Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ



·        «Ο κ. Σαμαράς είναι εκτελεστικό όργανο της αμερικάνικης πρεσβείας σε βάρος του ΛΑ.Ο.Σ.»
·        «Είναι πολιτικά ανήθικος. Προδίδει φιλίες και δεν θα διστάσει αύριο να προδώσει ευκόλως την Ελλάδα»
·        «Ο Κ. Βελόπουλος συνειδητοποίησε ότι εγώ δεν μπορούσα λόγω αρχών να τον απαλλάξω από τις εμπλοκές του με την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό βρήκε στέγη στην Ν.Δ.»
·        «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως έμπορος κρεάτων»
·        «Ο Άδωνις ήταν η «προξενήτρα» στα «αρραβωνιάσματα» όσων έφυγαν από το κόμμα»
·        «Ο κ. Σαμαράς θα υποφέρει περισσότερο από τον κ. Βορίδη, παρά από την κ. Μπακογιάννη. Θέλει να πάρει την ηγεσία της Ν.Δ. όπως ήθελε και με τον ΛΑ.Ο.Σ.» 
·        «Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συμπτύξει κοινό μέτωπο με τις χώρες της νότιας Ευρώπης»

Σε μια συνέντευξη που τσακίζει κόκκαλα, τηλεοπτικής ροής (θα αναρτηθεί μέσω you tube και στην ιστοσελίδα της «Ελεύθερης Ώρας») ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλάει για όλους και για όλα στον εκδότη της Εφημερίδας Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και στον συνεργάτη μας Μάκη Βραχιολίδη.

Μιχαλόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι έρχομαι σε μια καλή στιγμή διότι το πικρό αποτέλεσμα φέρνει μεγάλη χαρά, σύμφωνα με όσα αντιλαμβάνομαι από τον κόσμο. Άλλωστε, εκείνος είναι που τιμωρεί πάντοτε την προδοσία και την αχαριστία. Διότι επήρατε αυτά τα παιδιά, τα γνωστά παιδιά, τα οποία πήγαιναν μπουσουλώντας, με το μπιμπερό στο στόμα, ευρισκόμενα στο «μηδέν».  Ξαφνικά έγιναν βουλευτές και πάλι βουλευτές, ευρωβουλευτές  και υπουργοί αλλά τελικά ενήργησαν με αχαριστία απέναντί σας. Πιστεύω ότι κι εσείς δεν πρέπει να νιώθετε πικραμένος, διότι το κόμμα έβγαλε τα ζιζάνια. Τι έχετε να μας πείτε;
Καρατζαφέρης: Κύριε Μιχαλόπουλε, αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ εις τον πατριωτικό κόσμο της «Ελεύθερης Ώρας». Και να απολογηθώ για έναν λόγο: διότι ενώ τους έμαθα πολιτική δεν τους έμαθα πολιτική παιδεία. Εδώ δεν μου χρειάζεται καλός βαθμός. Θα μπορούσα να τους έχω μάθει μερικά πράγματα που δεν τους έμαθαν οι οικογένειές τους. Τους έμαθα καλή πολιτική. Αυτοί και οι υπόλοιποι πιστοί είχαν την καλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα. Ήμουν κάθε μέρα εκεί και κάθε μέρα τους έκανα το μάθημά μου. Όμως δεν μπόρεσα να υπολογίσω ότι είχαν ένα έλλειμμα παιδείας από το σπίτι τους. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα την πράξη τους, που δεν βλάπτει εμένα, βλάπτει τους ίδιους, βλάπτει την προοπτική τους και βλάπτει τα παιδιά τους. Γιατί αύριο στα παιδιά τους, στα σχολεία θα τους λένε, «ο πατέρας σας ήταν προδότης;». Αυτό δεν θα το πουν ποτέ στα δικά μου εγγόνια. Γιατί εγώ, την ίδια στιγμή που αυτοί πρόδιδαν τον πατρικό χώρο, δεν τον πρόδωσα εγώ.  Όταν ο Σαμαράς απευθύνθη, του είπα, «εγώ δεν γυρίζω στην Ν.Δ. αλλά μπορούν να συνεργαστούν τα κόμματα κατά το πρότυπο της Ιταλίας, «Μπερλουσκόνι-Φίνι-Μπόσσι». Με αυτοτέλεια, κεντρικές επιτροπές, αυτόνομα συνέδρια και να υπάρχει μόνο μία εκλογική συνεργασία. Είπα στον Σαμαρά, «δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν». «Έλα εσύ και φέρε τρεις-τέσσερις μου έλεγε». Του απάντησα: «Όταν έχεις πέντε παιδιά και σου λένε να εκτελεστεί το ένα, διαλέγεις ποιο θα εκτελεστεί;». Εγώ πώς θα μπορούσα να το κάνω; Κι ενώ κύριε Μιχαλόπουλε, ο πατέρας δεν εκτελεί τα παιδιά του, αδέρφια προσπάθησαν να εκτελέσουν αδέρφια.


Μιχαλόπουλος: Ο κ. Σαμαράς άνοιξε την κερκόπορτα, επήρε αυτούς που πέρασαν από την κερκόπορτα, μπήκε μέσα για να εκτελέσουν το καθήκον τους. Πιστεύω ότι η όλη ιστορία ήταν προδιαγεγραμμένη. Δεν ξύπνησαν ένα πρωινό και είπαν «φεύγουμε από τον Καρατζαφέρη». Όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα, ενδεχομένως με κάποια ανταλλάγματα, κάποιες υποσχέσεις…
Βραχιολίδης: Να συμπληρώσω. Είπατε κ. Καρατζαφέρη, σε συνέντευξή σας στο «Βήμα», ότι χρηματίστηκαν ή πλησίασαν στελέχη σας για να τα χρηματίσουν …
Καρατζαφέρης: Είπα το εξής: Από αυτούς που έμειναν πίσω, κάποιοι ήρθαν και μου είπανε ότι «ακόμη και λογαριασμούς σε δάνεια μας είπαν ότι θα κλείσουν». Αυτοί που έμειναν πίσω όμως.
Βραχιολίδης: Αυτοί που έμειναν πίσω, όχι αυτοί που φύγανε.
Καρατζαφέρης: Άρα λοιπόν, δεν ξέρω… εκείνοι τι πήρανε;
Βραχιολίδης: Έχετε δηλαδή υποψίες ότι μπορεί να πήραν ανταλλάγματα τα στελέχη που φύγανε;
Καρατζαφέρης: Εκείνοι γνωρίζουν.
Μιχαλόπουλος: Οι προτάσεις έγιναν σε αυτούς που έμειναν πίσω, όπως το είπε ο κ. Ροντούλης.
Βραχιολίδης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, σας απάντησε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Καρατζαφέρης: Θα το δούμε αυτό στις 18 του μηνός σε ποιον θα είναι συνοδός…
Μιχαλόπουλος: Ο μόνος ίσως που δεν μπορεί να μιλήσει για παραφροσύνη είναι ο Άδωνις και από κοντά ο κ. Βελόπουλος, για τον οποίο έχω μείνει με την απορία, διότι τον είχα δει πρόσφατα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου όταν μου είπε: «αδερφέ, θα δώσουμε τη νέα μάχη. Για λίγες ψήφους μας φάγανε» Κι όμως ξαφνικά επέρασε απέναντι!
Καρατζαφέρης: Ο κ. Βελόπουλος έχει εμπλοκές με την Δικαιοσύνη. Πιστεύω, ευφυής άνθρωπος, να συνειδητοποίησε ότι εγώ δεν μπορούσα κατά κανένα τρόπο και λόγω αρχών και λόγω δυνατοτήτων να τον απαλλάξω από τέτοιες εμπλοκές.
Βραχιολίδης: Πολύ σημαντικό αυτό, και αφήνει υπονοούμενα ότι επήγε σε μια στέγη όπου εκεί ενδεχομένως μπορεί να βρει την προστασία που χρειάζεται για να απαλλαγεί από τα προβλήματα που έχει με την Δικαιοσύνη.
Μιχαλόπουλος: Εάν η Ν.Δ. «παίξει» παιχνίδι…
Καρατζαφέρης: Επαναλαμβάνω ότι ο κ. Βελόπουλος φοβόταν πάρα πολύ αυτή την εμπλοκή.
Μιχαλόπουλος: Πιστεύετε ότι η προσχώρηση της Ντόρας πρόσφερε τίποτε στον Σαμαρά ή ότι, όπως πιστεύω εγώ, την Δευτέρα18 Ιουνίου η Ντόρα θα ...βγάλει τα τανκς έξω για να «φάει» τον Αντωνάκη;
Καρατζαφέρης: Ήταν ένα «λευκός» πολιτικός γάμος με αμοιβαία αντιπαλότητα και αντιπάθεια.
Μιχαλόπουλος: Επιστρέψτε μου να σας διακόψω. Εάν ζούσε η Μαρίκα, δεν θα επέτρεπε να γινόταν αυτός ο «λευκός» πολιτικός γάμος...
Καρατζαφέρης: Η Μαρίκα ήταν το μεγάλο μυαλό της οικογένειας. Και επιμένω ότι η οικογένεια δεν διαθέτει μυαλό σαν της Μαρίκας.
Μιχαλόπουλος: Και στην κηδεία της οποίας, ο Σαμαράς δεν καταδέχτηκε να πάει. Έστειλε απλώς ένα σημείωμα.
Καρατζαφέρης: Εγώ είχα πάει και ήμουν προσκυνητής, αισθανόμουν την ανάγκη και μάλιστα την Κυριακή των εκλογών και διακινδυνεύοντας κάποιες ψήφους, μίλησα για την Μαρίκα Μητσοτάκη. Νομίζω ότι αυτές οι αρχές που πρέπει να διέπουν κάθε άνθρωπο, είναι απαραίτητος συνοδός και στην πολιτική. Δυστυχώς όμως δεν τις έχουν όλοι και γι’ αυτό βλέπουμε αυτή την πολιτική ανικανότητα και ανηθικότητα. Ο κ. Σαμαράς επιμένει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως έμπορος κρεάτων. Το έκανε με τον Στέφανο Στεφανόπουλο, το έκανε με τον Κλείτο, τον Ματζώρη, το έκανε με τον Σιμπιλίδη το 1993. Το έκανε τώρα με όλα αυτά τα παιδιά.
Μιχαλόπουλος: Και σε κάποιες, με τον Νικήτα.
Καρατζαφέρης: Εντόνως. Δεν μπαίνω λοιπόν εγώ σε αυτή την λογική. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται το τι θα πάρει, ενδιαφέρεται πώς μπορεί να κόψει από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Απλώς δεν τα υπολόγισε σωστά. Ο κόσμος συσπειρώνεται σε μας.
Βραχιολίδης: Μήπως κάνατε κι εσείς κάποιο λάθος που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά του για συνεργασία για ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη; Με δεδομένο ότι πριν από τις εκλογές είχατε πει ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστώ με αυτούς που υπέγραψαν και με τα δύο χέρια το Μνημόνιο και υποκλίθηκαν στην Μέρκελ».
Καρατζαφέρης: Εάν εγώ δεν ξεκίναγα την συζήτηση, σήμερα θα με κατηγορούσατε ότι εξαιτίας του Καρατζαφέρη βγαίνει πρώτος ο Τσίπρας. Εξετέθη ο κ. Σαμαράς, διότι εγώ μίλησα για συνεργασίες κομμάτων. Δεν είπα επιστροφή μου στη Ν.Δ. Εάν εγώ γύριζα την πλάτη μου, σήμερα θα με κατηγορούσαν τα φιλικά blogs του κ. Σαμαρά: «να ο Καρατζαφέρης πώς το είδε και σπάει το μέτωπο κι έρχεται ο Τσίπρας». Δεν θα του έκανα ποτέ αυτή τη χάρη. Γιατί ο Σαμαράς έκανε αυτό που έκανε: Ενώ συζητούσαμε για συνεργασία κομμάτων με την αυτοτέλεια του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Σαμαράς μου λέει, «το βράδυ έχω μια δημοσκόπηση που βγαίνει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο». Του λέω, «εντάξει τα λέμε ξανά αύριο για να δούμε πού θα βρούμε άκρη». Βγήκε η δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου από τον καθηγητή κ. Γαβαλά, η οποία έλεγε ότι το 81% των Νεοδημοκρατών θεωρεί πιο δημοφιλή τον Καρατζαφέρη. Και ρωτάει ο κ. Μυλωνάκης: «Ο κ. Σαμαράς έχει αυτά τα πρωτόγνωρα ποσοστά δημοφιλίας;» Όχι φυσικά. Από ‘κει και πέρα τελείωσε οποιαδήποτε κουβέντα με τον Αντώνη Σαμαρά. Γνωρίζω τα φοβικά του σύνδρομα και ήξερα ότι αυτή η δημοσκόπηση θα του δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Πράγματι, την άλλη μέρα ανακοίνωσε ότι πήρε κάποιους πολιτευτές, όχι από τους πρωτοκλασάτους και πληροφορήθηκα την ίδια ώρα κ. Βραχιολίδη, ότι είχαν αρχίσει τα «αρραβωνιάσματα» με «προξενήτρα» τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Μιχαλόπουλος: Για ποιον λέτε;
Καρατζαφέρης: Για τον Πλεύρη. Ο Πλεύρης είχε ήρθε εδώ, όπου υπήρξε μια κοινή σύνοδος της παλαιάς κοινοβουλευτικής ομάδας με το Εκτελεστικό γραφείο, όπου το κάθε κόμμα υποχρεούται να ακούει τα όργανα. Στα 40 άτομα που την αποτελούσαν, υπήρξαν τέσσερις που είπανε «καλύτερα να πάμε να συνεργαστούμε με την Ν.Δ.», εκ των οποίων μόνον ένας, ο κ. Πλεύρης είπε «εγώ δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία» κι έτσι απεχώρησε.
Μιχαλόπουλος: Εκεί είπατε και την ιστορική λέξη: «φύγε». Σημειώνω τις λέξεις που λέτε κατά καιρούς. Η λέξη «φύγε», είναι αντρίκια και παλληκαρίσια.
Βραχιολίδης: Νομίζω ότι έτσι όπως το λέτε, ο Θάνος ο Πλεύρης τελικά φέρθηκε πιο αντρίκια από τους υπόλοιπους. Γιατί μόνον εκείνος είπε ότι εγώ δέχομαι να φύγω.   
Καρατζαφέρης: Ήταν ο μόνος που είχε συμφωνήσει, οι άλλοι δεν είχαν συμφωνήσει ακόμη. Οι άλλοι συμφώνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι σαν το σύνδρομο του έϊητζ. Εάν κάποιος έχει έϊτζ, μετά κολλάει και άλλους για να μην είναι ο μόνος που έχει έϊτζ.
Μιχαλόπουλος: Ενάμισι μήνα πριν, το «Βήμα» στην στήλη «παραπολιτικά» είχε δημοσιεύσει ότι «ο Πλεύρης θα πάει στην Ν.Δ.» .
Καρατζαφέρης: Μην κοροϊδευόμαστε. Ας κάνουμε μια συζήτηση ανοιχτή. Ο κ. Βορίδης ήθελε να πάρει την ηγεσία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Βραχιολίδης: Το γνωρίζατε καιρό αυτό;
Καρατζαφέρης: Ναι. Είδε κι απόειδε ότι δεν μπορεί, και πάει να πάρει της Ν.Δ. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς θα υποφέρει περισσότερο από τον κ. Βορίδη, παρά από την κ. Μπακογιάννη.
Μιχαλόπουλος: Εγώ τον χαρακτήρισα «σφιχτό κορσέ του Σαμαρά». Θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή να αντιδράσει, έχοντας απέναντί του τον Αβραμόπουλο. Ο Αβραμόπουλος δεν θα αφήσει τα πράγματα να κινηθούν τόσο άνετα με την Ντόρα.
Καρατζαφέρης: Ο Αβραμόπουλος δεν είναι τόσο συνωμότης όσο είναι κάποιοι άλλοι.
Βραχιολίδης: Τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπαίνετε στην Βουλή. Μία δημοσκόπηση για την Ν.Δ. και μία για το ΣΥΡΙΖΑ, σας δείχνουν με ποσοστά 3,4 % και 3,2 % . Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο κόσμος αισθάνεται ως προδοσία αυτό που έγινε σε βάρος σας;
Καρατζαφέρης: Είναι μια καλή εκκίνηση. Εγώ πιστεύω ότι μέχρι την βραδιά των εκλογών θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, γιατί ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ορισμένα πράγματα. Το έλλειμμα  Καρατζαφέρη στην παρούσα Βουλή οδηγεί την χώρα σε άλλες εκλογές. Επιπλέον, είδε ότι έβγαλε 7 ανθρώπους με μεγάλα ποσοστά, οι οποίοι υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πιστεύω λποιπόν ότι έχω δικαίωμα να ψάχνω περισσότερες ψήφους από μια πλευρά καταστάσεων. Πρώτον, η «Χρυσή Αυγή» βγήλκε στην επιφάνεια. Δεν είναι το δέος του παρελθόντος. Πριν δυο-τρεις μέρες έδειραν αστυνομικούς. Και αν οι αστυνομικοί που ψήφισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία «Χρυσή Αυγή», δεν νομίζω να το ξανακάνουν. Δεύτερον, ο κ. Καμμένος. Η πολιτική του πράξη να αφήσει υπονοούμενα ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι πλαστογράφος, δεν είναι σοβαρό πράγμα. Άνθρωποι που τον πιστέψανε, είδαν ότι αυτά είναι τουλάχιστον επιπόλαια. Οι άνθρωποι της κ. Μπακογιάννη που είχαν μάθει δυο χρόνια να «βρίζει» τον Σαμαρά, βρέθηκαν μετέωροι. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν υποψήφιοι σε μας. Διαλύθηκε το κόμμα τους και είπαν, «θέλουμε να συνεργαστούμε». Άνθρωποι της Ν.Δ. δεν αντέχουν αυτές τις παλιννοστήσεις.
Βραχιολίδης: Είπατε ότι ο κόσμος κατάλαβε, γι’ αυτό και τα γκάλοπ σας βάζουν μέσα, ότι η απουσία Καρατζαφέρη από την Βουλή θα οδηγήσει σε νέες εκλογές.  Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες διερευνητικές εντολές, εσείς θα επιδιώξετε να συμμετάσχετε σε μια κυβέρνηση;.
Καρατζαφέρης: Όχι. Θα επιδιώξω συνεννόηση του πολιτικού κόσμου. Θ’ αναπτύξω επιχειρήματα ότι «αυτό είναι λάθος». Και αν υπάρξει μια πλειοψηφία αυτή πρέπει να είναι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: απαλλαγή από το θλιβερό Μνημόνιο.
Βραχιολίδης: Ζητάτε καταγγελία του;
Καρατζαφέρης: Όχι, δεν είμαι άδειο τσουβάλι και κούφια λόγια, όπως ο κ. Τσίπρας.   Υπάρχει τρόπος και μπορεί να γίνει…
Μιχαλόπουλος: Χρησιμοποιήσατε το ρήμα το σωστό: «απαλλαγή».   
Καρατζαφέρης: Η μονομερής καταγγελία σημαίνει καταστροφή. Μπορούμε να πάμε με τις άλλες χώρες του νότου και να συμπτύξουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον βορρά. Το θέλει η Ιταλία, το θέλει η Γαλλία, το θέλει η Ισπανία, Πορτογαλία.  Αυτό θα φέρει αποτελέσματα. Και ταυτοχρόνως, η διαφορά μου και το κυνήγι που αισθάνομαι, διότι δεν είναι κυνήγι της Ν. Δημοκρατίας, εκτελεστικό όργανο είναι η Ν. Δημοκρατία. Το κυνήγι είναι από την πρεσβεία. Δημιουργεί πρόβλημα στους Αμερικανούς η πρωτοβουλία μου με τους Ρώσους.
Μιχαλόπουλος: Το άπλωμα του χεριού στους Ρώσους δεν μπορεί να γίνει άπλωμα του χεριού και προς τις Αραβικές χώρες ή στην Κίνα;
Καρατζαφέρης: Κύριε Μιχαλόπουλε μην κοροϊδευόμαστε. Και τα ταξίδια στην Μόσχα που οι συζητήσεις που έκανα και οι βάσεις του Νεωρίου που θέλω να περάσει στους Ρώσους και οι επαφές μου με το Ιράν και οι εδώ επισκέψεις υπουργών του Ιράν, οι δημόσιες αλλεπάλληλες επισκέψεις στο γραφείο μου του πρεσβευτού της Κίνας, και του προηγούμενου και του τωρινού, όλα αυτά ενόχλησαν τους Αμερικανούς. Σου λέει, «υπάρχει μια πολιτική δύναμη που δεν την ελέγχουμε απολύτως». Γιατί αυτή τη στιγμή η πρεσβεία, ή αν θέλετε η αμερικάνικη υπηρεσία δεν ελέγχει μόνο τα παραδοσιακά κόμματα, ελέγχει και τα άκρα και παίζει ένα παιχνίδι. Τους ξέφευγε ένας. Αυτός λοιπόν που τους ξέφευγε έπρεπε να πληρώσει. Αντιστέκομαι.
Μιχαλόπουλος: Ξεφεύγατε και από την αμερικανική πρεσβεία και από την τρόικα. Η τρόϊκα ήθελε να σας έχει λιωμένο, κάτω.
Καρατζαφέρης: Βεβαίως. Τους είπα «κύριοι αυτά δεν γίνονται».
Βραχιολίδης: Επομένως, αυτό που διέρχεται αυτή τη στιγμή ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα ευρύτερο σχέδιο που ξεκινάει από την αμερικάνικη πρεσβεία και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Καρατζαφέρης: Ξεκινάει από το ότι ο Καρατζαφέρης τους ενοχλεί. Και ο μόνος που το έχει πιάσει μέχρι τώρα, είναι η «Ελεύθερη Ώρα».
Βραχιολίδης: Ο Τσίπρας δεν ενοχλεί;  Την ώρα που βγαίνει προς τα έξω με έναν καθαρά αντιμνημονιακό λόγο;
Καρατζαφέρης: Ο Τσίπρας δεν ενοχλεί. Είναι το μέρος της τραμπάλας. Για να γίνει η τραμπάλα χρειάζονται δύο. Από ‘δω και από ‘κει. Εάν φύγει ένας, δεν μπορεί να γίνει τραμπάλα. Μέχρι τώρα τον ρόλο της τραμπάλας τον έπαιζε ο Παπανδρέου. Έπρεπε να βρουν κάποιον άλλον να παίζει τον ρόλο της τραμπάλας. Και τον βρήκαν, είναι ο Τσίπρας.
Βραχιολίδης: Λέτε δηλαδή ότι αν αύριο γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, αποτελεί κίνδυνο  αντίστοιχο με τον Παπανδρέου;
Καρατζαφέρης: Ο κ. Τσίπρας είναι λιγότερο απειλή απ’ότι ήταν ο Παπανδρέου το 1981. Ο κ. Τσίπρας δεν έχω ακούσει μέχρι στιγμής να λέει «απόψε πεθαίνει η δεξιά». Ο Παπανδρέου είχε πει «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ή «Έξω οι βασεις του θανάτου». Δεν έχω ακούσει τον κ. Τσίπρα να λέει «θα φύγει η Σούδα». Επομένως γιατί να με φοβερίσει περισσότερο ο Τσίπρας;  Ο μεγάλος κίνδυνος κ. Βραχιολίδη και κ. Μιχαλόπουλε, είναι αυτό που επιχειρεί ο κ. Σαμαράς: ένα νέο εθνικό διχασμό. Τον πληρώσαμε το ’16 τον πληρώσαμε το ’22, τον πληρώσαμε το ’46-’49, τον πληρώσαμε το ’74. Επιχειρείται πάλι ένας διχασμός προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του κ. Σαμαρά.  Θα έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα αποφέρει πληγές και θα μειώσει το ποσοστό της οποιασδήποτε σύνθεσης.
Μιχαλόπουλος: Εάν ο κ. Σαμαράς έρθει πρώτο κόμμα, θα κάνει κυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο;
Καρατζαφέρης: Εάν ο κ. Σαμαράς είναι πρώτος, την αφαίμαξη την οποία προσπάθησε να κάνει σε μας και την σταματήσαμε εκεί που την σταματήσαμε, θα την κάνει πολύ πιο ολοκληρωμένα εις τον κ. Καμμένο. Ήδη υπάρχουν βουλευτές του που μιλάνε με τον κ. Σαμαρά.
Βραχιολίδης: Τσίπρας και Σαμαράς διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση. Ένας από τους δύο θα κόψει πρώτος το νήμα. Τι είναι καλύτερο ή λιγότερο κακό για την Ελλάδα;
Καρατζαφέρης: Όπως είπα, το μεγαλύτερο κακό είναι ο διχασμός. Το δεύτερο μεγαλύτερο κακό είναι να επιτρέψουμε στην πολιτική ανηθικότητα να ανέλθει στον μεγαλύτερο θώκο. Το τρίτο κακό είναι η αμετροέπεια της ανωριμότητας του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται και η εμπειρία, χρειάζεται και η ωριμότητα. Λείπουν αυτά τα δύο από τον κ. Τσίπρα. Με φοβίζει όμως πιο πολύ η πολιτική ανηθικότητα. Εάν κάποιος είναι πολιτικά ανήθικος δεν ξέρεις τι θα κάνει την κατάλληλη στιγμή. Ένας που προδίδει το κόμμα του, ένας που προδίδει φιλίες, θα προδώσει αύριο ευκόλως και την Ελλάδα! Το είπα και στην Βουλή: «Άπαξ προδότης, πάντα προδότης». Δεν εμπιστεύομαι την Ελλάδα στα χέρια του κ. Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι ο επικίνδυνος για την Ελλάδα.
Βραχιολίδης: Εάν αύριο ο Τσίπρας κόψει πρώτος το νήμα και στις διερευνητικές εντολές σταθείτε δίπλα του, απέναντί του. Θα επιδιώξετε να συνεργαστείτε με τον κ. Τσίπρα;
Καρατζαφέρης: Κύριε Βραχιολίδη, ο κ. Τσίπρας στην Βουλή είχε έναν αντίπαλο. Τον Καρατζαφέρη. Δείτε πόσες μονομαχίες είχαμε. Ο κ. Τσίπρας ήταν συνοδοιπόρος του Σαμαρά. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παπανδρέου συμφωνούσαν σε όλα και είχαν ακόμη και κοινές ψηφοφορίες.
Μιχαλόπουλος: Είχε επισημάνει και η Αλέκα την κοινή τους πορεία.
Καρατζαφέρης: Δεν τον πρότεινε ο κ. Σαμαράς για πρωθυπουργό, με ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής; Τότε, στις 8, 9 Μαΐου τον εμπιστευόταν για Πρωθυπουργία και τώρα τον φοβάται; Αυτά δεν είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά;
Βραχιολίδης: Κατά συνέπεια εσείς τι θα κάνατε μπροστά σε αυτό το δίλημμα;
Καρατζαφέρης: Δεν είμαι από αυτούς που θα προσκυνήσουν ακραίες καταστάσεις.
Βραχιολίδης: Είναι αδίστακτος ο Σαμαράς;
Μιχαλόπουλος: Πέρα για πέρα, το λέω εγώ.
Καρατζαφέρης: Είναι αδίστακτος στην ψυχή και πολύ διστακτικός στον χαρακτήρα.
Βραχιολίδης: Πώς προδιαγράφεται το μέλλον της χώρας; Υπάρχει λύση σε αυτό το αδιέξοδο, το οποίο γίνεται όλο και μεγαλύτερο;
Καρατζαφέρης: Ιστορικά, όταν η χώρα αυτή έχει ηγέτες, μεγαλουργούσε. Όταν είχε μικρομεσαίους, καταστρεφόταν. Άρα είναι θέμα των επιλογών που θα κάνει ο λαός. Υπάρχουν άνθρωποι και με όραμα, εμπνευσμένοι που μπορούν να αντισταθούν και να πουν «όχι».  Υπάρχουν και άλλοι που είναι εύκολοι στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Επομένως εξαρτάται από το ποιες επιλογές θα κάνει ο ελληνικός λαός. Εγώ ζητώ από τους αναγνώστες της «Ελεύθερης ώρας» να με βοηθήσουν. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα θα βοηθηθεί  εάν υπάρχει ένα πατριωτικό κόμμα που διέπεται από τις ίδιες αρχές που διέπονται και οι αναγνώστες της «Ελεύθερης Ώρας», να είναι μέσα στην Βουλή. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου