Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ (2): ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi

Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Οκτωβρίου 2012 και στη ραδιοφωνική εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στο Real fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, δήλωνε πως είναι θετικός στον πλειστηριασμό ακόμα και των πρώτων κατοικιών Ελλήνων πολιτών, από τις τράπεζες, οι οποίοι έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τη χώρα. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες. Τα λεγόμενα του Βορίδη δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της εφαρμογής της δόλιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης εναντίον της πρώτης κατοικίας και υπέρ των τραπεζιτών. Ο κ. Βορίδης στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης για να «εισπράξει» τις αντιδράσεις από την κοινωνία. Στην προσπάθειά μου να ανησυχήσω τους συν Έλληνες για το κακό που μας αναμένει, έγραψα άρθρο, στις 22 Οκτωβρίου 2011 για τις δηλώσεις Βορίδη με τίτλο: «Σοκ και οργή για τον νεοταξίτη Μάκη Βορίδη».
Επίσης, στις 2 Φεβρουαρίου 2013 σε άρθρο μου για την πολιτική νυφίτσα, τον Στουρνάρα (Ο ψυχρός εκτελεστής, λήσταρχος της ζωής μας), έγραφα μεταξύ των άλλων: «Ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια νεοφιλελευθερισμού της σημερινής κυβερνητικής μηχανής είναι ο τεχνοκράτης-διορισμένος Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας». Κατέληγα δε, στο συγκεκριμένο άρθρο: «Συνεπώς, η πολιτική Στουρνάρα και της κυβέρνησης Σαμαρά γενικότερα, είναι η απόλυτη συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Συνεχώς, μας τρομοκρατούν, βασιζόμενοι στο φόβο μας για το χειρότερο αύριο. Όμως, εμείς, οι Έλληνες πολίτες, θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε ανεκτικοί και απαθείς; Θα τους επιτρέψουμε να κατάσχουν το βιός μας; Τους επιτρέψαμε να κλέψουν τα όνειρά μας και την ελπίδα μας. Θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν και από τα σπίτια μας; Πόσο άλλο θα υπομείνουμε μέχρι να επαναστατήσουμε;»
            Πάντως, θα ομολογήσω με μεγάλη καθυστέρηση, όλα τα ΜΜΕ και κυρίως οι καθημερινές εφημερίδες έκαναν λόγο όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες για την διάθεση της κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στην α΄ κατοικία. Κατέγραφαν και θέσεις κυβερνητικών στελεχών της συγκυβέρνησης, όπως της Σοφίας Βούλτεψη της ΝΔ, και η οποία δήλωσε: «εάν θα γίνει πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας, οι Έλληνες θα πάρουν τις καραμπίνες».
            Ωστόσο, αφού οι αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας ήσαν ελάχιστες, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στην χθεσινή Real news (18/8/2013) έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης κλοπής, κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών και προειδοποίησε, πως το πρόβλημα που προκύπτει από τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, θα θέσει ζήτημα σταδιακής επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
            Έτσι, αυτή η προδοτική κυβέρνηση παραβιάζει το «άβατο» δεκαετιών στην πατρίδα μας. Και «άβατο» ήταν δικαίως, δυο πράγματα στην Ελλάδα. Η προστασία της απόκτησης πρώτης κατοικίας και οι καταθέσεις των πολιτών. Δυστυχώς, όμως, σήμερα στην εποχή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, στην εποχή που αποφασίζουν εντολοδόχοι νεοφιλελεύθεροι δοσίλογοι πολιτικοί των δανειστών-τοκογλύφων μας, σ΄ αυτή την εποχή κινδυνεύουν και η κληρονομική διάθεση των νοικοκυραίων Ελλήνων για να στεγάσουν τη φαμίλια τους σε ένα «κεραμίδι», αλλά και η αποταμιευτική διάθεσή τους από το υστέρημά τους, προκειμένου να έχουν «καλά γεράματα». 
            Με αυτά και με τ΄ άλλα, θυμήθηκα για άλλη μια φορά τα όσα είχε πει ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στην 78η ΔΕΘ το 2011. Αυτός ο σημερινός ολετήρας για την πατρίδα μας, στρουθοκαμηλίζοντας αλλά και σε μια κρίση αυτογνωσίας και της δικής του πολιτικής κατά της πατρίδος και του λαού, από τη στιγμή που εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια πολιτική υποταγής, που τότε ο ίδιος κατηγορούσε. Διαβάστε τι έλεγε ο τότε «επαναστάτης», αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς: «Έπρεπε να σιωπήσω στην πολιτική Παπανδρέου; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω αρεστός; Δεν είναι αυτή η πολιτική που ασκώ. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που με ΄μαθαν. Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω. Και κάτι ακόμα. Με την πολιτική τους δεν διαλύουν μόνο την Οικονομία. Δημιουργούν απογοήτευση, που γίνεται κατάθλιψη που ήδη εξελίσσεται σε οργή. Και πυροδοτούν εκρήξεις. Γιατί η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος. Λειτουργούν ακόμα διχαστικά. Καλλιεργούν κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι χειρότερο. Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. αντί να ενώνουν διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους. Δημιουργούν μια «ζούγκλα» που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα. Είμαστε αντίθετοι, προφανώς, σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που πυροδοτούνται. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση του κόσμου».
            Σύμφωνα λοιπόν, με τα λεγόμενά σου, Αντώνη Σαμαρά, τελικά, συμμορφώθηκες προς τας υποδείξεις; Προσυπόγραψες το λάθος; Πυροδοτείς και εσύ εκρήξεις σε ένα περιβάλλον ζούγκλας; Εξοντώνεις και εσύ την τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους;
            Αγαπητέ Πρωθυπουργέ της Ελλάδας μας, είναι πανθομολογούμενο πως είσαι χειρότερος από εκείνον που κατηγορούσες (Γιώργο Παπανδρέου)! Είσαι χειρότερος, γιατί θα είσαι ο Πρωθυπουργός που θα «αρπάξει» τα σπίτια των νοικοκυραίων προς χάριν της κερδοφορίας των τραπεζών. Θα είσαι εκείνος που θα βάλει «χέρι» στο αποταμιευτικό κομπόδεμα των Ελλήνων. Όμως, Πρόεδρε την ίδια ώρα που στέλνεις στο εκτελεστικό απόσπασμα εκατομμύρια Έλληνες, την ίδια ώρα που ο λαός μας πένεται και δυστυχεί, εσύ την ίδια ώρα περνάς τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, σεμνά και ταπεινά στο «φτωχικό» Costa Navarino  με τις 123 ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης http://www.booking.com/hotel/gr/the-westin-resort-costa-navarino.el.html (ξέρει και ο φίλος σου ο Σταυρίδης). Μαζί σου η οικογένειά σου και η οικογένεια του μπατζανάκη σου, χωρίς βέβαια την παρουσία του ίδιου του Ευάγγελου Σέκερη. Τι πράγματι συμβαίνει με τις πάλαι ποτέ καλές σχέσεις σας;           Δυστυχώς όμως, αυτές οι χλιδάτες διακοπές της Πρωθυπουργικής οικογένειας, κουκουλώθηκαν από όλα τα ΜΜΕ!
            Κλείνοντας, αγαπητέ Πρόεδρε, θα συμφωνήσω μαζί σου, πως η οργή του λαού μας είναι πολύ κακός σύμβουλος  για σένα και την κυβέρνησή σου. Θα σε συμβουλεύσω δε, να εγκαταλείψεις όσο πιο σύντομα την κυβέρνηση και την χώρα, γιατί αυτή η οργή θα λάβει σύντομα τέτοια έκταση που δυστυχώς για σένα και την κυβέρνησή σου, δεν θα έχει καμιά λογική!
            Άλλωστε, εσύ από εκείνη την ΔΕΘ του 2011 προέτρεψες τους Έλληνες! «Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και στον εξευτελισμό….ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει…». 
            Ναι Πρόεδρε! Αντίσταση όλων των Ελλήνων! Συ είπας!!!
                                                                                                            (συνεχίζεται)
"Ελεύθερη Ώρα"
           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου