυστηρό έγγραφο προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και ζήτησε από τη Διοίκηση του κ. Β. Ξύδη να μην προβεί σε καμία ενέργεια στο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης «χωρίς τη ρητή συναίνεση του οικείου Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου και της Εκκλησιαστικής Αρχής»
  4. Μέχρι σήμερα, η Πολεοδομία και το Δασαρχείο δεν έχουν δώσει άδεια για την συνέχιση των έργων στην Αγία Σκέπη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας που έχει ορίσει η Πολεοδομία, τα έργα θα θεωρηθούν οριστικά αυθαίρετα και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στη Δημοτική Αρχή.
  5. Κύριε Β. Ξύδη, γιατί δεν δέχεσθε την κριτική της αντιπολίτευσης που έχει θεσμικό καθήκον να ελέγχει την διοίκηση;
  6. Πέραν του Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης, υπάρχουν παρανομίες και σε άλλα έργα του κ. Β. Ξύδη, που οδηγούν τη Δημοτική αρχή προς τη Δικαιοσύνη:
  • Δόθηκε παράνομη άδεια λειτουργίας στο καφέ-εστιατόριο στο τένις Παπάγου, το οποίο έκλεισε μετά  από καταγγελία.  Για το θέμα αυτό ο κ. Β. Ξύδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.
  • Παράνομη εκτέλεση έργων  στον περιβάλλοντα χώρο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, την οποία   διέκοψε η πολεοδομία Αγίας Παρασκευής.
  • Θα ακολουθήσουν και άλλα  παράνομα έργα τα οποία θα οδηγήσουν τον κ. Β. Ξύδη στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.
  1. Συνιστούμε στον κ. Β. Ξύδη περισσότερη ευπρέπεια απέναντι σε αυτοδιοικητικό συνάδελφο, ο οποίος έχει καταξιωθεί τόσο με το ήθος του, όσο και με το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας


Χολαργός, 11 Μαΐου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Β. Ξύδης, με ανακοίνωσή του, στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον τοπικό τύπο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρει: «Το έργο της πλατείας Αγίου Γεωργίου γίνεται με νόμιμο τρόπο και ακολουθήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις διαμορφώσεις των πλατειών. Γι αυτό, άλλωστε, ουδεμία έγγραφη παρέμβαση των αρμοδίων αρχών υπάρχει και ουδεμία γραπτή παρέμβαση εισαγγελέως έχει γίνει».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
 Στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου υπάρχει βεβαιωμένη προφορική εντολή του εισαγγελέα Αθηνών  να σταματήσουν τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, έως ότου η πολεοδομία απαντήσει για την νομιμότητά τους. Η πολεοδομία διενήργησε αυτοψία στις 19-04-2011, μετά από σχετικό σήμα του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου και με το υπ’αρ.πρωτ. 13584/11/20-4-2011 έγγραφό της,  διέκοψε τις εργασίες που εκτελούντο στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.
Ο κ. Β. Ξύδης, Δήμαρχος Παπάγου για 16 χρόνια, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να εκδοθούν οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές ( πολεοδομία, δασαρχείο κλπ) πριν την έναρξη του έργου;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη σχεδόν ολοκλήρωσε ένα έργο 500.000 Ευρώ χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη ξερίζωσε πανέμορφα πεύκα και θάμνους και τα αντικατέστησε  με μπετόν και πλάκες;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη ξόδεψε 500.000 Ευρώ για να τσιμεντοποιήσει ένα πανέμορφο, πράσινο, κοινόχρηστο χώρο και μάλιστα στην παρούσα οικονομική συγκυρία;
ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Συν. : Έγγραφο της Πολεοδομίας με αρ.πρωτ. 13584/11/20-4-2011 για τη διακοπή των   εργασιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου