Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΩΡΡΑ! ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

  
Λάβαμε το παρακάτω mail από αναγνώστη μας (περιοχή Ναυπλίου). Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεσή μας, δεν τα δημοσιοποιούμε όμως γιατί δεν γνωρίζουμε εάν το επιθυμεί. Ωστόσο, δημοσιεύουμε την προσωπική επιστολή του διότι αφορά στην περίπτωση Σώρρα, ζητώντας την δική μας άποψη για το μυστήριο του επενδυτή με τα 600 δις δολάρια. 
Διαβάστε την επιστολή του αναγνώστη μας και ακολουθεί η απάντησή μας!
"Αγαπητέ Μάκη,
Καλησπέρα
Επειδή πολύ έχουμε μπερδευτεί με την υπόθεση "Σώρρας - 600 δις" , θα σε παρακαλούσα, να με ενημερώσεις σχετικά με την υπόθεση αυτή αφού:
πέραν του ότι είχες επαφή μαζί του ( φυσικά δεν ξέρω αν συνεχίζεις να έχεις) αλλά και επειδή έχεις αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους έλληνες ρεπόρτερς ( χωρίς κολακία γράφεται η διαπίστωσις), είναι λογικό να έχεις βγάλει κάποια συμπεράσματα. Επειδή αντιλαμβάνεσαι σε πόσο δύσκολη θέση είναι η Πατρίδα μας και φυσικά και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες της, γι'αυτό και η υπόθεση Σώρρας δεν είναι κάτι που περνά επιδερμικά, θα σε παρακαλούσα άν έχεις στοιχεία ή έστω κάποιες ενδείξεις ότι αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά να με ενημερώσεις.
Και αυτό που κυρίως μου κάνει εντύπωση στην υπόθεση αυτή είναι το σχεδόν ταυτόσημο ηχητικά επίθετο Σώρρας με το Σόρος! Τυχαίο άραγε και αν όχι γιατί; ...
Μάκη θα εκτιμούσα πολύ άν οποιαδήποτε πληροφορία έχεις την μοιραζόσουν και με άλλους συνέλληνες !
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων"

Απάντηση Μάκη Βραχιολίδη: Αντιπαρέρχομαι τα πολύ καλά σας λόγια για το άτομό μου και απαντώ στο ερώτημά σας. 
Το γεγονός ότι  η περίπτωση Σώρρα σάς έχει μπερδέψει, αυτό οφείλεται τόσο στον υπόγειο ή φανερό πόλεμο που δέχεται ο ίδιος, όσο και στην δική του, κατ' εμέ, εσφαλμένη στρατηγική. Τον εμφανίζουν άλλοτε ως "γραφικό" και άλλοτε ως "απατεώνα", χαρακτηρισμούς όμως που εδώ και ένα χρόνο δεν μπορεί να αποτινάξει εύκολα από πάνω του. Αυτό αν μη τι άλλο είναι δείγμα της δικής του περιορισμένης δυναμικής-στρατηγικής. 
Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο εμφανίστηκε απέναντι στο σύστημα του ευρώ, των δανειστών και των υπηρετών τους, ήξερε τι είχε να αντιμετωπίσει. Δεν κατάφερε όμως απολύτως τίποτε. Τον έθεσαν στο περιθώριο με συνοπτικές διαδικασίες και τον απαξιώσαν με άλλες τόσες. 
Τα 600 δις δολάρια μπορεί να υπάρχουν και  αυτό το πιστεύουν αρκετοί Έλληνες. Πάρα πολλοί όμως δεν έχουν πειστεί από τα λόγια του Σώρρα και τα θεωρούν σκέτη φούσκα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον ίδιο και την ερασιτεχνική τακτική που ακολουθεί απέναντι στους μεγάλους καρχαρίες. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι πέραν της "Ελεύθερης Ώρας" ο κ. Σώρρας δεν έχει πρόσβαση σε καμία από τις ημερήσιες, πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες;
Με το ρυθμό αυτό και τη ...στρατηγική που χρησιμοποιεί ο Σώρρας, η Ελλάδα θα έχει κοπεί σε κομμάτια, τα ιμάτιά της θα τα έχουν μοιράσει οι δανειστές της κι εμείς θα καθόμαστε να συζητάμε ακόμα για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα 600 δις και γιατί δεν τα παίρνουμε να σωθούμε!!!
Ο κ. Σώρρας με τον οποίο έχω μιλήσει πολλές φορές, παραμένει αισιόδοξος και μού λέει ότι στην ...φαρέτρα του έχει πολλά ακόμη όπλα. Ετοιμάζεται δε σε λίγες μέρες να βγάλει  ένα ακόμη...ρόπαλο (έκφραση δική του). 
Την επόμενη εβδομάδα ίσως έχω μια συνάντηση μαζί του, ζητώντας του να μου δώσει πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά το δημοσίευμα του "Έθνους" αλλά και σε ερωτήματα σαν τα δικά σας.
Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου