Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 300 ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΔΙΩΞΑΝ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ!!! ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί κυριολεκτικά το ψωμί από δεκάδες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων οδηγώντας τους ουσιαστικά σε "ξαφνικό θάνατο". Στο πάγκο του χασάπη μεταφέρονται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Στο Πολυνομοσχέδιο γίνεται αναφορά για 52 ειδικότητες συνολικά. Και μιλάμε για το πρώτο κύμα. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο. Και όποιος πιστέψει ότι δεν τον αφορά και ότι την γλύτωσε δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Τώρα απαιτείται όλοι οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση αποκεφαλισμού των συναδέλφων τους ως δικό τους αποκεφαλισμό και να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα του Υπουργείου ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Πιο συγκεκριμένα:
Το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Συνεπώς προχωρά στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας "μετά από συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων &  Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση".
Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.
ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΚΛΑΔΟ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.
alfavita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου