Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Κεραυνός εν αιθρία τα πρόστιμα που έπεσαν σε Συλλόγους που στεγάζονται σε κτίρια του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.
Με απόφαση αστραπή η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου επέβαλε 110.000 ευρώ στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Σουρμένων Ελληνικού και 75.000 ευρώ στο Σύλλογο Κρητών Ελληνικού, που επίσης στεγάζεται στον ίδιο χώρο.
Τα ποσά αυτά είναι απαιτητά μέχρι τις 27 Ιουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση το δημόσιο θα προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων του Συλλόγου και αν δεν υπάρχουν τέτοια, το ποσόν θα καταλογισθεί στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το σοβαρότατο αυτό θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2013, στο δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός και απαίτησε να ακυρωθούν άμεσα οι ανωτέρω διεκδικήσεις της ΚΕΔ από τους δύο ιστορικούς Συλλόγους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στο Δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Κωνσταντάτο. Ο Γ. Κωνσταντάτος απέδωσε ευθύνες στον δήμαρχο λέγοντας πως άφησε ακάλυπτους τους δύο ιστορικούς συλλόγους.
«Στην Αργυρούπολη τα σοβαρά αυτά θέματα οι δήμαρχοι τα έλυναν με έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και συζητήσεις στα γραφεία των αρμοδίων και όχι έξω από αυτά με φωνές και διαδηλώσεις», υπογράμμισε  ο Γ. Κωνσταντάτος και συνέχισε λέγοντας «Ιδού τώρα κύριοι της διοίκησης ποια είναι τα αποτελέσματα της ανικανότητάς σας και της κομματικής σας αγκύλωσης, να μην συζητάτε με τους αρμόδιους της Κεντρικής Διοίκησης».
Τις επισημάνσεις αυτές του Γ. Κωνσταντάτου ακολούθησε πανδαιμόνιο από την πλευρά της διοίκησης. "Εμείς δεν είμαστε διαδρομιστές" είπε φανερά εκνευρισμένος ο Χρ. Κορτζίδης, "και αυτά τα θέματα τα λύνουμε με αγώνες και διαμαρτυρίες".
Στην ίδια γραμμή πλεύσης (των αγώνων και της διαμαρτυρίας) κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της "ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"  Νάκης Εφραιμίδης, ενώ εντελώς διαφορετική άποψη είχε ο Αντώνης Αλεξόπουλος, ο οποίος συμφώνησε πως όντως παρόμοια προβλήματα οι προηγούμενες διοικήσεις τα έλυναν με παραστάσεις και επαφές στα αρμόδια υπουργεία.

"Από δω και πέρα, ο καθένας μόνος του" 
"Από δω και στο εξής ο καθένας μόνος του. Δεν στηριζόμαστε πια σε κανέναν, ούτε περιμένουμε κάτι από κανέναν". Αυτό μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων Γιώργος Σαραφίδης, δηλώνοντάς μας πως η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δύο νομικούς συμβούλους, για να βρεθεί κάποια λύση.

"Δυστυχώς" είπε, "εν ονόματι της συλλογικότητας αφήσαμε την υπόθεση στα χέρια του δημάρχου κ. Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος όμως, όπως μας ομολόγησε δεν κατόρθωσε να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους". Το θέμα είπε θα το "κυνηγήσουμε" πλέον, μόνοι μας".

Το ιστορικό 

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Σουρμένων , είχε παραχωρηθεί ως προς τη λειτουργία του με σχετική αλληλογραφία από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το 1996. Όταν η συγκεκριμένη έκταση πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, πριν ένα χρόνο, όπως είναι γνωστό κοινοποιήθηκε εξώδικο αποβολής, σε όλους τους συλλόγους που στεγάζονται εκεί, ή παραμονής με καταβολή ενοικίου, αφού όπως επίσης είναι γνωστό ο χώρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προς αξιοποίηση φιλέτα της Αττικής.
Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθησαν, μπήκαν σύμφωνα με το Νόμο και υπολογίσθηκαν σε βάθος 5ετίας. Απ' ότι μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων ανάλογη αντιμετώπιση θα έχει κι άλλος παραλιακός σύλλογος.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως μία ακόμα αστοχία της δημοτικής αρχής του Χρ. Κορτζίδη καταγράφεται στο ενεργητικό του. Δυστυχώς, η πολιτική της διαμαρτυρίας και του "αγώνα" που ακολουθεί, το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να φέρνει σε δύσκολη θέση τους πολίτες του δήμου του.  

vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου